Tiikerit tyly vieras Studentialla

| 05.03.2016 - Saku
Otteluraportti

LEKA Volley – Kokkolan Tiikerit
klo 15:00 Studentia

Yleisöä 583

Tiikerit ei tullut Kuopioon leikkimään. Tyly 0-3 (14-25, 18-25, 20-25) voitto kertoi selvästä tasoerosta joukkueiden välillä.

leka - tiikerit

LEKA aloitti kuusikolla Hakala, Taylor, Johnson, Karinen, Petty, Lehtonen ja hienosti etelän kiertueella passarina pelannut Kössi. Tiikerit tulivat tosissaan pelaamaan, koska kentälle asteli ykköskuusikko Ojansivu, Sauss, Kehoe, Herrera, Siirilä, Overman sekä liberona Koga.
Erä alkoi Tiikereiden tahdissa 0-4, kunnes Karinen sai katkaistua taidokkaalla lyönnillä Tiikereiden putken poikki. LEKA sai kurottua eroa kiinni Pettyn hyvien hyökkäysten ja Johnsonin torjuntojen ansiosta aina tilanteeseen 6-9 asti. Tiikerit vaikeuttivat kuitenkin LEKA:n peliä vaikealla syötöllä ja tiiviillä torjuntapelaamisella. LEKA:lta Taylor oli koko ajan vaikeuksissa hyökkäyspäässä. Tiikereiltä libero Koga esitti huikeita puolustuspalloja sekä ihailtavaa oli liberon passipelaaminen aina kun sellainen paikka tuli. Tiikereiden ykköstähti ”Lelu” Ojansivu väistyi kentältä erän puolessa välissä ilmeisesti loukkaantumisen takia. Se ei kuitenkaan hidastanut tiikereiden tahtia ja Tiikerit painoivat ensimmäisen erän pahan syötön turvin suhteellisen helposti itselleen. Erän lopussa Petty sai vielä väistyä ja kentälle vastaanottoa tuli parantamaan Karttunen.

leka - tiikerit

Toiseen erään lähti LEKA:lta passaamaan Austin. Se ei kuitenkaan muuttanut voimasuhteita, kun Tiikerit jatkoivat pommitustaan syöttöruudussa kakkoshakkuri Ropposen johdolla. LEKA tuntui aseettomalta Tiikereiden edessä. Tiikerit pelasivat koko ajan kovalla rutiinilla pelin jokaisella osa-alueella. LEKA oli näennäisesti pelissä mukana 7-10 tilanteeseen asti. Sauss pommitti ässällä tilanteen 8-12, jolloin Hakala käytti ensimmäisen aikalisän. LEKA:lta Taylor alkoi löytää jyvää hyökkäykseen, mutta se ei riittänyt pitämään LEKA:a hengissä. Kotijoukkueen virheiden avittamana Tiikerit etenivät helposti jo 11-17 johtoon. Nähtävissä oli selkeä tasoero joukkueiden välillä. Tiikerit tekivät periaatteessa mitä halusivat ja LEKA yritti pitää erän tappiolukemat inhimillisinä. Erä päättyi selkeästi 18-25.

Pitkä erätauko ei valitettavasti tuonut kaivattua piristystä kotijoukkueelle. LEKA taisteli viimeiseen erään kunniakkaasti, mutta se riitti tällä kertaa 20 pisteeseen. Tiikerit pyörittivät monipuolista hyökkäyspeliä passari Kehoen johdolla. Runsas kotiyleisö sai tällä kertaa nauttia vierasjoukkueen otteista. Oli kerta kaikkiaan ihailtavaa seurata rutinoituneen ja tiiviin joukkueen peliä. Tiikereiltä ei yksinkertaisesti löytynyt heikkoa lenkkiä. LEKA:n ei kannata tästä vetää isompia johtopäätöksiä, sillä takana on ollut paljon hyviä peliä ja kuntokäyrä on hyvä. Hakalan ryhmän kannattaa nollata nopeasti peli ja suunnata katseet viikon päästä pelattavaan kotipeliin Iskua vastaan.  

Tiikereiden päävalmentaja Tommi Tiilikainen:
-    Haluan kehittää koko ajan joukkueen peliä. Sivutuotteena siinä tulee voittoja. Tänään pelasimme joukkueena yhden parhaista peleistä.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
-    Vastustaja riisui meidät tänään aseista. Kehoe pyöritti tänään uskomattoman hyvin passipeliä. Takana on hyviä otteluita, joten nyt ei kannata pistää päätä pensaaseen vaan keskittyminen alkaa jo seuraavaan matsiin.

Juhani Hakala, LEKA Volley:
-    Teimme liikaa suoria virheitä vastaanotossa, loppua kohden saimme tiivistettyä vastaanotossa rivejä.

Tommi Siirilä, Tiikerit:
-    Onnistuimme laajalla rintamalla ja tämä oli meille paras peli vähään aikaan.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Greg Petty 10/+0, Josh Taylor 9/+4 Eelis Karinen 5/-1
Tiikerit: Roman Sauss 16/+10, Antti Ropponen 14/+8, Tommi Siirilä 11/+7

Hyökkäys: 33 % / 47 %
Vastaanotto: 52 % / 45 %
Torjunnat: 4 / 10
Ässät: 2 / 9

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Taichiro Koga, Tiikerit
2 p. Enderwin Herrera, Tiikerit
1 p. Greg Petty, LEKA

Joukkueiden parhaat:
Greg Petty, LEKA
Taichiro Koga, Tiikerit

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Jukka Lehtonen

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Greg Petty
1 p. Josh Taylor

Otteluisäntä: Kuopion Monirakennus Oy

Kuvagalleria >
Ottelutilastot >
Lehdistötilaisuuden video >Uutisarkisto