VaLePa vei jännittävän viisieräisen

LEKA pisti VaLePan tähtisikermän tiukoille. Lopussa rutinoituneet vieraat rutistivat rinnalle ja ohi 2-3 (22-25, 25-23, 25-23, 16-25, 9-15).

| 14.10.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

La 14.10.2017 klo 17:00
LEKA Volley – VaLePa
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 513
 
Tulos:  2-3 (22-25, 25-23, 25-23, 16-25, 9-15)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen (c), Porkka, Helenius, Koci, Kaislasalo, Silventoinen (l)
VaLePa: Esko, Kaurto, Carmody, Kunnari, Sundberg, Sivula, Ringseis (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Peli käynnistyy Henrik Porkan syöttövuorolla. Sundberg lyö paipin verkkoon, Kunnari torjutaan nelospaikalta ja peli 2-0. VaLePa tasoittaa nopeasti Carmodyn noin neljän metrin korkeudesta lähteneellä keskihyökkäyksellä ja Heleniuksen paippivirheellä. LEKA ollut vastaanotossa hieman vaikeuksissa. Urpo Sivulan syöttövuoro jää kotijoukkueen onneksi kahteen palloon ja peli 6-8. Redi Koci näyttää monipuolisen hyökkäyspelin mallia kauniilla kutospaikan hyökkäyksellä. VaLePa roikkuu parin pisteen johdossa lähinnä LEKA:n syöttövirheiden vuoksi. Tähän asti niitä merkattu jo kolme. Mikko Esko on ollut joukkueensa vaarallisin syöttäjä tällä kaudella. Koci saa todeta Eskon painavan leijan, mikä painuu albanialaisen sormien läpi. Ottelussa ollaan nähty todella näyttäviä hyökäyksiä. Viimeisimpänä Sivula tuuttaa pallon voimalla torjunnasta seinille ja vie joukkueensa tekniselle aikalisälle 12-14 johdossa. Eskon passitempo kakkospaikalle Urpo Sivulalle on hurjan nopea ja LEKA:n torjunnalla on vaikeuksia ehtiä paikalle. Tuovisen ensimmäinen aikalisä tilanteessa 13-16. LEKA kirii, mutta VaLePa nykäisee taas kolmen pisteen johdon 19-22. Jukka Tuovinen kutsuu samassa joukkueen koolle. Valtter Pennanen tekee liigadebyytin ja astuu syöttövaihtoon. Nuori mies syöttää pahan leijan ja LEKA taistelee kavennuspisteen 21-22. Samassa Kurttila ottaa aikalisän. Erä päättyy Heleniuksen hyökkäysvirheeseen 22-25. VaLePa oli hieman parempi syöttö-vastaanotossa. Molempien hakkurit olivat hyvässä vedossa. Kaislasalo 8/+6 (67 % tehot) ja Sivula 7/+5 (64 % tehot).
 
2. erä: Ei vaihtoja. Mikko Esko aloittaa toisen erän syötöllään. Alkupallot menevät vieraiden tahtiin heidän napatessa kaksi torjuntaa. Tilanne 2-4. Sivula syöttää kaksi kaksi ässää ja Tuovinen ottaa aikalisän tilanteessa 3-6. Sivulan syöttövuoro menee vihdoin poikki ja LEKA kaventaa tilanteen 4-8. Upi otetaan laidasta kiinni ensimmäisen kerran tässä ottelussa, kun kapteeni Lehtonen otti komean torjunnan. Kaislasalo pitää LEKA:n pelissä mukana eikä VaLePa tunnu saavan miestä kuriin edes kolmen miehen torjunnalla. Redi Kocin ässä tuo LEKA:n jo pisteen päähän. Kurttila ottaa aikalisän tilanteessa 12-13. Tekniselle aikalisälle mennään hieman epäselvän Sundbergin hyökkäyksen jälkeen. Studentian yleisö oli voimakkaasti sitä mieltä, että pallo oli 15 cm leveä ja siltä se kyllä vaikuttikin. LEKA kirii ja Samuli Kaislasalon rullaässän myötä peli on tasan 15. LEKA:n syöttöpeli on parantunut ja nyt Helenius syöttää painavan leijan Kunnarin käsistä seinille. Kurttila ottaa samassa toisen aikalisän tilanteessa 19-17. Sideout-peli tuntuu toimivan kummallakin joukkueella ja erä etenee LEKA:n parin pisteen johdossa. Ottelu on ollut näyttävää hyökkäysilotulitusta eikä torjuntoja juuri ole nähty. Juuri, kun tämän sanoi niin Sundberg otetaan näyttävästi kiinni Kaislasalon toimesta. LEKA vie riemastuttavasti erän 25-23 ja tasoittaa ottelun. Kaislasalo 9/+5, Sivula 7/+6 ja Koci 6/+5 parhaina. Kaislasalo siis kahteen erään peräti 17/+11.
 
