Toinen kiinnitys VaLePalle - LEKA:n momentum hävisi ratkaisuhetkillä.

LEKA ei pystynyt hyödyntämään momentumiaan ja VaLePa marssi jälleen voittoon loistavan puolustus- ja vastaanottopelin ansiosta 0-3 (23-25, 20-25, 21-25).

| 24.03.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

Pe 24.3.2017 klo 18:30
LEKA Volley – VaLePa
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 579
 
Tulos:  0-3 (23-25, 20-25, 21-25)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Kasampalis, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Puttonen (l)
VaLePa: Esko, Kunnari, Sivula, Guymer, Carmody, Jokinen, Korhonen (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: VaLePa aloittaa samalla kuusikolla kuin millä Sastamalassa. LEKA:n liberona aloittaa nyt Simo Puttonen. Vieraat siirtyvät nopeasti 1-5 johtoon kotijoukkueen ollessa hieman unessa. Nissin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 4-9. VaLePa on ollut askeleen edellä jokaisella osa-alueella. Tähän asti näyttävin palloralli tilanteessa 7-10, jonka VaLePa vie Heleniuksen hyökkäysvirheen myötä. Kummallakin oli useita huikeita puolustuspalloja. Tekniselle aikalisälle mennään vieraiden 9-14 johdossa. VaLePan keskihyökkäys on ollut astetta vahvempaa ja vastaanotossa ero on ollut vielä isompi vieraiden eduksi. Kapteeni Lehtonen ottaa joukkueen reppuselkään ja ottaa yhteen palloon kolme torjuntaa. Kurttilan aikalisä tilanteessa 15-17, kun LEKA ottanut kirivaihteen päälle. Nelospaikan hyökkäys toiminut nätisti Eelis Karisen johdolla. LEKA:n momentum taisi karata pariin aivan turhaan virheeseen. Ensin mies verkossa ja sitten huolimaton vastaanotto. No niin! LEKA taistelee Lehtosen johdolla aivan huikean taistelupallon itselleen. Taisi olla illan ensimmäinen pitkä palloralli, joka päättyi kotijoukkueelle. Peli tasan 19 ja Studentian hornankattila kiehuu! Tästä tuli jännä erä ja kotijoukkue esitti hienon come-backin! Nissin aikalisä eräpallotilanteessa 23-24. Guymer syöttö lopussa kaksi liian pahaa ja VaLePa nappasi avauserän 23-25.
 
2. erä: Ei vaihtoja. VaLePa vei avauserän pitkälti loistavan vastaanoton ja puolustamisen ansiosta. Vieraat aloittaa jälleen erän terävästi eikä LEKA saa syöttöjä ylös. Kunnarille pari ässää ja tilanne 1-5. Heti kun LEKA saa pallon ylös, on se vahvoilla. Harmi vaan, että VaLePa on syöttänyt niin hyvin. Passarin vaihto tilanteessa 5-10, Lankinen sisään. Urpo Sivula ehtii juttelemaan taas yleisön kanssa ja heti perään jäätävä ässä. Nissin aikalisä tässä. Sivulan neljä ässää teki LEKA:n vastaanotosta reikäjuustoa ja mennään tekniselle. LEKA vaihtaa liberoa, mutta ei se auta sekään. Nissin aikalisä kuudennen ässän jälkeen. Silventoinen saa vihdoin pallon ylös ja Kaislasalo saa niitattua Sivulan pitkän putken poikki. No, taisi VaLePakin tuudittautua helppoon erävoittoon. LEKA ottaa pari todella tylyä torjuntaa kapteeni Lehtosen johdolla ja tilanne on 9-16. Kurttilan aikalisä samassa. Jarmo Korhonen on osoittanut olevansa sarjan ehdotonta huippua, kun puolustuspalloista puhutaan. Mies on kaivanut puolenkymmentä aivan jäätävää niittiä nelos- tai vitospaikalta. Ja tähän kun yhdistetään jatkopallojen tehokas tappaminen, on tuloksena usein voitettu pallo. Erä olisi ollut tasainen ilman Sivulan hurjaa syöttöputkea. Kurttilan toinen aikalisä Carmodyn rättipallon jälkeen tilanteessa 17-22. Kunnari päättää erän 20-25.
 
