Trillerit jatkuivat Studentialla: LEKA - VaLePa 2-3

LEKA ja VaLePa tarjosivat Studentian yleisölle viihdettä koko rahan edestä. Ottelu ratkesi vasta viidennen erän jatkopalloilla vieraille 2-3 (28-26, 21-25, 25-20, 18-25, 14-16).

| 30.10.2016 - LEKA Volley viestintä / VH

La 29.10.2016 klo 15:00
LEKA Volley – VaLePa
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 448
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Leikas, Silventoinen (l)
VaLePa: Esko, Kunnari, Sivula, Guymer, Carmody, Mäkinen, Korhonen (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: LEKA:lta terävä avaus peliin. Sekä Leikas että Kaislasalo päässeet hyvin rytmiin 2-ja 4-paikoilta Lankisen passeista. VaLePa on tehnyt nopeaan tahtiin jo kolme hyökkäysvirhettä. Tilanteessa 8-4 Kurttilan aikalisä. Peli tasoittuu 10-10 LEKA:n ollessa nyt huolimaton. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n niukassa 14-13 johdossa. Hakalan ensimmäinen aikalisä tilanteessa 15-17. Kaksi hyökkäysvirhettä peräkkäin. LEKA on saanut syötöllään VaLePan vastaanoton vaikeuksiin. Urpo Sivula on silti pystynyt hyökkäämään vaarallisesti  vaikeistakin paikoista. Sivulan ässä pakottaa Hakalan ottamaan toisen aikalisän tilanteessa 21-22. Erä ratkesi vasta jatkopalloilla Timo Leikkaan kahteen ässään 28-26. Sivula ja Leikas erän tehokkaimmat.
 
2. erä: Ei vaihtoja. Peetu Mäkinen on ollut vaikeuksissa vastaanotossa LEKA:n pommittaessa häntä. VaLePa aloitti terävämmin. Hakala ottaa aikalisän tilanteessa 4-6. Tilanteet muuttuu nopeasti 10-7 ja Kurttilan aikalisä. Mäkisen vaisu peli ajaa miehen penkille. Jokinen tilalle. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n johtaessa 14-11. VaLePa ottanut kirivaihteen päälle ja kääntänyt eräjohdon itselleen 16-18. LEKA ei tahdo saada torjuntaansa kohdalleen ja Kunnari sekä Sivula ovat päässeet tykittämään pisteitä laidoilta. Porkka penkille ja tilalle Arttu Reijonen. Erä VaLePalle 21-25.
 
3. erä: LEKA tekee erän alkuun kolme virhettä ja Hakala kuittaa tilanteen aikalisällä. Urpo Sivula on ollut tähän asti aivan pitelemätön tänään hyökkäyksessä. Kaislasalo tuo LEKA:n takaisin peliin parilla ässällä ja parilla vaikealla syötöllä 7-6. Kurttila on pakotettu aikalisään. Kaislasalo on ollut erän hahmo tähän asti 9-7. LEKA pelaa nyt hurmiossa 13-8 ja Kurttila ottaa toisen aikalisän. Erä alkaa kääntyä LEKA:lle viimeitään, kun kapteeni Lehtonen syöttää käärmekeittioa 18-11. Joonas Oksala kentälle VaLePalta. Lauri Hakala ottaa aikalisän tilanteessa 18-13. Paljon on tapahtunut kotijoukkueen aikalisien välissä. Sisääntullut Arttu Reijonen katkaisee VaLePan kolmen pisteen putken. LEKA rullaa erävoittoon hienon esityksen jälkeen Studentian yleisön riemuksi 25-20.
 
4. erä. Edellisen erän alun toisinto. Peli 0-3 ja Hakala ottaa ensimmäisen aikalisän. Sisuuntunut VaLePa hyökkää terävästi ja on jo 0-6 johdossa. Hakalan toisen aikalisän vuoro. Lasse Jäntti Lankisen tilalle. LEKA:lle tarjotaan kylmää kyytiä 4-10. Vaikean erän alun jälkeen LEKA on noussut taistelemaan. Kurttilan aikalisä tilanteessa 10-13. Lehtonen on pistänyt tänään pahoja aloituksia. Tekniselle aikalisälle tilanteessa 11-14 Kunnarin täräyttäessä pisteen vieraille. VaLePa nykäisee uudestaan ison johdon vahvalla torjunta- ja hyökkäyspelillä, ja marssii lopulta selvään erävoittoon 18-25.
 
5. erä. Näin tämäkin ottelu ratkeaa viiden erän trillerin jälkeen. Joukkueet ovat esittäneet paikoin näyttävää ja yleisöystävällistä lentopalloa. VaLePa aloittaa ratkaisuerän terävämmin. Hakala ottaa ensimmäisen aikalisän tilanteessa 1-3. Kaislasalon syöttövuorolla LEKA tulee tasoihin 5-5. Tästä edetään tasatahtiin, kunnes VaLePa saa nykäistyä kahden pisteen johdon 8-10. Kukapa muukaan kuin Jan Helenius ottaa joukkueen reppuselkäänsä ja tuo pelin taas tasoihin. Peli ratkesi jatkopalloilla Kaislasalon lyötyä ratkaisupallon leveäksi. Erä 14-16 ja kaksi pistettä VaLePalle.
 

Kommentit

Lauri Hakala: Päällimmäinen fiilis on pettymys. Niukimmalla mahdollisella marginaalilla hävittiin peli, vaikka enemmänkin olisi ollut otettavissa. Vastaanotto- ja syöttöpeli oli tänään ihan hyvää. Aika vähillä virheillä päästiin, mutta hyökkäyksessä hävittiin VaLePalle.
 
Sami Kurttila: Peli oli pienten marginaalien peli. Oli yleisöönmenevää. Meidän peli ei kanna vielä kahta tuntia putkeen ja tasaisuus siitä puuttuu. Nimilistalla ei otteluita voiteta. Käsijarru pitää saada pois päältä ja tekemisen meininki päälle niin tulee hyvä.
 
Samuli Kaislasalo: Uusi rooli yleispelaajana on sujunut yllättävän hyvin. Liikaa virheitä itsellä. Sovittiin ennen peliä, että lähdetään voittamaan tätä peliä. Harmi, kun ei ihan riittänyt. Kaverin hyökkäyspeli oli tänään parempaa kuin meidän.
 
Urpo Sivula: Olen tyytyväinen, että voitettiin. Meillä on ollut jokaisessa pelissä tähän asti sama ongelma: ei tulla valmiina kentälle. Pelataan välillä liian laiskasti, mutta ihan ok peli meiltä. Kunto alkaa olla palautunut loukkaantumisen jäljiltä. Välillä on enemmän intoa kuin järkeä peleissä.
 
Ä 15/7, SV 16/19, TO 5/13, VO 53 %/41 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 19/+7, Helenius 17/+9, Leikas 17/-3
VaLePa: Sivula 25/+14, Kunnari 22/+15, Carmody 9/+5
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Lehtonen, LEKA
2 Sivula, VaLePa
1 Kunnari, VaLePa
 
Ottelun parhaat pelaajat: Sivula ja Lehtonen
 
Mestar-pisteet:
2 Leikas
1 Kaislasalo
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Henrik Porkka

Seuraava ottelu LEKA Battle la 5.11. klo 17:00. Liput ennakkoon junioriseuroilta 10 € tai ovelta 8-15 €. VIP-liput myynnissä Seat 4 Me:ssä >

Lehdistötilaisuuden video >
 
Ottelutilastot >
 
Kuvagalleria >
 Uutisarkisto