Vanha rouva vs. uhmaikä

| 27.12.2014 -
Joulun jälkeen kinkkua sulattamaan LEKA:n kuumaan ahjoon saapuu Raision Loimu. Nippu todella kovia nimiä tulee Kuopioon maajoukkueen ykköshakkurin Urpo Sivulan johtamana. Pistepörssin 7. sijalla oleva Sivula on yksi kotimaisen liigan näyttävimmistä pelaajista. Kuumakalle, persoona, jota suomalainen lentopallo kaipaa ja ennen kaikkea armoton pallontappaja. Jos joku tykkää lyödä palloa lujaa ja omaa siihen sopivan lyöntikäden, niin se on Urpo Sivula. Sivula tulee haastamaan pistepörssin ykkösnimen Mart Tiisaarin. Tiisaarin edut ovat olleet korkealta lähtevät lyönnit, mitä vastustajalla on ollut vaikea lukea. Tiisaar on saanut paljon passeja alkukaudesta ja nyt, kun toista kierrosta pelaataan, niin Tiisaarin todellinen taitotaso mitataan. Vastustaja on varmasti merkannut Tiisaarin lyöntisuunnat, joten Hakala ja Tiisaar saavat mielenkiintoisen tehtävän kehittää LEKA:n ykköshakkurin hyökkäyspeliä monipuolisemmaksi. Tiisaar omaa todella nöyrän asenteen harjoittelua kohtaan, joten odotettavissa on varmasti kehittymistä ja sitä kautta harmaita hiuksia vastustajan torjunnalle ja puolustukselle.Raision Loimu. Tuo Turun kupeessa oleva pieni lentopallon pyhättö on yksi liigan perinteisimmistä joukkueista. LEKA Volley on täysin uusi kävelemään opetteleva seura. Vastakkain on vanha Raision Rouva ja kuopiolainen uhmaiässä oleva lentopalloseura LEKA Volley. Loimu on näyttänyt jo pitkään suuntaa suomalaiselle lentopalloseurajoukkueille. Hyvää ja innovatiivista tekemistä, hyvää viestintää sekä tunnelmallinen ottelutapahtuma. Hyvä Raisio. LEKA tulee nostamaan omaa tekemistään ohi Raision seuraavan kolmen vuoden aikana potenssiin kymmenen. Uhmaikä.

Takaisin peliin. Loimulla on TODELLA vahva keskihyökkäys, jota pyörittää kapellimestari ja passari Juntura. Kuopiolaiselle yleisölle aikanaan tutuksi tulleen Matti Junturan poika. Joe Klein sijaitsee torjuntatilastoissa sijalla 2. ja hyökkäysprosenteissa myös sijalla 2. Kova! Toinen keskitorjuja, Kyle Masterson, naputtelee hyökkäysprosenteissa sijalla 7. ja sekä torjuntatilastoissa sijalla 11. LEKA:n keskitorjujat ovat toistaiseksi kaukana Loimun keskareiden tilastoista, mutta Johnson on petrannut peliään ja noussut tilastoissa sekä Jukka Lehtonen ja Tatu Säisä pääsevät koko ajan paremmin peliiin kiinni. Kokeneena pelaajana Lehtonen tulee varmasti parantamaan suorituksiaan kevättä kohden. Tulevassa pelissä isoa roolia tulee näyttelemään LEKA Volleyn oma syöttö. Jos Loimu pääsee pyörittämään omaa peliään hyvästä vastaanotosta, niin Loimun pysäyttäminen tulee olemaan vaikeaa. 

Toisaalta LEKA on pystynyt parantamaan omaa tekemistään. Eelis Karisen edellinen peli Hurrikaania vastaan oli huikea. Penttinen on pystynyt pyörittämään hyökkäyspeliä monipuolisemmin paremmasta vastaanotosta. LEKA Volleyn taisteluilme oli edellisessä pelissä aivan toista luokkaa Tolvasen johdolla, mitä se oli muutamassa aikaisemmassa ottelussa. LEKA Volleyn jatkaessa samalla ilmeellä Loimulla tulee olemaan vaikea iltapuhde.Taas mitataan LEKA Volleyn taso. Mittarina on äärimmäisen kovaa hyökkäävä joukkue, joten näyttävää peliä on luvassa. LEKA Volleyn jatkaessa hyviä otteitaan Studentian kotiluolassa on luvassa parasta lentopalloviihdettä paikan päällä.

LEKA Volley - Loimu
28.12.2014 klo 17:00
Studentia

Otteluisäntä: Hurja Solutions OyUutisarkisto