3. erä: Samoilla miehillä jatketaan ja Porkka aloittaa jälleen erän. LEKA aloittaa terävästi, mutta VaLePa kirii rinnalle ja ohi LEKA:n sortuessa vähän turhan innokkaisiin syöttö- ja hyökkäysvirheisiin. Sundberg pysäytetään nelosesta ja LEKA tasoittaa 7-7. Seuraavassa pallossa saman kohtalon kokee Urpo Sivula ykköspaikalta. Lopulta Sami Kurttila ottaa aikalisän, kun Sundberg torjutaan jälleen. LEKA:lle neljä torjuntaa putkeen Samuli Kaislasalon syöttövuorolla! Mäkinen tulee Sundbergin tilalle, mutta se ei Kaislasaloa harmita vaan mies tykittää jälleen ässän. Pitkä syöttövuoro päättyy lopulta syöttövirheeseen ja tilanne 10-8. Tekniselle aikalisälle mennään yllätys, yllätys Samuli Kaislasalon ykköspaikan hyökkäyksen jälkeen tilanteessa 14-10. VaLePa kirii taas, kun LEKA ei pelaa tarpeeksi huolellisesti. Tilanne 15-14 ja Tuovisen aikalisä. Kurttila ottaa aikalisän, kun Kaislasalo on astumassa syöttöruutuun tilanteessa 18-16. Sideout toimii kummallakin ja edetään LEKA:n parin pisteen johdossa. LEKA:n kauden alussa piilossa ollut paippipeli on tänään toiminut hienosti. Lankinen on jaellut sekä Heleniukselle että Kocille namupaloja. Erän lopusta on tulossa erittäin jännittävä, kun Sivula tasoittaa tilanteen 23-23 ässällä. Tuovinen ottaa samassa aikalisän. Sivula tekee rajarikon ja LEKA:lle eräpallo, jota Kaislasalo menee syöttämään. Syöttö on hirmuinen pommi, joka tulee Porkalle vastapalloksi. Erä LEKA:lle 25-23 ja kotijoukkue siirtyy 2-1 johtoon. LEKA oli tehokkaampi hyökkäyksessä vieden prosentit 46 % / 39 %. Erän parhaat Kaislasalo 5/+0 ja Carmody 5/+5. VaLePalle kauden ensimmäinen pistemenetys on tosiasia.
 
4. erä: Mäkinen jatkaa VaLePan kuusikossa. LEKA:n kokoonpano ennallaan. Alkupallot menevät tasatahtiin ja LEKA hienoisessa 3-2 johdossa. Rohkeasti pelaava Redi Koci lyö pallon nelosesta leveäksi ja vieraat siirtyvät 5-7 johtoon. Ottelun alussa pimennossa ollut Olli Kunnari ottaa roolia positiivisessa mielessä ja syöttövuorollaan vie VaLePan 9-12 johtoon. Markus Kaurto pääsee niittaamaan nopeatempoisen keskihyökkäyksen korkealta kenttään ja samalla mennään tekniselle tauolle tilanteessa 12-14. Vieraat nykäisevät 13-17 johdon helpon tuntuisesti Peetu Mäkisen syöttövuorolla. Jukka Tuovinen ottaa aikalisän samassa. Ottelu näyttää menevän viidenteen erään. LEKA:n vastaanotto on ollut heikko tässä erässä ja ässiä tulee solkenaan. Tilanne jo 14-23 kun Redi Kocikin jää torjuntaan. LEKA vaihtaa molemmat yleispelaajat, mutta sekään ei tunnu auttavan virheiden edelleen sävyttäessä kotijoukkueen peliä. Lopussa LEKA kirii hiukan, mutta Carmody päättää erän lukemiin 16-25 ja tasoittaa samalla ottelun. Kumman kantti kestää viidennessä? LEKA:n peli sekosi lukuisten virheiden myötä ja VaLePa pääsi myllyttämään peruspelillä selvän erävoiton. Erän parhaina Markus Kaurto 5/+5 ja Kaislasalo 4/+2. VaLePan hyökkäysteho oli todella hyvä 62 % osittain myös LEKA:n kollektiivisen sekoilun ansiosta.
 
