Tiikerit ryöstöretkellä Studentialla 0-3

| 03.04.2016 - vili
Otteluraportti

LEKA Volley – Kokkolan Tiikerit
klo 18:00 Studentia

Yleisöä 738

Tiikerit ryöstöretkellä Studentialla. Se nappasi toisen välierävoiton LEKA:sta kolmessa erässä 0-3 (25-27, 21-25, 17-25).

leka - tiikerit

LEKA aloitti samalla kuusikolla, millä Kokkolassakin eli kentälle asteli Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Tiikerit aloitti kuusikolla Leppälä, Siirilä, Ropponen, Sauss, Herrera ja Kehoe, Koga liberona. Ottelu alkoi Tiikereiden komennossa LEKA:n tehdessä pari syöttövirhettä erän alkuun. Ropposen syöttövuorolla vieraat karkasivat nopeasti 1-5 johtoon. Josh Taylorin syöttövuorolla LEKA pääsi juoneen mukaan ja se tasoittikin lukemat yhtä nopeasti kuin Tiikerit oli johdon saanut. Tiikerit olivat askeleen edellä sekä syöttöruudussa kuin vastaanotossa. LEKA kuitenkin pystyi roikkumaan perässä Eelis Karisen ja Josh Taylorin toimesta. Erä oli jo kääntymässä Tiikereille kun LEKA heräsi toden teolla taistelemaan. Se nousi lopussa 15-21 tilanteessa jo tasoihin 23-23. Mentiin jälleen jatkopalloille, jotka Tiikerit pystyi tällä kertaa voittamaan. Erä vieraille tiukan väännön jälkeen 25-27.

Toinen erä alkoi tasaisesti. Tiikerit otti erän alkupuolella Lelu Ojansivun kentälle Ropposen tilalle ja mies näytti hyökkäysosaamistaan (4/+4, 60 %). Vieraat pystyivät horjuttamaan LEKA:n vastaanottoa, mutta suoria ässiä he eivät saaneet kuin kaksi toisessa erässä. Pallot jäivät kuitenkin irti verkosta ja LEKA:n hyökkäyksen rakentelu oli hankalaa. Kauden aikana tehokkaana pelotteena ollut keskihyökkäys oli aivan pimennossa läpi ottelun. Lehtonen ja Johnson jäivät todella vaatimattomille tehoille ottelussa. Muutenkin LEKA:n hyökkäys jäi heikoille tehoille ja laidoista hyökkäykset olivat usein liian vaikeita. Kotijoukkue sortui useisiin helppoihin hyökkäysvirheisiin eikä roskapalloja saatu tapettua kenttään. Erä Tiikereille 21-25.

Ei onnistunut LEKA kääntämään peliä kolmannessakaan erässä. Taylorin tilalle tullut Timo Leikas pääsi näyttämään osaamistaan, mutta vastaanoton ollessa irti, ei hänkään saanut autettua kotijoukkuetta riittävästi. Eddy Herreralla oli hirmuisen pitkä syöttöputki, jonka aikana Tiikerit karkasivat 3-10 johtoon. Miehen leijat polttelivat LEKA:n vastaanottoa eikä kentälle tullut Aleksi Kössi pystynyt ruokkimaan hyökkäystä kunnolla. Tiikerit rullaili lopun erän rennosti ja nappasi erävoiton nopeasti lukemin 17-25 runsaslukuisen vieraskannattajaryhmän iloksi.

leka - tiikerit

Kauden ennätysyleisö Studentialla ei valitettavasti saanut kokea kotijoukkueelta samanlaista venymistä ja hurmosta, mitä se oli esittänyt lauantaina Kokkolassa. Vieraat olivat ottaneet opiksi LEKA:n laitahyökkäyksien lukemisesta ja he pystyivät pitämään sekä Greg Pettyn että Josh Taylorin pimennossa.  Lisäksi vastaanoton ollessa haastavaa, ei LEKA saanut käytettyä pelättyä keskihyökkäystä kuin muutamia kertoja koko otteluna aikana. Tiikereiden hyökkäys pystyi Romans Saussin johdolla tekemään tuhoja riittävästi voittoa ajatellen. Tommi Siirilä nappasi peräti 7 torjuntaa, saman verran kuin LEKA:n koko joukkue yhteensä. Ottelusarja on nyt 2-0 Tiikereiden hyväksi. Kolmas ottelu pelataan keskiviikkona 6.4. klo 18:30 Hollihaan liikuntakeskuksella ja ottelusarja on tällöin katkolla. LEKA on osoittanut kevään edetessä moneen otteeseen huikeaa venymistä, joten joukkue ei taatusti heitä kirvestä kaivoon vaan taistelee kolmannen ottelun voitosta pallo kerrallaan. Sanottakoon vielä, että tunnelma Studentialla oli aivan huikea ja playoff-kuume on saapunut Kuopioon.

Tiikereiden päävalmentaja Tommi Tiilikainen:
-    Tänään pistettiin erät poikki ihan selkeästi ja palloa iskettiin lattiaan, kun oli paikka. LEKA taisteli erittäin hyvin loppuun asti. Se on kaksinolla taululla, mutta vain kaksinolla. That’s it. Tänään peli ratkesi meille syöttö-vastaanotossa. Keskiviikkona jatketaan taistelua.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
-    Hyvillä fiiliksillä lähdettiin tämän päivän peliin. Todettiin eilisen pelin jälkeen, että ihan samanlaista kauraa vastustajakin syö. Eilen onnistuttiin paremmin kuin tänään. Tänään tuli liikaa hyökkäysvirheitä ja vastaanoton ollessa irti, pitää tehdä jotain fiksua pallon kanssa.

Parhaat pistemiehet    
LEKA: Josh Taylor 9/-4, Eelis Karinen 6/+5, Greg Petty 6/-5
Tiikerit: Romans Sauss 17/+11, Tommi Siirilä 11/+8, Lelu Ojansivu 8/+6

Hyökkäys: 35 % / 45 %
Vastaanotto: 48 % / 49 %
Torjunnat: 7 / 105
Ässät: 2 / 4

Ottelun parhaat pelaajat:
LEKA: Eelis Karinen
Tiikerit: Romans Sauss

Ottelun vakuuttavin pelaaja: Eelis Karinen

Mestar-pisteet:
2 p. Eelis Karinen
1 p. Jukka Lehtonen

Otteluisäntä: Franke

Ottelutilastot >

Ottelun lehdistötilaisuus (video) >

Kuvagalleria >Uutisarkisto