Tiikerit piinasi pitkään - LEKA vei tärkeät pisteet

LEKA oli vaikeuksissa hyvään viereeseen päässeen Tiikereiden Fredric Gustavssonin kanssa. Miehen ikävä loukkaantuminen toi lisää huolia Tapio Nissille.

| 25.11.2017 - LEKA Volley viestintä / ER

La 25.11.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Kokkolan Tiikerit
Studentia Kuopio, Mestaruusliiga
 
Yleisöä: 303
 
Tulos: 3-1 (27-25, 16-25, 25-22, 25-21)
 
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Kaislasalo, Lankinen, Lehtonen, Reijonen, Koci, Karinen, Heiskanen (l)
Tiikerit: Gustavsson, Ofoha, Seppänen, Määttä, Lahti, Leppälä, Breilin (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: LEKA:lla on pieniä muutoksia avauskuusikossaan, kun Heiskanen aloittaa liberona. Tiikereillä uusi passari ja hakkuri. Mielenkiintoisen ottelusta tekee myös se, että LEKA:n entinen valmentaja Tapio Nissi on tällä kertaa Kokkolan puolella. Tiikerit saa vahvan alun, kun vierasjoukkue menee jo 1-5 johtoon. LEKA:n peli on vielä pahasti hakusessa, kun Kaislasalon 1-paikan hyökkäys menee selkeästi yli. LEKA kärsii heikoista aloituksista. Savolainen ”naatiskelu” saa hieman juonesta kiinni, kun Kaislasalo kaventaa tilanteen 8-12 upean lyöntisarjan päätteeksi. Tilanteessa 12-18 LEKA:n valmentaja Jukka Tuovinen kutsuu joukkueensa aikalisälle. Tiikereiden hyökkäyspeli toimii loistavasti, kun taas LEKA:lla vastaanotto takkuilee. Tilanteessa 15-20 LEKA:n täytyy parantaa peliä taistellakseen erävoitosta. Studentian lentopallopyhätössä alkaa olla tunnelmaa, kun Redi Koci hassuttaa Tiikerin torjuntaa ja tilanteeksi 20-21. Tilanne käy intensiiviseksi hurjan pitkän pallorallin jälkeen joka lopulta ratkeaa Tiikereiden pelaajan rajanylitykseen. Tilanne on tasan 23-23 ja LEKA on osoittanut upeaa venymistä. Tiikereiden peli on alkanut ailahtelemaan. Kolmas eräpallo riittää LEKA:lle, kun Reijonen antaa soida korkealta ja kovaa. LEKA:lta erän parhaana Reijonen ja Tiikereillä Ofoha.
 
2. erä: Erä alkaa tasaisesti. Tilanteessa 5-6 Tiikerien pelaajilla tulee tuomarin kanssa eripuraa kun piste tuomitaan LEKA:lle käsittelyvirheen vuoksi. Erä jatkuu side-out pelinä. Lankinen tarjoilee Kaisasalolle ja nelospuolelta löytyy tyhjää tilaa. Tilanteeksi 14-16. Myös paljon hyökkäyksissä mukana ollut Gustavsson hyökkää tilanteeksi 15-17. Tuovinen kutsuu joukkueensa aikalisälle tilanteessa 16-20. Seuraavan pisteen jälkeen Reijonen antaa tilaa nuorelle Henrik Porkalle. Myös Eelis Karinen otetaan vaihtoon ja tilalle tulee Jan Helenius. Teemu Lahden pitkä syöttöputki saa päätöksensä tilanteessa 16-25. Erä ratkesi LEKA:n virheisiin ja Gustavssonin huipputehoihin. Erän parhaana Gustavsson tilastoilla 12/+10.
 
