Uudestisyntynyt LEKA murskasi alkukauden komeetan Varkaudessa

LEKA loi nahkansa eikä jättänyt mitään sattuman varaan. Kauden toinen voitto tuli hienon esityksen jälkeen 3-0 (25-19, 25-16, 25-19)

| 26.11.2016 - LEKA Volley viestintä / VH

La 26.11.2016 klo 17:00
LEKA Volley – Vantaa Ducks
Varkauden liikuntatalo
 
Yleisöä: 453
 
Tulos:  3-0 (25-19, 25-16, 25-19)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen, Reijonen, Helenius, Karinen, Kaislasalo, Silventoinen (l)
Ducks: Szabo, Nurminen, Vallin, Magyar, Marko Määttänen, Miro Määttänen Ovaska (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Lassi Nurminen aloitti ottelun syöttöruudusta. Vieraat terävämpänä alussa 2-5. LEKA tulee rinnalle ja ohi. Erän hahmoina Samuli Kaislasalo 7/+6 sekä keskitorjujat Lehtonen ja Reijonen: 4 p mieheen. Passarien taistelu meni ensimmäisessä erässä Lankiselle. Lopulta erä kääntyy selvästi LEKA:lle 25-19 hyvän hyökkäystehon ja vastaanoton ansiosta ja LEKA:n valmentaja Tapio Nissi pääsee tuulettamaan villisti erävoittoa.
 
2. erä: Ducks vaihtaa hakkuria toiseen erään: Kulaots kentälle Vallinin tilalle. Lankinen aloittaa erän ässällä ja LEKA karkaa 5-1 johtoon Heleniuksen jatkaessa hankalia syöttöjä. Tuomisen aikalisä samassa tilanteessa. Erä kaventuu ja LEKA johtaa enää 7-6. Kulaots tuonut lisää tehoja vieraille. Vuoropistein edetään, kunnes Kaislasalo täräyttää ottelun kolmannen ässänsä ja mennään tekniselle tauolle 14-11 tilanteessa. "Kaisla" jatkaa tuhotöitään tauon jälkeen ja Tuominen ottaa toisen aikalisänsä. Marko Määttänen vaihtoon ja Kattelus vastaanottajaksi. Kaislasalon hurjalla syöttövuorolla erä repeää 20-12 lukemiin. Mies on aivan liekeissä. Nissi ottaa aikalisän, kun Ducks kaventaa 22-16. Erän erikoisuuksina Lehtonen jäi kokonaan ilman passeja ja Helenius vain yhden passin Ducksin virheiden myötä. Erän hahmona oli Samuli Kaislasalo 8/+7, 3 ässää.
 
3. erä: Ducks vaihtaa liberoa: Kattelus kehiin. LEKA aloittaa vahvasti erän ottamalla kolme torjuntapistettä 6-2. Mestaruusliigan lokakuun parhaan pelaajan, Balint Magyarin pelihuumori loppui ja Laakso tulee hänen tilalleen 12-7. Vahva ote jatkuu ja tekniselle mennään tukevassa 14-8 johdossa. Ducksin liberon vaihto ei ole juuri näkynyt ja vieraat ovat olleet vaikeuksissa vastaanotossa. Kankaanpään poissalolo näkyy ehkä eniten juuri tällä sektorilla. Ducks kirii hyvällä hyökkäyksellä 14-11 ja Nissi ottaa aikalisän. Jan Helenius on tehnyt tänään vähistä passeista huolimatta hyvät tehot. Hän lyö torjunnan käsistä tilanteeksi 22-18. Loppuerä mennään rallatellen ja LEKA vie sen ja koko ottelun.
 

Kommentit

Tapio Nissi: Tiedettiin lähtökohdat tähän otteluun, Sampo-peli keskiviikkona antoi viitteitä hyvästä. Peli-ilme oli tänään upea. Taktisella puolella tänään ei hirveästi mietitty vastustajan peliä vaan lähdettiin hakemaan ennen kaikkea omaa peliä. Se onnistui tänään hyvin. Tänään näki, että joukkueella oli todella hauskaa kentällä. Onnistumisten kautta saadaan paljon virtaa.
 
Ismo Tuominen: Oltiin tänään kaukana kärkijoukkueesta. Kaikki meni tällä viikolla hyvin, kunnes Kankaanpää sairastui kuumeeseen. Tänään oltiin munattomia eikä vastuunkantajia tänään löytynyt. Henkisellä puolella oltiin heikkoja ja se näkyi etenkin vastaanotosta. Onnittelut LEKA:lle selkeästä voitosta.
 
Samuli Kaislasalo: Aika hyvät fiilikset, ilme kentällä oli vapautunutta eikä puristamista ollut. Mentiin koko ajan päättäväisesti eteenpäin. Syöttö kulki tänään todella hienosti. Tästä on hyvä lähteä kohti huomista Sampo-ottelua.
 
 
Ä 11/3, SV 3/13, TO 9/7, VO 47 % / 31 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 22/+19, Helenius 9/+5, Reijonen 7/+5
Ducks: Szabo 13/+13, Miro Määttänen 11/-3, Kulaots 10/+4
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Kaislasalo, LEKA
2 Szabo, Ducks
1 Reijonen, LEKA
 
Ottelun parhaat pelaajat: Szabo, Kaislasalo
 
Mestar-pisteet:
2 Kaislasalo
1 Reijonen
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Silventoinen
 
Ottelutilastot >
 
Kuvagalleria >
 Uutisarkisto