Voittosarake sai täydennystä erittäin tärkeässä pelissä

LEKA:n vahva alku kantoi tärkeään voittoon ja pudotuspelipaikka on omissa käsissä. Loimu kaatui Studentialla 3-1 (25-14, 25-18, 23-25, 25-23)

| 11.02.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

La 11.2.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Raision Loimu
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 403
 
Tulos: 3-1 (25-14, 25-18, 23-25, 25-23)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l)
Loimu: Juntura, Marshman, Marttila, Gregory, Mochalski, Vertiö, Sihvonen (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Lankinen aloittaa LEKA:n pelin pyörittämisen ja LEKA aloittaa ottelun terävästi. Syöttö puree Lankisen ja Heleniuksen takoessa kolme ässää tilanteeksi 5-1. Lankinen on jakanut palloa tarkasti ja hyökkäykset ovat olleet tehokkaita. Kapteeni Lehtonen tinttaa seuraavaksi pallon kenttään 11-6. Erässä on tähän asti ollut aika paljon virheitä puolin ja toisin. Loimu kirii LEKA:n virheillessä monta palloa peräkkäin tilanteen 13-11. Tekniselle mennään kuitenkin Jan Heleniuksen komealla kakkospaikan hyökkäyksellä 14-11. Capriottin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 17-13. Loimu turvautuu tuplavaihtoon tilanteessa 20-13. LEKA on napannut pari suvereenia torjuntaa putkeen. Loimun toinen aikalisä tilanteessa 23-13, kun Kaislasalo niittaa pallon kakkospaikalta. Jukka Lehtonen päättää vahvan erän 25-14. Jan Helenius erän hahmona 6/+5 tehoin.
 
2. erä: Loimu vaihtaa Borichevin Marttilan tilalle aloitukseen. Erä alkaa LEKA:n kahdella vahvalla torjunnalla. Loimun uusi hakkuri, Eric Mochalski on ollut pimennossa tähän asti. Mies tekee kuitenkin illan ensimmäisen ässänsä ja tasoittaa tilanteen 3-3. Capriottin aikalisä tilanteessa 12-8. Hieman sekavan erän tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n 14-10 johdossa. Loimu vaihtaa keskitorjujaa tilanteessa 15-12. Syöttämään Karri Sihvonen Marshmanin tilalle. LEKA ollut selkeästi Loimua edellä syöttövastaanottopelissä. Capriottin toinen aikalisä tilanteessa 19-14. Tapio Nissi ottaa ottelun ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 20-17 ja katkaisee Mochalskin syöttövuoron. Verneri Vetriö on ollut Loimun pirtein hyökkääjä tänään. Mies on lyönyt ovelasti useamman hyökkäyksen nelospaikalta käsien kautta kauas kentältä. Kirill Borichev lyö pallon leveäksi ja LEKA vie erän selvin numeroin 25-18. Toisen erän tehokkain oli LEKA:n Eelis Karinen 6/+5.
 
3. erä: Loimu palaa ottelun alun kuusikkoon. LEKA jatkaa samoilla miehillä. Verkon kiristystalkoot tilanteessa 3-2. Kapteeni Lehtonen on onneksi käynyt solmukurssit ja suoriutuu erikoisemmasta pelitilanteesta mallikkaasti. Päätuomari Eero Niskasella ollut tänään mukavan salliva ote peliin eikä käsittelyvirheitä ole vihelletty. Muutaman olisi kyllä voinut viheltää. LEKA aloittanut tämänkin erän vahvasti ja kotijoukkue porskuttaa 7-3 johdossa. LEKA on ehkä päässyt yllättämään monipuolisella hyökkäyspelillä ja erittäin vahvalla vastaanotto- ja puolustuspelillä. Loimu kaivaa taistelutahdon naftaliinista ja kaventaa tilanteen 9-7. Pomppujänis Jan Helenius on välillä aivan käsittämättömän korkealla nelospaikalla. Sen on saanut huomata myös Loimun torjunta, jonka yli pallot viuhuu. Taylor Gregory ottaa Loimun ottelun ensimmäisen torjunnan sekavan LEKA:n hyökkäyksen jälkeen. Tekniselle aikalisälle mennään 14-10 tilanteessa. LEKA vie hurjan taistelupallon ja siirtyy 16-13 johtoon. Samuli Kaislasalo lyö jälleen tehokkaasti nelospaikalta. Sihvonen tulee jälleen syöttämään Marshmanin tilalle. Syöttövuorosta tulee lyhyt, mutta ottelu etenee nyt selvästi tasaisemmissa merkeissä. Loimukin on löytänyt rakoja LEKA:n tähän asti vahvasti toimineesta torjuntapelistä. Loimu onnistuu lopulta tasoittamaan tilanteen 20-20 ja Tapio Nissi ottaa aikalisän. LEKA ottaa tutun vaihdon erän loppuun. Juho Kaunisto tulee tuomaan torjuntavoimaa verkolle. Capriotti ottaa aikalisän tilanteessa 23-21. Loimu taistelee ja tasoittaa pelin hyvin puolustaen 23-23. Nissi ottaa toisen aikalisän. Aikalisän jälkeen Kaislasalo ja Karinen torjutaan ja erä hyvin taistelleelle Loimulle 23-25. Loimu paransi selkeästi torjuntapeliään (1-5) ja puolusti myös mallikkaasti. LEKA oli aina loppumetreille edellä, mutta johtoasema suli kotiyleisön harmiksi.
 
