Team Lakkapäälle makea voitto Vesileppis Areenalta

Tiukka neljäeräinen toi Team Lakkapäälle kauden ensimmäisen voiton. LEKA sortui sille epätyypillisiin virheisiin.

| 08.10.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

Su 8.10.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Team Lakkapää
Vesileppis Areena, Leppävirta
 
Yleisöä: 385
 
Tulos:  1-3 (27-25, 23-25, 23-25, 26-28)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen (c), Porkka, Karinen, Koci, Kaislasalo, Silventoinen (l)
Team Lakkapää: Mckay, Schouten, Walsh, Grant, Mäkinen, Domencus, Palokangas (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Lakkapään kokoonpanossa pienimuotoinen yllätys, kun Jouni Palokangas aloittaa vastaanottavana liberona ja normaalisti liberona pelaava Gabriel Domencus yleispelaajana. Jyri Niemi on tänään puolustava libero. Joshua Mckay aloittaa kahdella pahalla syötöllä, johon LEKA vastaa kovalla torjunnalla Akseli Lankisen syöttövuorolla. Alkupallojen jälkeen tilanne 5-3. LEKA:n aloituksessa tänään Eelis Karinen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lakkapään Domencus on saanut yllättävän paljon passeja tässä vaiheessa. LEKA:n torjunta on napannut hänet kiinni jo kahdesti. Henri Tuomi ottaa ensimmäisen aikalisän tilanteessa 9-5, kun Kaislasalo napauttaa ässän. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n 14-9 johdossa. Lakkapää on ollut tähän asti vaikeuksissa vastaanotossa ja LEKA on päässyt asettamaan torjuntamuurin kohdalleen. Tuomen toinen aikalisä tilanteessa 15-9 Lankisen vaikean syötön tullessa vastapalloksi. Redi Koci tykittää nelospaikalta tilanteen 20-13 ja LEKA näyttää marssivan erävoittoon. LEKA on esittänyt erittäin fyysistä peliä niin syöttöruudussa kuin torjunnassakin ja Lakkapää on ollut vaikeuksissa. Tänään tähän asti Lakkapään paras syöttäjä Joshua Mckaylla ollut pitkä syöttöputki. Tuovisen aikalisä tilanteessa 23-19. Ja toinen aikalisä tilanteessa 23-21. Lakkapää on noussut lähes sillasta taistelemaan erävoitosta hurjan syöttöputken ja LEKA:n hermoilun ansiosta. Kaislasalo jää vuorostaan torjuntaan ja peli on nyt tasan 23. Karinen saa vihdoin tapettua pallon ja eräpallo LEKA:lle. Danny Grant tasoittaa ja mennään jatkopalloille. Rovaniemeläisten huikea kiri ei ihan saanut palkintoa vaan LEKA rutisti lopulta ensimmäisen erän 27-25. Oli kaksijakoinen, mutta taatusti yleisöön menevä erä! Parhaat tähän asti Kaislasalo 7/+5 ja Schouten 6/+4.
 
2. erä: Toiseen erään lähdetään ilman kokoonpanomuutoksia. Lakkapää aloittaa terävästi tämänkin erän ja nappaa kaksi ensimmäistä pistettä. Erää mennään tasatahtiin aina Robert Walshin syöttövuorolle asti. Pahat syötöt aiheuttavat päänvaivaa Teemu Silventoiselle ja Lakkapää karkaa 7-10 johtoon. Samassa tilanteessa Tuovisen aikalisä. LEKA vaihtaa Reijosen kentälle Porkan tilalle ja aloittaa samalla kirin. Tekniselle aikalisälle mennään kuitenkin vieraiden 11-14 johdossa. LEKA onnistuu tasoittamaan erän 14-14 hyvällä taisteluilmeellä Samuli Kaislasalo näyttäessä hyökkäämisen mallia. Lakkapää on lukenut hyvin LEKA:n keskihyökkäykset ja saanut puolustettua monta palloa. Todella pitkä pallo molempien puolustaessa uhrautuvasti, päättyy vieraiden peippiin. Tilanne nyt 17-18 ja tällä hetkellä pelataan hyvää lentistä! Tuomen aikalisä LEKA:n siirtyessä 20-19 johtoon Karisen ässän jälkeen. Koci jää torjuntaan ja Lakkapää nyt 21-22 johdossa. Tuovinen kutsuu joukot koolle. Ensimmäisen eräpallon saa Lakkapää. Vieraat olivat lopussa terävämpiä. Toinen erä 23-25 ja erät nyt 1-1. Erän parhaina samat herrat Kaislasalo 7/+4 ja Schouten 6/+4. Lakkapää on onnistunut hyökkäämään hieman tehokkaammin ja monipuolisemmin.
 