3. erä: LEKA:n passarina aloittaa nyt Akseli Lankinen ja liberona Teemu Silventoinen. Erä alkaa molempien virheiden sävyttämänä. Nyt LEKA roikkuu hyvin mukana ja Guymerin syöttövirheen myötä siirtyy 6-5 johtoon. VaLePalla jo neljä syöttövirhettä tähän erään. Vieraat pääsivät jälleen kuskin paikalle hyvän syötön ja loistavan puolustuspelinsä ansiosta. Korhonen on ollut tänäänkin huikea. Tekniselle mennään Jokisen torjuttua Kaislasalon tilanteessa 11-14. Kaislasalo on jäänyt aika monta kertaa VaLePan torjuntaan. Rohkeuden puutteesta ei miestä voi syyttää, mutta tehokkuus saisi nousta. Timo Leikas sisään ja Nissin aikalisä Reijosen hyökätessä leveäksi. Leikas on tuonut uutta virtaa kotijoukkueelle ja LEKA on taas iskuetäisyydellä. Kurttilan aikalisä tilanteessa 15-17. LEKA ei saa hyödynnettyä hyvää jaksoaan ja sortuu koheltamaan pari pistettä putkeen vieraille. Nissin aikalisä tilanteessa 18-22. Reijonen kaventaa ässällä tilanteen 21-24. Kurttila ottaa samassa tilanteessa aikalisän. Urpo Sivula päättää ottelun kakkospaikan hyökkäykseen 21-25. Studentian runsaslukuinen yleisö kiittää joukkuettaan.
 

Kommentit

Tapio Nissi: Kaikki näki mikä oli pelin kulku. Nuoruus vastaan kokemus. Syöttö oli vastustajalla paljon parempi, mutta laitahyökkäyksissä oltiin hyvin mukana. Vähän harmittaa, ettei päästy tänään rentoon lentoon. Seuraavaan peliin lähdetään taistelemaan eikä kirvestä heitetä kaivoon. Siitä lähdetään, että maanantaina jatketaan pelejä Studentialla.
 
Sami Kurttila: Meillä oli tänään pelinaamari päässä heti alussa. Kovuus ja kärsivällisyys riitti ja erien puolivälissä saatiin ero revittyä. Sunnuntain peliin lähdetään nöyrällä asenteella. LEKA tulee varmasti kovaa.
 
Akseli Lankinen: Se oli tiedossa, että VaLePaa vastaan täytyy onnistua loistavasti. Tänään ei ollut se päivä. Taisteluilme pitää löytyä ja samalla flow-tila. Sitä lähdetään hakemaan sunnuntaina.
 
Urpo Sivula: Hyvin kulki tänään. Nostettiin tasoa ensimmäisestä pelistä. Keskiviikon pelissä LEKA aloitti ottelun hyvin ja se oli meille hyvä herätys. Tänään pallot nousi hyvin, mutta hyökkäys ei ollut ihan parasta. Kovuus ratkaisi meille tänään voiton.
 
Ä 6/14, SV 5/15, TO 7/6, VO 43 %/ 57 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 10/+1, Helenius 9/-1, Karinen 8/+1
VaLePa: Sivula 23/+17, Kunnari 12/+2, Guymer 7/+1
 
Ottelun parhaat pelaajat: Mikko Esko, Jan Helenius
 
Mestar-kausipalkinto: Samuli Kaislasalo
 
 
Ottelutilastot:
 
http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=843&ID=24&CID=38&PID=26&type=LegList

Kuvagalleria >
 

Lehdistötilaisuus


Edit: Kuvagalleria lisätty 26.3.2017 klo 11:30Uutisarkisto