4. erä: Ei vaihtoja. Erä alkaa tasatahtiin 3-3. Tilanteessa 3-5 ja parin virheen jälkeen LEKA vaihtaa hakkuria. Timo Leikas kentälle. Nissin aikalisä heti perään tilanteessa 3-6. Leikkaalla komea sisääntulo ja mies syöttää kolme pistettä LEKA:lle. Peli on jälleen kotijoukkueen vetovuorossa. Eric Mochalski tyhjentää kättä kakkospaikalta, mutta tämän harmiksi Henrik Porkka on vastassa ja tuloksena tyly torjunta. Capriottin aikalisä tilanteessa 12-8. Loimu on lukenut hyvin LEKA:n hyökkäämistä ja napsinut torjuntoja. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n niukassa 14-13 johdossa. LEKA vie jälleen tärkeän taistelupallon ja karkaa kolmen pisteen johtoon 18-15. Loimu ottaa jälleen tutuksi tulleen syöttövaihdon ja Karri Sihvonen tulee jälleen sisään. Onnekas syöttö tuottaa tasoittavan pisteen pallon pyörähtäessä verkosta LEKA:n puolelle. Eric Mochalski on parantanut otteitaan ottelun edetessä ja etenkin kakkospaikan hyökkäykset ovat olleet tehokkaita. Nissi ottaa aikalisän tilanteessa 21-22. Niin vaan Jan Helenius nappaa joukkueen reppuselkään ja syöttää ratkaisuhetkillä vaarallisesti. Ensimmäinen ottelupallo ei tuottanut tulosta vaan Mochalski lyö pallon käsistä. Toinen pallo tuottaa tuloksen ja LEKA vie tärkeät pisteet.
 

Kommentit

Tapio Nissi: Kaksi ensimmäistä erää oli aivan huikeaa lentopalloa meidän puolesta. Kaikki osa-alueet oli täyttä rautaa. Älkää kysykö mitä pitäisi joukkueelle sanoa pitkällä erätauolla. Taas kerran ilme ja suorittaminen notkahti. Timo Leikkaan sisääntulo oli tänään ratkaiseva voiton kannalta. Mielenkiintoinen kevät on tulossa. Kaikki loput pelit on meille pudotuspelejä ja jokaisesta voitosta pitää taistella, että kevät jatkuu vielä runkosarjan jälkeenkin. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki.
 
Daniele Capriotti: Uskoin, että tänään oltaisiin pystytty venymään viiteen erään. LEKA aloitti tosi hyvin ottelun ja etenkin vastaanotto oli sillä vahvaa. Olen ylpeä, että joukkue jaksaa taistella. Tästä lähdetään valmistautumaan huomiseen Lakkapää peliin. Pitkä matka edessä.  
 
Jan Helenius: Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää meidän peliä. Kolmannessa Loimu paransi selvästi. Neljäs oli tiukka ja Ellin sisääntulo oli ratkaiseva.
 
Ville Juntura: Me ei olla pystytty pitämään tasoa erästä ja illasta toiseen. Danielen tulemisen jälkeen joukkue on näyttänyt hyvää taisteluilmettä, minkä varaan on hyvä rakentaa tulevaa. Itsellä kaksi ensimmäistä erää oli tosi heikkoä. Sitten peli parani, mutta ei riittänyt ihan voittoon.
 
 
Ä 8/2, SV 12/17, TO 6/11, VO 44 %/ 45 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Helenius 19/+14, Kaislasalo 19/+6, Karinen 10/+2
Loimu: Mochalski 17/+10, Vetriö 13/+4, Marshman 10/+7
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Helenius, LEKA
2 Porkka, LEKA
1 Silventoinen, LEKA
 
Ottelun parhaat pelaajat: Helenius ja Juntura
 
Mestar-pisteet:
2 Kaislasalo
1 Lankinen
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Helenius
 
Ottelutilastot >

Kuvagalleria >
 

Lehdistötilaisuus


 Uutisarkisto