Tasapainoinen esitys toi arvokkaan voiton Tiikereistä

Viikon sisällä voi paljon muuttua ja Tiikerit joutui kokemaan LEKA:n vireen. Varkaudessa nähtiin yksi parhaista LEKA Volleyn esityksistä tällä kaudella.

| 20.01.2018 - LEKA Volley viestintä / VH

La 20.01.2018 klo 15:00
LEKA Volley – Kokkolan Tiikerit
Varkauden liikuntatalo, Mestaruusliiga
 
Yleisöä: 358
 
Tulos: 3-0 (25-22, 25-18, 25-17)
 
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Kaislasalo, Lankinen, Lehtonen, Reijonen, Koci, Helenius, Silventoinen (l)
Tiikerit: Gustavsson, Hone, Seppänen, Määttä, Lauri Jylhä, Leppälä, Breilin (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Tiikerit aloittaa vahvasti Gustavssonin syöttövuorolla. Pahat syötöt nousevat hyvin LEKA:lta ylös mutta Tiikereiden torjunta on paikallaan 0-2. Torjunta- ja vaimennuspeli toimii myös LEKA:lla. Erän alku menee silti vieraille 4-7. Vahva vaihe LEKA:lta ja peli tasan 7-7. Redi Koci on ollut tehokkain LEKA:n hyökkääjä ja Gustavsson Tiikereiden. Erä etenee tasaisesti, LEKA on ollut hieman tehokkaampi hyökkäämään mutta toisaalta heillä on virheitä pari vastustajaa enemmän. Tekniselle aikalisälle mennään Tiikereiden 13-14 johdossa. Tähän asti ollaan nähty vahvaa vastaanottopeliä molemmilta. Gustavsson, Koci ja Kaislasalo ovat päässeet hyökkäämään muutaman kerran todella näyttävästi. Nissin ensimmäinen aikalisä nähdään tilanteessa 18-16. Virheet vähenee, kun erän loppu häämöttää. Nissin toinen aikalisä eräpallotilanteessa 24-22. Ensimmäinen erä LEKA:lle 25-22 tiukan taistelun jälkeen. Gustavsson peräti 9/+6 (14 hyökkäystä), Koci 6/+3 (9 hyökkäystä). LEKA:n vastaanotto- ja hyökkäysprosentti oli pikkuisen vastustajaa parempaa.
 
2. erä: Erän alkuun nähdään pitkä, hieno taistelupallo, jonka Tiikerit lopulta ratkaisee edukseen. Tasaisesti edetään 3-3. Kapteeni Lehtonen nappaa ensin torjunnan ja heti perään Jan Helenius ottaa tylysti Gustavssonin kiinni. Nissin aikalisä samassa tilanteessa 6-3. Upeaa puolustuspeliä LEKA:lta ja pitkä pallo tällä kertaa kotijoukkueelle 8-4. LEKA:n peli on parantunut pelin edetessä ja edellisen Hurrikaani-ottelun rähmiminen näyttäisi olevan käsitelty hienosti. Passipeli on ollut huomattavasti tarkempaa ja hyökkääminen siten tehokkaampaa. Gustavssonin hirmupommisyötöt nousevat LEKA:lta hyvin eikä Tiikerit saa hänen syöttövuorollaan isoa etua. Tekninen aikalisä LEKA:n 14-8 johdossa. LEKA:n peli rullaa nyt nätisti ja vapautuneesti. Tiikerit vaihtaa Seppäsen Lahteen tilanteessa 17-10. Tiikerit saa kirivaihteen päälle, kun LEKA tekee virheitä 20-16. Tuovisen aikalisä samassa. Toinen erä LEKA:lle 25-18. Koci erän tehokkain 5/+4. Erityismaininta menee Jukka Lehtoselle (4/+4), joka puolusti erän ratkaisuvaiheissa upeasti ja hyökkäsi 100 % tehoilla. LEKA oli selvästi vahvempi hyökkäyspelissään (61 % / 45 %).
 
3. erä: Gustavsson tekee harvinaisesti kaksi hyökkäysvirhettä erän alkuun ja LEKA karkaa nopeasti 4-0 johtoon. Tapio Nissille tämä riittää ja hän kutsuu joukot koolle. LEKA on vahva ja se on saanut Gustavssonin kuriin. Tekniselle mennään 14-7 tilanteessa. Vahva syöttö-vastaanottopeli vie LEKA:n selvään johtoon 20-10 ja Tiikerit pyörittää vaihtorulettia. Leppälän syöttövuorolla Tiikerit vielä kirii muutaman pisteen. Tuovisen aikalisä eräpallotilanteessa 24-17. Erä 25-17 ja ottelu pikavauhtia LEKA:lle.
 
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Pelattiin tänään fiksua peliä ja tasainen koko joukkueen hyvä esitys. Ehkä hyvä esitys. Ensimmäisessä erässä oli tiukempaa, mutta siitä alkaen lähti rullaamaan.
 
Jan Helenius: Meillä peli rullasi peli alusta alkaen. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta toinen ja kolmas erä oli vapautunutta pelaamista. Tehtiin vähän virheitä ja oltiin tehokkaita hyökkäyssuuntaan.
 
Tapio Nissi: Ollaan pelattu ihan hyvin viime aikoina, oltiin ehkä vähän väsyneitä tänään. Kaikki kunnia vastukselle, he tekivät tänään kaiken oikein. Meillä ei riittänyt tänään potku vastata haasteeseen. Pikkusen perässä joka osa-alueella.
 
Kalle Määttä: LEKA oli tänään parempi. Ehkä henkinen bensa oli tänään vähissä. Ensimmäisessä erässä oltiin mukana, mutta sitten kaveri meni ohi. Ei laiteta päätä pensaaseen ja seuraavassa pelissä taas taistellaan.
 
Ä 5/1, SV 5/5 TO 9/4, VO 54 % / 45 % , H 47 %/ 40 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA:  Koci 17/+12, Helenius 13/+9, Kaislasalo 11/+5
Tiikerit: Gustavsson 20/+10, Hone 8/+8, Lauri Jylhä 5/+0
 
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Koci, LEKA
2 Helenius, LEKA
1 Gustavsson, Tiikerit
 
Ottelun parhaat pelaajat: Gustavsson ja Koci
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Jukka Lehtonen
 
 TMR-yleisökilpailussa nähtiin kauden ensimmäinen onnistuminen, kun Seppo Hyvärinen voitti 1000 euron matkalahjakortin. LEKA Volley ja TMR Invest Oy onnittelevat!
 
 Uutisarkisto