5. erä: Jännittävä viides ja ratkaiseva erä alkaa Porkan ja Lankisen syöttövirheellä sekä Kocin ja Kaislasalon onnistuneella hyökkäyksellä. Alkupallot siis 2-2. Kenttäkuuluttaja Timo Ripattikin saatiin hämilleen, kun Akseli Lankinen sukeltaa toimitsijapöydän melkein kumoon. Tuovinen ottaa aikalisän tilanteessa 3-6. VaLePa on pystynyt pelaamaan selvästi kotijoukkuetta tarkemmin. Koci pyssyttää nelosesta LEKA:n kahden pisteen päähän 6-8. Päätuomari ottaa roolia, kun selvästi suksena pitkäksi mennyt pallo katsotaan ottaneeksi torjuntaan. Kukaan muu hallissa ei tähän yhtynyt ja Tuovinen ottaa aikalisän tilanteessa 6-10. Erä repsahtaa jo 8-13 tilanteeseen. Erä VaLePalle 9-15 ja voitto 2-3. Vieraiden kova rutiini oli tänään liikaa todella hienosti pelanneelle LEKA:lle
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Mielestäni hyökättiin hyvin. Peli oli toisaalta kaksijakoinen, alussa syöttö-vastaanotto oli heikkoa ja sitten kaksi seuraavaa erää oli tosi hyvää syöttö-vastaanottoa. Neljännessä ja viidennessä erässä taas mentiin näissä heikompaan suuntaan. VaLePa on kivikova joukkue, mutta harmittaa vietävästi kun ei saatu tänään voittoa.
 
Sami Kurttila: Molempien hakkurit olivat hyviä ja meidän keskarit erittäin kovia tänään. Tämä oli Carmodyn ensimmäinen peli tällä kaudella ja mies esitti hyviä otteita. Jatkopallopelaaminen oli tänään heikkoa, mutta keskarit taasen olivat hyviä. Monipuolisella pelillä tänään voitettiin.
 
Akseli Lankinen: Pyrittiin tänään tuomaan paippi mukaan hyökkäyspeliin ja siinä onnistuttiin ihan hyvin. Meillä oli tänään hyvä taktiikka, jolla päästiin jo lähelle voittoa. Minun tekemistä on helpottanut, että laiturit on laadukkaita.
 
Urpo Sivula: Sami sanoi jo ennen peliä, että tästä tulee tiukin peli tähän asti ja niinhän siinä kävi. Kolmannessa erässä saatiin rauhoitettua omaa peliä ja neljännestä alkaen peli rullasti hyvin loppuun asti.
 
Ä 5/9, SV 18/13, TO 7/10, VO 47 % / 51 %, H 53 % / 52 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 28/+14, Koci 17/+5, Helenius 15/+4
VaLePa: Sivula 26/+20, Carmody 16/+13, Kaurto 13/+12
 
Ottelun parhaat pelaajat: Sivula ja Kaislasalo
 
LähiTapiola-pisteet:
 
3 Sivula, VaLePa
2 Esko, VaLePa
1 Kaislasalo, LEKA
 
LähiTapiola Savon Ottelun vakuuttavin pelaaja: Samuli Kaislasalo
 
Ottelutilastot >
 
Kuvagalleria >

Lehdistötilaisuuden video on katsottavissa LEKA Volley Facebookissa.Uutisarkisto