VaLePan tähtisikermä kaatoi LEKA:n

| 21.02.2016 - vili
Otteluraportti

VaLePa – LEKA Volley
klo 17:00 Vexve Areena, Sastamala

Yleisöä 630

VaLePa nappasi kotivoiton LEKA:sta 3-1 (25-23, 25-15, 16-25, 25-20). Torstaina niukasti Sampolle hävinnyt kotijoukkue vaihtoi otteluun lähes koko kuusikon ja kentälle marssivat kaikki joukkueen tähtipelaajat.

valepa - leka

LEKA aloitti ottelun poikkeuksellisesti Aleksi Kössin kapellimestaroimana Chris Austinin huilatessa ottelun. Muut kuusikon jäsenet olivat Johnson, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen. Juhani Hakala pelasi liberona. VaLePan kuusikko oli Krastins, Mikko Esko, Levchenko, Venski, Kunnari ja Chourio. Jarmo Korhonen tutusti liberona.

Ensimmäinen erä oli tasainen aina loppuun asti. VaLePa teki suoria hyökkäysvirheitä peräti 7, mutta sen hyökkäys- ja vastaanottopeli oli vieraiden vastaavaa tehokkaampaa. LEKA:n hyökkäysprosentti jäi surkeaan 23 %. LEKA:n yleispelaajat Karinen ja Petty pystyivät tekemään yhteensä vain kaksi hyökkäyspistettä ensimmäisessä erässä. Erä VaLePalle 25-23.

Toinen erä meni nopeasti VaLePalle. Se pystyi vähentämään omia virheitä ja toisaalta LEKA teki niitä niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessä. Antti Karttunen tuli Eelis Karisen tilalle toiseksi yleispelaajaksi, mikä paransi hetkellisesti vieraiden vastaanottoa. Kotijoukkue teki pisteitä laajalla rintamalla ja etenkin Olli Kunnari pelasi hyvän erän kantaen vastuun pääasiallisesti vastaanotossa. Erän loppunumerot 25-15.

LEKA tuli kolmanteen erään terävästi ja karkasi nopeasti 4-8 johtoon. Aleksi Kössi pyöritti peliä hienosti ja tarjoili Josh Taylorille namupasseja. Greg Petty nosti myös omaa tasoaan hyökkäyksessä ja nakutti mukavat pisteet vieraille. LEKA pystyi torjumaan VaLePan neljästi ja se teki myös viisi ässää kertaa kolmannessa erässä. Nämä seikat auttoivat kääntämään erän LEKA:lle lukemin 16-25.

Neljäs erä alkoi lupaavasti LEKA:lta ja se johti sitä parilla pistellä muutaman pallon jälkeen. Sitten tuli Eduard Venskin syöttövuoro ja mies teki tuhojaan siinä. VaLePa käänsi tappioaseman parin pisteen johdoksi, mikä lopulta riitti erän ja ottelun voittoon. LEKA teki taas vastustajaansa enemmän virheitä ja VaLePa pystyi käyttämään ne hyväkseen. Lopussa Elviss Krastins loukkasi nilkkaansa.

VaLePa pelasi hyvän ottelun ja voitti ansaitusti. Keskiviikkona CEV-cupissa voiton kovasta saksalaisjoukkueesta, Berlin Recycling Volleysta ottanut, mutta edellisessä ottelussa huilannut kuusikko oli vaarallinen läpi ottelun. VaLePan puolustus ja torjunta pelasi uhrautuvasti läpi ottelun. Vaikka LEKA ei lyönytkään kuin kolme kertaa VaLePan torjuntaan, otti VaLePa lukuisia vaimennuksia, jotka se käänsi lopulta voitetuiksi pisteiksi. Jarmo Korhonen ja Olli Kunnari pelasivat hienon pelin vastaanotossa ja puolustuksessa sekä venezuelalaishakkuri Jesus Chourio teki VaLePan kovimmat pisteet 18/+10. LEKA:n paras oli tänään passari Aleksi Kössi, joka syötti vaarallisesti tehden kolme ässää. Vakuuttavasti esiintynyt Kössi lunastikin luultavasti itselleen lisää peliaikaa jatkossa. Ottelun korkeimman pistesaaliin napsi LEKA:n Josh Taylor 19/+9.

valepa - leka

-    ”Vastus oli tänään hyvä, onnittelut VaLePalle voitosta. Me tehtiin aivan liikaa virheitä hyökkäyksessä ja vastaanotossa. Yleispelaajillakaan ei ollut ihan paras päivä, tosin pienillä marginaaleilla mentiin. Ei oltu kaukana, että pelistä olisi tullut viisi-eräinen. Ilon aiheita oli tänään Kössin vahva peli sekä Joshin esitys. Taylor näytti tänään muutamaan otteeseen, että kädestä alkaa irrota tehoja. Meillä on siitä harvinainen ensi viikko, ettei yhtään peliä ole. Päästään treenaamaan laadukkaasti koko viikko, mikä toivon mukaan näkyy pisteinä seuraavalla vieraskiertueella Raisiossa ja Loimaalla.”, kertoo LEKA:n päävalmentaja Lauri Hakala.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Josh Taylor 19/+9, Jukka Lehtonen 13/+11, Greg Petty 11/-1
VaLePa: Jesus Chourio 18/+10, Olli Kunnari 15/+4, Elviss Krastins 13/+3

Hyökkäys: 46 % / 38 %
Vastaanotto: 62 % / 46 %
Torjunnat: 3 / 8
Ässät: 8 / 8

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Korhonen, VaLePa
2 p. Kunnari, VaLePa
1 p. Chourio, VaLePa

Ottelun tilastot >

 Uutisarkisto