Studentialla nähtiin hyvää lentopalloa

LEKA taisteli, mutta VaLePa vei hyvätasoisen pelin voiton kovalla rutiinilla 1-3 (25-27, 19-25, 25-22, 18-25).

| 08.03.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

Ke 8.3.2017 klo 18:30
LEKA Volley – VaLePa
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 496
 
Tulos:  1-3 (25-27, 19-25, 25-22, 18-25)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l)
VaLePa: Esko, Mäkinen, Sivula, Guymer, Carmody, Jokinen, Korhonen (l)

 

Erien ratkaisut

1. Erä: Ottelu alkaa tasatahtiin iloisesti hyökäten. VaLePa on tullut kakkospaikalta kovaa, kun taas LEKA on päässyt hyökkäämään keskeltä Porkan toimesta. Jan Helenius on hyökännyt jo kahdesti komean paipin. Tilanne 5-5. Lankisen ässä vie LEKA:n 10-9 johtoon. Lankinen on onnistunut sekoittamaan passipelillään VaLePan torjuntaa ja LEKA:n hyökkäystehot ovat olleet kohdallaan. Karinen niittaa viistoon nelospaikalta ja tekniselle aikalisälle mennään 14-12 tilanteessa. VaLePa nappaa neljä pistettä putkeen ja tilanne yhtäkkiä 14-16. VaLePan aikalisä tilanteessa 17-16. Ja heti perään toinen aikalisä 18-16 tilanteessa. Kunnari tulee Mäkisen tilalle hihamieheksi. Tilanteet vaihtelevat nopeasti. VaLePa nappaa kolme pistettä putkeen ja siirtyy taas johtoon. Studentialla pelataan tällä hetkellä hyvätasoista lentopalloa! Jännittävä erä, tilanne nyt 23-23. LEKA tehnyt kaksi syöttövirhettä putkeen. Kapteeni Lehtosen ykköstempo vie erän jatkopalloille. Erä päättyy Kunnarin nelospaikan hyökkäykseen 25-27. Erän ykkönen oli VaLePan numero kakkonen eli Urpo Sivula 8/+7.
 
2. Erä: Kunnari jatkaa VaLePan toisena yp:nä. Muuten samat kuusikot kentällä. Vuorotahtiin alkaa tämäkin erä. VaLePan Carmody on ollut omissa korkeuksissaan, kun mies on päässyt hyökkäämään verkolta. VaLePa nykäisee Kunnarin syöttövuorolla ja Nissi ottaa aikalisän tilanteessa 8-11. LEKA:n peli on nyt sekaisin. Eero Niskanen näyttää Mikko Eskolle korttia. Eskolle ei ole maistunut Niskasen tämän illan vihellyslinja. Tekniselle mennään kuitenkin vieraiden reilussa 10-14 johdossa. Urpo Sivulalla riittää pelihuumoria keskustella katsomoon syöttövuoronsa aikana. Taisi sieltä löytyä muuan tuttu valmentaja. Tilanne jo 12-18 vieraiden hallitessa verkkoa. LEKA:n peli on vaisua ja Nissi ottaa aikalisän tilanteessa 13-20. Lankinen painostaa syötöllään Timo Jokista ja se tuntuu purevan. Kurttila ottaa aikalisän tilanteessa 16-20. Mäkinen tulee Jokisen tilalle vastaanottoon. LEKA kirii, mutta tilanne on vieraiden hallinnassa 19-22. Erä VaLePalle rutiinisuorituksella 19-25.
 
