Takaisin voittokantaan ja tärkeät pisteet

LEKA väänsi tärkeän voiton Stavros Kasampaliksen johdolla ja jatkaa pudotuspelipaikan metsästystä.

| 14.01.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

La 14.1.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Raision Loimu
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 494
 
Tulos: 3-1 (25-19, 25-20, 23-25, 25-12)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Kasampalis, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l)
Loimu: Juntura, Marshman, Marttila, Gregory, Borichev, Vertiö, Sihvonen (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Ottelu alkaa hermostuneesti pelin rakennuksen takellellessa. Pari LEKA:n passia karannut verkon väärälle puolelle, kunnes syntymäpäiväsankari Henrik Porkan syöttövuorolla peli tasoittuu. Kapteeni Lehtosen syöttövuorolla LEKA nousee rinnalle ja ohi parin pisteen johtoon. Tekniselle aikalisälle mennään Kasampaliksen ässällä 14-10. LEKA:n torjunta on ollut paikallaan ja Loimun uusi valmentaja Capriotti ottaa aikalisän tilanteessa 17-11. Nissin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 18-14, kun Gregory onnistui tekemään ässän. Kasampaliksen ja muun LEKA-joukkueen yhteispeli on parantunut hurjasti, mikä näkyy tehokkaina hyökkäyksinä. LEKA on ollut tähän asti selvästi parempi syöttö-vastaanottopelissä,  kunnes Loimun Marshman onnistui syöttövuorollaan nostamaan joukkueensa jo 22-19 tilanteeseen. LEKA kuitenkin marssi selvään erävoittoon, kun Samuli Kaislasalo tinttaa pallon lattiaan 25-21. Melko rikkonaisen erän tehokkain oli Kaislasalo 5/+3.
 
2. erä: Ei vaihtoja toiseen erään. Tasaisesti edetään, kunnes Eelis Karisen syöttövuorolla kotijoukkue karkaa 8-4 johtoon. Capriotti on pakotettu ottamaan aikalisän. Loimun Marshman nostaa jälleen vieraat peliin mukaan vahvalla syöttövuorollaan, kunnes se katkeaa syöttövirheeseen 9-7. Kapteeni Lehtonen on myös vahvassa syöttövireessä ja LEKA karkaa jälleen muutaman pisteen johtoon 13-7. Tekniselle aikalisälle mennään tilanteessa 14-8, kun Karinen peippaa ovelan jujun kuutospaikalta. Loimun aikalisä tilanteessa 19-12, kun Kasampalis tykittää vasurillaan pallon kenttään toisesta kosketuksesta. Loimu vaihtaa Saarisen ja Koukin kentälle Junturan ja Marttilan tilalle. LEKA:n ykköstempo toimii jälleen hyvin, kun Kasampalis löytää Porkan näyttävästi, 22-14. Loimu taistelee Borichevin syöttövuorolla ja kaventaa tilanteen 22-17. Nissi ottaa samassa aikalisän. Lankinen tulee kentälle ja Kasampalis huilaamaan. LEKA:lla ollut kolme eräpalloa, mutta ratkaisua ei ole tullut. Nissi ottaa toisen aikalisänsä tilanteessa 24-20. Erä päättyy Sihvosen syöttövirheeseen. Toisen erän tehokkain oli Jan Helenius 6/+5. LEKA selkeästi edellä sekä vastaanotossa että hyökkäystehoissa.
 
3. erä: Loimu vaihtaa Vertiön tilalle Akseli Koukin. Muutoin saman aloitukset, kuin toisen erän alussa. Vieraat aloittaa erän terävämmin 2-5, kun Kouki peippaa pari jujua LEKA:n kenttään. Nissi reagoi tähän ja vaihtaa Lankisen ja Leikkaan kentälle. Vaihto näyttää toimivan ja LEKA kirii 7-6 johtoon Leikkaan syöttövuorolla. LEKA on onnistunut tänään keskihyökkäyksissä paremmin kuin pitkään aikaan. Tekniselle aikalisälle mennään kuitenkin Loimun 11-14 johdossa. Loimu on sitkeästi johdossa, kun LEKA on tehnyt virheitä. Nissin aikalisä tilanteessa 13-17. Pitkä pallo päättyy Loimun taisteluvoittoon ja Nissi ottaa toisen aikalisänsä tilanteessa 18-22. Lehtosen ässä tuo LEKA:n kahden pisteen päähän ja Loimu ottaa aikalisän. Vaisu erä kotijoukkueelta mitään ottamatta pois Loimulta. Loimu pystyi vähentämään virheitään ja se riitti erävoittoon. Erä Loimulle 23-25 Marttilan iskettyä ratkaisupisteen.
 
4. erä: Leikas jatkaa LEKA:n ja Kouki Loimun hakkurina. Kouki on ollut terävä kentälle tullessaan. Terävä alku LEKA:lta. Joukkue näyttää sisuuntuneen edellisen erän karattua vieraille. Loimu ottaa aikalisän tilanteessa 11-7, kun Kouki tuuppaa pallon pitkäksi. LEKA nostaa tasoaan ja nykäiseen tukevan johdon itselleen 14-7. Edellisissä voitetuissa palloissa kotijoukkue on puolustanut hienosti ja hyökännyt tarkasti. Jännä juttu, mutta vähemmän virheitä tekevä joukkue yleensä pärjää paremmin. Capriotin toinen aikalisä tilanteessa 17-9. LEKA ei nosta jalkaa kaasulta ja se marssii kohti voittoa. Neljäs erä, koko ottelu sekä tärkeät kolme sarjapistettä LEKA:lle.
 

Kommentit

Tapio Nissi: Helpottava voitto ja tärkeät pisteet. Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää ja sitten tullaan lämmittelyyn napit auki. Kolmannessa erässä piti yrittää keksiä keinoja sytyttää joukkue taistelemaan uudestaan. Askel kerrallaan mennään eteenpäin. Tänään ei yp:t onnistuneet, mutta Silventoinen ja keskarit pelasivat hienon ottelun.
 
Daniele Capriotti: Tulin Suomeen vasta pari päivää sitten ja olen päässyt tutustumaan joukkueeseen hiukan. Pidän joukkueen yleisilmeestä, sillä se taistelee jokaisesta pisteestä. Meillä on kehittymistä, kun pelataan tiukoissa tilanteissa.
 
Stavros Kasampalis: Nautin pelaamisesta todella paljon LEKA:ssa ja kotiyleisön edessä. Tärkeä voitto tänään.
 
Taylor Gregory: Aika hankala ottelu meille. Paljon pitkiä palloja. Meidän täytyy olla kovempia jos halutaan voittaa pelejä. Tänään LEKA oli parempi.
 
 
Ä 5/4, SV 10/17, TO 10/8, VO 50 %/ 38 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Helenius 16/0, Leikas 11/+8, Lehtonen 10/+10
Loimu: Marttila 13/-4, Gregory 8/+4, Kouki 7/+1
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Kasampalis, LEKA
2 Leikas, LEKA
1 Gregory, Loimu
 
Ottelun parhaat pelaajat: Kasampalis ja Gregory
 
Mestar-pisteet:
2 Kasampalis
1 Porkka
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Kasampalis

Ottelun lehdistötilaisuus >
 
Ottelutilastot >
 
 Uutisarkisto