3. erä: Reijonen jatkaa LEKA:n toisena keskarina. Muuten jatketaan tutuilla kokoonpanoilla. LEKA:lla ollut pieniä vaikeuksia tänään monipuolisen hyökkäyspelin kanssa, kun keskihyökkäykset ovat loistaneet poissaolollaan. Harvat hyökkäyskerrat eivät ole olleet tutun tehokkaita. Lakkapäällä ykköstempot ovat olleet paljon vaarallisempia. Syöttöruudussa LEKA on ollut kokonaisuudessa parempi, mutta Walshin ja Mckayn syöttövuoroilla LEKA on ollut vaikeuksissa. Jan Helenius tulee Karisen tilalle ja LEKA:n aikalisä tilanteessa 7-10. Vieraat pelaa todella hyvää puolustuspeliä ja tekevät fiksuja hyökkäysratkaisuja. Se näkyy tulostaululla 9-12. Tekniselle aikalisälle mennään rovaniemeläisten johtaessa 10-14. LEKA:n peli on nihkeätä ja Lasse Jäntti tulee nyt passariksi. Virheitä, virheitä ja lisää virheitä. Tuovisen aikalisä tilanteessa 11-17. LEKA:n vaihtoruletti jatkuu ja Lankinen palaa passariksi. Kotijoukkue onnistuu kaventamaan tilanteen 15-19 ja Tuomi ottaa aikalisän. Pari edellistä palloa LEKA hyökkäsi fiksusti nelospaikalta. LEKA parantaa ja ottaa kirivaihteen Kocin paukuttaessa illan ensimmäisen paippihyökkäyksen kenttään: tilanne 20-21 ja Tuomen aikalisä. Toistaako LEKA Lakkapään ensimmäisen erän tempun ja nousee aina erän voittokamppailuun asti? Lankisen seuraava syöttö jää harmittavasti rättiin ja Lakkapää ottaa syöttövaihtoon Tuomas Hautalan. Lakkapäälle ensimmäinen mahdollisuus katkaista, kun Schouten pääsee syöttämään tilanteessa 22-24. Toinen eräpallo riittää ja erä 23-25 vieraille. Erän tehokkaimmat Helenius 5/+3 ja Schouten 6/+3. Vieraat esittää edelleen tehokkaampaa ja monipuolisempaa hyökkäyspeliä (41 % / 48 %).
 
4. erä: Helenius ja Reijonen jatkaa LEKA:lta, Lakkapään kuusikko ennallaan. Helenius on päättänyt ottaa joukkueen reppuselkään ja antaa Mikasalle kyytiä. Maajoukkuemies lyö tylyjä moukkuja kakkospaikalta. Erän alku mennään tasatahtiin 4-4. Vastapuolella yllätyksenä yleispelaajana pelaavat Gabriel Domencus saa edelleen passeja, jotka tämä pelaa erittäin viisaasti pisteiksi. LEKA ottaa aikalisän tilanteessa 4-7, kun Kocin ovela kääntö menee reilusti leveäksi. Lakkapään torjunta on täyttä terästä ja he onnistuvat vaimentamaan monta LEKA:n yritystä kunnes Redi Koci edellisestä epäonnistumisesta sisuuntuneena lyö luultavasti illan kovimman nelospaikalta. LEKA:n keskihyökkäykset ovat totaalisen takalukossa eikä onnistumisia tule. Lakkapää lukee LEKA:n hyökkäyspeliä kuin avointa kirjaa ja sen torjunta-puolustuspelaaminen näyttää todella helpolta. Tuovinen ottaa jo toisen aikalisän tilanteessa 7-11. Kiri tuo pari pistettä ja Lakkapään ensimmäinen aikalisä tilanteessa 9-11. Jukka Tuovinen painottaa huolellisuutta ja joukkue kuuntelee valmentajavelhoa. LEKA onnistuu nousemaan 19-18 johtoon. Virheet syöttöruudussa tuo Lakkapään takaisin johtoon ja loistavalla puolustuspelillä se nappaa 21-23 johdon. Näin vain LEKA nousee jälleen ja saa ensimmäisen eräpallon tähän erään! Heleniuksen syöttö menee kuitenkin reilusti pitkäksi ja jatkopallot ovat edessä. Lakkapään kantti kesti paremmin, erä 26-28 ja ottelu 1-3.
 
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Tiukka rypistys, mutta johonkin hukkui ensimmäisen erän 21-13 johto ja kaveri päästettiin peliin mukaan. Peli ei ollut meille tyypillistä, kun tehtiin tosi paljon virheitä helpoista paikoista. Parempi joukkue voitti tänään.
 
Henri Tuomi: Eihän tätä tiukempaa neljäeräistä pysty pelaamaan. Meiltä lähti iso kivi harteilta kun saatiin ensimmäinen voitto. Iso juttu oli myös hakkurin onnistuminen. Joukkue noudatti sovittua taktiikkaa aivan prikulleen viimeiset kolme erää.
 
Teemu Silventoinen: Pelattiin melko vaisu peli, tehtiin paljon virheitä syöttöruudussa ja pelattiin huolimattomasti hyökkäyssuuntaan. Ei saatu tapettua palloa riittävän tehokkaasti. Tästä on suunta ylöspäin.
 
Miikka Lemola: Tiukka matsi pelattiin, tavallaan vuoristorataa. Erien loput pelattiin kaveria paremmin.
 
Ä 9/7, SV 17/14, TO 7/10, VO 51 % / 45 %, H 44 % / 46 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 21/+11, Koci 17/+5, Lehtonen 10/+7
Team Lakkapää: Schouten 24/+13, Walsh 13/+7, Lemola 12/+8
 
 
Ottelun parhaat pelaajat: Lemola ja Silventoinen
 
LähiTapiola-pisteet:
 
3 Lemola, Team Lakkapää
2 Schouten, Team Lakkapää
1 Silventoinen, LEKA
 
LähiTapiola Savon Ottelun vakuuttavin pelaaja: Reijonen
 
Ottelutilastot >
 

 
 Uutisarkisto