Tärkee viikonloppu!

| 26.01.2015 -
Kuuden pisteen viikonloppu teki nannaa sarjataulukkoa ajatellen. Isompi asia on LEKA:n pelitason nouseminen ja taisteluilmeen löytyminen tämän vuoden peleihin. LEKA:n kotiluola on todella tiivistunnelmainen, koska katsomot ovat todella lähellä kenttää. Pelaajat hyppivät välillä katsomon sekaan ja kentän tunnelman aistii katsomoon todella hyvin. Jos Kuopiossa nähdään playoff-pelejä, niin vieraat ovat Studentialla todella tukalassa paikassa! 

Riento - LEKA 1-3 (23-25, 25-17, 17-25, 21-25)

LEKA Volley kävi hakemassa rutiinivoiton Joensuusta. LEKA:n tuhon arkkitehteinä häärivät Mart Tiisaar 20 (+12) pisteellä sekä Jukka Lehtonen 17 (+14) pisteellä. Passari Penttinen nousi onnistujien joukkoon onnistuen passipelissään. Valmentaja Hakala ei ollut tyytyväinen kuitenkaan omaan peliin kokonaisuutena, vaikka voitto heltisikin. Olisiko Hakalan viesti mennyt perille, sillä sunnuntaina LEKA:n peli hyvin jo uomissaan. 

LEKA – Etta 3–1 (25-23,19-25,25-18,25-21)                                       

LEKA Volley jatkaa vahvoja otteitaan ja otti samalla makean revanssin Ettasta. Etta oli tyly vieras edellisessä kohtaamisessa voittaen 0-3 pelin. Sunnuntaina oli LEKA:n vuoro viedä todellinen taistelupeli. Pelissä tuli yhteensä käsittämätön 140 kappaletta puolustuksia. Molemmat joukkueet pelasivat uhrautuvasti ja kärsivällisesti. Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin Ettan tulisieluisen valmentajan kuumeneminen ja samalla tuomari Eero Niskanen nosti punaisen kortin. LEKA sai ilmaisen pisteen, mikä osoittautui tiukassa ensimmäisessä erässä tärkeäksi. Simo Puttonen nousi Etta pelissä aloituskokoonpanoon yleispelaajan tontille. Hakala luonnehtii Simoa yhdeksi parhaista ja monipuolisimmaksi pelaajaksi LEKA:ssa. Simo pelasi taas ehjää lentopalloa, mutta sai antaa Eelikselle paikan, kun Hakala halusi tuoda kentälle uutta virtaa. LEKA Volley sai juonen päästä kiinni kahdessa viimeisessä erässä. Studentialla saatiin todistaa taas kovaa vääntöä joka pisteestä. Jukka Lehtosen ja Mart Tiisaarin johdolla LEKA käänsi ottelun kulun kahdessa viimeisessä erässä. Molemmat pelaajat onnistuivat hyökkäyksissä sekä torjunnoissa. LEKA:n taisteluilme kesti loppuun asti, mikä toi tärkeät pisteet Kuopioon! Konkari Tolvanenkin esitti kauden parastaan ottaen useita paraatipuolustuksia yleisön iloksi. LEKA Volleyn paras pistemies oli Mart Tiisaar 25 (+15).

Ettan paras pistemies oli Joshua Walker 22 (+11).

Päävalmentaja Lauri Hakala: Molemmat joukkueet pelasivat hyvää sideout-peliä. Sarjaohjelma on ollut hyvä, mikä on mahdollistanut hyvän harjoittelun ja sitä kautta pelin kehittämisen. Puolustuspallojen jälkeistä peliä meidän tulee kehittää.

Päävalmentaja Olli Kuoksa: Pelattiin tänään tämän vuoden parasta peliä, mutta se ei riittänyt. Molemmat joukkueet pelaavat samantyylistä lentopalloa. LEKA:lla on parantunut syöttöpeli, mikä vaikeutti meidän sideout-peliä.

Joshua Walker: Tänään oli mielestäni playoff-tasoista peliä. Jokainen joukkue parantaa peliään kohti kevättä ja pienet asiat ratkaisevat pelin. LEKA oli parantunut syöttöpeliään viime kohtaamisesta.

Timo Tolvanen: Hyvä latinki pelissä. Olli Kuoksan punainen kortti ensimmäisessä erässä oli hyvä meille. Tämä oli tärkeä voitto meille, kun mennään kohti kevään ratkaisupelejä. 

Tällä viikolla lauantain peli nostaa tunnelman kattoon, kun arkkivihollinen Sampo saapuu kylään. Tunnelma on varmasti katossa, kun vastakkain asettuu kaksi savolaista joukkuetta. Savon herruus jaetaan taas kerran savoon! :) 

LEKA Volley - Sampo
Lauantai 31.1 klo 17:00
StudentiaUutisarkisto