3. Erä: Reijonen tulee Lehtosen tilalle kuusikkoon. LEKA:lta nyt erittäin terävä alku ja tilanteessa 7-4 ottaa Kurttila ensimmäisen aikalisänsä. Mainittakoon tähän väliin, että VaLePan libero Jarmo Korhonen on hoitanut vastaanottotehtävänsä todella hienosti. VaLePa sortuu virheisiin, LEKA jo 12-6 johdossa ja Kurttila ottaa toisen aikalisän. Pitkä erätauko teki LEKA:lle hyvää! Lankisen ässä vie joukkueet tekniselle aikalisälle 14-7. Nissi ottaa aikalisän pienen heikon hetken jälkeen tilanteessa 17-12. Kaislasalo näyttää osaamistaan syöttöruudussa ja nappaa kaksi ässää. Tilanne nyt 20-14. VaLePa on tuntunut siirtyneen kahden miehen vastaanottoon Jokisen ollessa välillä piilossa. VaLePa taistelee ja kaventaa tilanteen 20-16. Nissi ottaa toisen aikalisänsä. Hirmuisen taistelupallon vie VaLePa ja kaventaa jälleen. Stavros Kasampalis tulee nyt kentälle Lankisen tilalle. Mies saakin katkaistua VaLePan putken toisen kosketuksen hyökkäyksellä. Niin vain VaLePa nousi taistelemaan erävoitosta, mutta LEKA runnoi tärkeän erävoiton Heleniuksen lyödessä ratkaisupallon kakkospaikalta. Erän ykkönen Henrik Porkka 5/+5. VaLePa sortui virheisiin, joista LEKA rokotti tylysti.
 
4. Erä. Vuorotahtiin edetään erän alussa. Molemmat joukkueet ovat alkaneet lukea toistensa peliä paremmin ja vaimennuksia ja puolustuksia tulee nyt enemmän. Eskon syöttövuorolla tulee ensimmäistä kertaa kahden pisteen johto vieraille. Tämän jälkeinen pallo oli illan pisin ja hienoin taistelupallo. Sen vei LEKA kotiyleisön riemuksi. Nissin aikalisä katkaisee Kunnarin syöttövuoron tilanteessa 8-11. Tekniselle mennään LEKA:n verkkovirheen jälkeen tilanteessa 11-14. LEKA:n vastaanotto on ollut vaikeuksissa läpi erän ja tähän kun lisätään lukuisat virheet, on vieraat jo 14-19 johdossa. Samaan aikaan Nissi ottaa toisen aikalisänsä. VaLePa marssii erä- ja otteluvoittoon kokemuksen ja rutiinin myötä. Sen syöttö-vastaanottopeli oli selkeästi parempaa neljännessä erässä. Erä 18-25.
 

Kommentit

Tapio Nissi: Toiseen erään tuli notkahdus, jossa VaLePa pääsi rokottamaan. Muuten olin todella tyytyväinen pelin tasoon. Puolin ja toisin pelattiin hyviä palloja. Kasampalikselta hyvä sisääntulo tänään. Meillä on ollut painepelejä jo jonkin aikaa. Kolme peliä jäljellä ja meillä on realistiset mahdollisuudet napata niistä voitot.
 
Sami Kurttila: Kova peli tänään. Kolme ja puolierää pelattiin hyvällä tasolla, mutta LEKA vastasi pelitasoon. Vähillä virheillä pääsivät molemmat joukkueet ja pallorallit olivat usein pitkiä. Hyvää taistelua! Meille oli hyvä päästä pelaamaan tuplapeli. Upi vääntää illasta toiseen todella kovalla tasolla. Eilen ja tänään yhteensä 4 virhettä ja hurjat pisteet taululla.
 
Teemu Silventoinen: Hyvillä fiiliksillä pelattiin. Tänään oli hyvä kutina, että tulee hyvä päivä. Kaveri hyökkäsi pikkuisen paremmin ja siinä se ero löytyi. Muuten hyvä peli meiltä.
 
Mikko Esko: Kun on Sivulan ja Kunnarin tasoisia laitahyökkääjiä ei vastaanoton tarvitse olla aina ihan kupissa, että päästään hyökkäämään laadukkaasti. Sideout-peli meillä toiminut hienosti tällä kaudella. Ilo on pelata ja motivaatio on kunnossa.
 
Ä 6/8, SV 9/7, TO 6/9, VO 54 %/ 52 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 18/+4, Helenius 13/+8, Karinen 11/+7
VaLePa: Sivula 28/+19, Kunnari 15/+12, Carmody 14/+12
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Sivula, VaLePa
2 Kaislasalo, LEKA
1 Helenius, LEKA
 
Ottelun parhaat pelaajat: Sivula ja Kaislasalo
 
Mestar-pisteet:
2 Kaislasalo
1 Helenius
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Akseli Lankinen

Kuvagalleria >
 
Ottelutilastot >
 

Lehdistötilaisuus


 
 Uutisarkisto