3. erä: Reijonen on vaihdettu takaisin Porkan tilalle. Erä alkaa jälleen side-out pelinä. Redi Koci paukuttaa upean ässän ja tilanteeksi 6-4. Tilanteessa 7-4 Nissi kutsuu joukkueensa aikalisälle. Myös Silventoinen on vaihdettu Heiskasen tilalle. Gustavsson jatkaa viime erän pommitusta ja Silventoinen on lentää selälleen puolustaessaan hänen lyöntiä. Tiikerit nousee tasoihin 9-9. Erä jatkuu viihdyttävänä ja Tiikerit osoittavat suurta taistelutahtoa. Vasta 18-vuotias Niklas Breilin hyppää jo katsomon puolelle, mutta seuraavassa hyökkäyksessä Helenius lyö tilanteen tasoihin 16-16. Molempien joukkueiden vastaanotto ailahtelee. Gustavssonin hyökkäyksiä on saatu kuriin ja LEKA menee 20-18 johtoon. LEKA takoo pisteitä, mutta vielä toinenkaan eräpallo ei tuo tulosta. Tilanteessa 24-22 Nissi kutsuu joukkueensa aikalisälle. Kaislasalo lyö kolmannen eräpallon vastustamattomasti ja lukemiksi 25-22. Koci erän paras.
 
4. erä alkaa tasaisesti ja Tiikerit on jälleen kerran 5-6 johdossa. Loistavasti pelannut Gustavsson pyöräyttää nilkkansa erittäin ikävän näköisesti ja jalkaa joudutaan paikkailemaan hetken aikaa. Vaikuttaa siltä, että Gustavssonin peli on pelattu tältä erää. Tiikerit ottaa aikalisän tilanteessa 7-7. Tiikereiden vastaanotto kärsii pahasti ja LEKA menee 14-10 johtoon. Tiikereiltä erittäin huonoa tuuria että hyvin pelannut hakkuri joutuu seuraamaan loppupelin jalka paketissa kentän laidalta. Tilanteessa 17-14 LEKA vaihtaa Kocin kentältä Kariseen vahvistamaan vastaanottoa. Seppänen kaventaa eron rajulla nelospaikan hyökkäyksellä lukemiin 20-18. Leppälän komea ässä tuo Tiikerit jo tasoihin. Samalla Tuovinen ottaa aikalisän. Koci torjuu pallon kenttään ja ensimmäinen ottelupallo riittää LEKA:lle. Lukemat 25-21.
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Ensimmäisen erän nousu oli upeaa. Vaikea sanoa miten peli olisi jatkunut ilman Gustavssonin loukkaantumista. Pitkiä palloja ja upeita yksilösuorituksia. Kolme arvokasta pistettä kovasti tasoa nostaneelta Tiikereiltä. Käytimme laajaa rintamaa kentällä.
 
Akseli Lankinen: Puolustuspalloja kaivettiin hyvin ja pystyttiin kääntämään pitkiä palloralleja.
 
Tapio Nissi: Gustavssonin loukkaantuminen oli todella synkkä uutinen. LEKA ei ollut missään vaiheessa ylivoimainen eikä mitään annettu ilmaiseksi. Loukkaantumiset ovat vaivanneet viime aikoina pahasti. Tällä viikolla oli ensimmäinen kerta kun pääsemme syksyn aikana harjoittelemaan 6 vastaan 6, mutta näyttää taas siltä että ensi viikolla miehiä on taas vähemmän.
 
Niklas Breilin: Alku oli loistava, mutta harmittavasti hävisimme ensimmäisen erän. Hyvä taistelu ja harmittava loukkaantuminen Gustavssonilta.
 
Ä 9/7, SV 9/7 TO 12/10, VO 47 % / 48 % , H 38 % / 38 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA:  Kaislasalo 25/+12, Koci 17/+6, Reijonen 11/+9
Tiikerit: Gustavsson 24/+13, Lahti 9/+1, Leppälä 7/+6
 
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Samuli Kaislasalo, LEKA
2 Fredric Gustavsson, Tiikerit
1 Redi Koci, LEKA
 
Ottelun parhaat pelaajat: Redi Koci ja Fredric Gustavsson
 
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Arttu Reijonen

Ottelutilastot >
 
 
 
 Uutisarkisto