Tunteisiin mennyt taistelu Oulussa LEKA:lle 2-3

| 25.03.2016 - vili
Otteluraportti

Etta – LEKA Volley
klo 15:30 Oulun urheilutalo

Yleisöä 698

LEKA ja Etta jatkoivat pitkäperjantaina siitä mihin keskiviikkona jäivät Kuopiossa. Tunteisiin mennyt trilleri ratkesi viiden erän tiukan kamppailun jälkeen LEKA:lle 2-3 (25-23, 27-29, 25-23, 19-25, 13-15)

etta - leka

LEKA aloitti kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Etta aloitti kuusikolla Pennanen, A. Hakala, Bittner, Väisänen, Haapakoski ja Kaksonen, Rajala liberona. Erä alkoi LEKA:n kannalta lupaavasti Josh Taylorin johdolla. Ulottuva hakkuri paukutteli pisteitä jopa torjunnan yli ja vieraat olivat muutaman pisteen johtoasemassa aina loppumetreille asti. Etta näytti taas kerran kykynsä venyä paksun kuminauhan lailla ja se riisti erän nimiinsä 25-23.

Toinen erä alkoi ensimmäisen erän kaltaisesti LEKA:n ollessa kuskin paikalla. Greg Pettyn ja Eelis Karisen kädet alkoivat lämmetä ja tehokkaita hyökkäyksiä tuli laajemmalta rintamalta. Myös kapteeni Lehtonen sai passeja mukavasti. Lehtonen kiitti luottamuksesta hyvillä hyökkäystehoilla. Tilanteessa 19-24 LEKA:lla oli useampi eräpallo ratkaista erä, mutta vielä mitä. Pienten omien virheiden ja Ettan nuoren passarin Niko Haapakosken syöttöputki toi uskomattoman sitkeän Ettan tasoihin ja heillä oli jopa eräpallokin. LEKA pystyi tällä kertaa pitämään johtonsa ja vei erittäin tärkeän erän nimiinsä lukemin 27-29.

Kolmas erä oli kuin kopio ensimmäisestä erästä. LEKA vei, Etta roikkui purkkamaisesti tukassa kiinni ja nappasi lopulta erän itselleen 25-23. Erästä jäi tosin jossiteltavaa LEKA:n kannalta, sillä ratkaisuhetkillä tuomareilta tuli pari kyseenalaista vihellystä kotijoukkueen hyväksi. Selvästi sisällä olleet LEKA:n hyökkäykset tuomittiin ulos ja näin olleen erän väkivallaton ryöstö oli valmis.

Kolmannen erän tappiosta selvästi sisuuntunut LEKA tiivisti torjuntaansa Kris Johnsonin ja Jukka Lehtosen toimesta. Muutenkin puolustus toimi hyvin ja nähtiin pitkiä palloralleja. Vaihdosta syöttämään tulleen Ettan Antti Ronkaisen kolme perättäistä ässää pitivät Ettan erässä mukana, mutta tällä kertaa LEKA pystyi rutistamaan erän itselleen illan selkeimmillä lukemilla 19-25.

Viides erä, katsomossa nitrot suussa. Erä alkoi Ettan komennossa ja se oli puolivälissä 8-5 johdossa. Eetu Pennanen tykitti ja peippaili pisteitä Ettalle. Greg Pettyn syöttövuorolla mies täräytti putkeen viisi hurjaa aloitusta sekoittaen Ettan passipelin.  Pettyn muulinpotkujen avustamana LEKA pystyi raapimaan itselleen tarvittavat pisteet ja nousi 8-10 johtoon. Tästäkään Etta ei lannistunut ja nousi vielä tasoihin. Lopulta LEKA onnistui tekemään toisesta ottelupallosta ratkaisun, kun vanhassa kotihallissaan pelannut Eelis Karinen tykitti sydämensä kyllyydestä pallon kenttään. Runsaslukuisen keltamustan katsomonosan kannattajien riemu repesi ja kotimatkalle päästiin toinen puolivälierävoitto taskussa.

etta - leka

Ottelu oli mahtava kahden hurjasti töitä tekevän joukkueen playoff-taistelu. Parasta pr:ää mitä lentopallo lajina voi toivoa. Jossiteltavaa jäi kummankin joukkueen kannalta lähinnä tuomareiden toiminnan vuoksi. Onneksi tärkeimmät ratkaisut ja parhaat suoritukset nähtiin itse pelissä eikä niihin vaikuttanut muut kuin kentällä olleet pelaajat. Ettan yp-kaksikko Eetu Pennanen ja Anssi Hakala oli todella hyvässä vireessä. He hoitivat suurimman osan vastaanotto- ja hyökkäysvastuusta. Etenkin Pennasen korkealta lähteneet hyökkäykset olivat pahoja puolustaa. Oli ihailtavaa huomata, että miehen kunto kesti loppuun asti noin suuren passimäärän (57) jälkeen. LEKA pystyi jälleen hyökkäämään laajemmalla rintamalla kuin Etta. Lisäksi Pettyn syöttöpeli oli avainroolissa Oulussa. LEKA pelasi joukkueena eikä heikkoa lenkkiä tänään löytynyt. Ottelusarja on ensimmäisen kerran katkolla sunnuntaina 27.3. klo 18:00 Studentialla. Voitolla LEKA nappaa itselleen välieräpaikan ja pääsyn ensimmäistä kertaa mitalipeleihin. Onko Ettan paukut jo syöty vai taisteleeko se itselleen lisää pelejä? Mahdollinen neljäs peli pelataan jo maanantaina 28.3. klo 15:30 Oulussa.

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa:
-    Mistään ei saa tällaisia tunteita kuin tästä hommasta, olipa ne tunteet sitten mitä tahansa. Meidän tehtävähän on viihdyttää yleisöä ja siinä onnistuttiin. Pelattiin hyvä ottelu ja minkä sille tekee, jos se ei riitä! Jokainen jätkä antoi tänään kaikkensa ja täältä tullaan vielä. Tässä sarjassa tullaan näkemään viisi ottelua!

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
-    Tänään oli paras peli, minkä tämä joukkue on pelannut ja sekään ei meinannut riittää. Muutenkin oli varmaan paras peli missä olen valmentanut. Ei ole ollut vielä kertaakaan tunteet näin kovasti pinnassa ottelun aikana ja jälkeen. Olen tietenkin tyytyväinen voittoon ja, että Eelis Karinen kesti paineet entisen kotiyleisön edessä.

Puolivälieräsarja 2-0 LEKA:lle. Kolme voittoa tarvitaan välieriin.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Greg Petty 26/+10, Josh Taylor 24/+12, Jukka Lehtonen 16/+15
Etta: Eetu Pennanen 25/+17, Anssi Hakala 17/+10, Dean Bittner 13/+7

Hyökkäys: 42 % / 49 %
Vastaanotto: 54 % / 56 %
Torjunnat: 8 / 11
Ässät: 5 / 8

Ottelutilastot >
Kuvagalleria >

 Uutisarkisto