Siitä jatkettiin mihin keväällä jäätiin: LEKA-Etta 3-2

LEKA Volley otti makean revanssin Lentopalloseura Ettasta varsinaisen trillerin jälkeen 3-2 (25-20, 23-25, 19-25, 25-22, 15-9)

| 23.10.2016 - LEKA Volley viestintä / VH

Su 23.10.2016 klo 17:00
LEKA Volley – Lentopalloseura Etta
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 539

LEKA näytti kyntensä huikean kotiyleisön edessä kauden avauskotiottelussa Ettaa vastaan. Yhteispeli yleisön kanssa osoittaa Studentian olevan vaikea paikka kenelle tahansa vierailijalle tällä kaudella. Neljännen erän loppuvaiheilla kentälle päässyt passari Lasse Jäntti pelasi ennakkoluulottomasti ja ratkaisi lopulta pelin kotijoukkueelle. Joukkue paransi otteitaan läpi ottelun ja ratkaisupalloissa puntit eivät tutisseet. Murheita päävalmentaja Lauri Hakalalle aiheutti Eelis Karisen ja Akseli Lankisen loukkaantumiset. Todennnäköisesti miehet eivät ole kuitenkaan pitkään sivussa.
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen, Reijonen, Karinen, Helenius, Kaislasalo, Silventoinen/Puttonen (l)
Etta: Pennanen, Ronkainen, Haapakoski, Kaksonen, Jokela, Kaurto, Kiilunen (l)
 
LEKA aloitti ottelun kahdella liberolla. Etta sortui useampaan virheeseen hyökkäyksessä sekä aloituksissa (2-11). LEKA:lta tasaisempi suoritus. Karinen ja Kaislasalo molemmat 4 pistettä. Pennaselle 5 pistettä.

Toisessa erässä Anssi Hakala aloittaa erän Ettan liberona. Etta siirtyi nopeasti 5-11 johtoon hyvän aloituksen ansiosta. Osat vaihtuivat, Leikas kentälle ja LEKA sai kurottua tilanteen 14-13. Karinen pyöräytti nilkan alastullessa 16-16 tilanteessa. Hänen tilalle tuli Juho Kaunisto, joka oli hieman vaikeuksissa vastaanotossa. LEKA:n hyvä pelirytmi katosi Karisen jouduttua penkille ja Etta rullasi lopulta erävoittoon.

Kolmannessa erässä Samuli Kaislasalo aloittaa LEKA:n toisena yp:nä Karisen ollessa sivussa. Etta 2-6 johtoon LEKA:n tehdessä hyökkäysvirheitä. Etta lyö palloja LEKA:n käsistä ulos 6-13. Kapteeni Lehtonen on pelipäällä: vahvaa peliä niin syöttöruudussa kuin hyökkäyksessä. Leikas saa vastuuta ykköspaikalla 10-13. Vahvaa torjuntapeliä kotijoukkueelta ja peli tasan 14. Peli aaltoilee valtavasti ja Etta nykäisee 14-20 johdon kotijoukkueen tehdessä virheitä ja huonoja ratkaisuja. Etta vei erikoisen erän lopulta selvästi.

Neljännenkin erän Etta aloittaa terävämmin. LEKA:n vastaanotto on toiminut hyvin koko pelin, mutta hyvistä nostoista huolimatta hyökkäys on ollut virheiden sävyttämää. Studentian runsaslukuinen kotiyleisö on pitänyt hyvin meteliä ja LEKA on pelannut selkesti pirteimmän ottelun tällä kaudella. Parhaimmillaan tunnelma on ollut kirjaimellisesti katossa. Hakalan aikalisä 14-17. Kuoksan aikalisä 19-20. Jäntti tuli sisään Lankisen tilalle. LEKA noussut taas tasoihin. Nyt 20-20. Upea nousu ja taistelu kotijoukkueelta. Jan Helenius ja Lasse Jäntti kannattelivat joukkuetta lopussa, erävoitto ja ensimmäinen piste tällä kaudella Kuopioon.

Ratkaisuerässä Jäntti jatkaa LEKA:n passarina. Huikeita palloja puolin ja toisin. Kuoksan aikalisä tilanteessa 6-3 ja LEKA:lla on flow päällä. Studentia repeää, kun Kaislasalo täräyttää pallon lattiaan ja heti perään Lasse Jäntti torjuu Ronkaisen 11-6. Leikas moukaroi tilanteen 13-9 ja ensimmäinen kotivoitto on lähellä. Erä 15-9 LEKA:lle ja kotivoitto upean kotiyleisön riemuksi.
 

Kommentit

Lauri Hakala: Helpottuneet fiilikset. Tiukka peli, joka pystyttiin kääntämään. Pelaaja tuli tänään vaihdosta ja pystyi kohentamaan meidän peliä. Eeliksen loukkaantuminen oli ikävä, mutta toivottavasti hän palaa pian takaisin. Tarkempaa analyysiä ei vielä pysty sanomaan. Pitää katsoa videolta peliä ja arvioida sitten tarkemmin. Tunnelma oli hyvä ja kotiyleisöltä saatiin apuja.
 
Olli Kuoksa: Olihan se taas melkoinen tanssi tutun tanssikaverin kanssa. Tämä peli ratkesi selkeästi Lasse Jäntin sisääntuloon. LEKA:n sideout alkoi kestää ja meillä kuti jäi piippuun. Alkukausi on osoittanut missä me ollaan hyviä ja missä kehitettävää. Hien kautta tulosta tulee.
 
Lasse Jäntti: Treeneissä ollut hyvä pöhinä, vaikkei ole vielä peleissä näkynyt. Tänään oli tärkeä 5 eräinen ja ensimmäiset pisteet. Huikeat fiilikset tältä illalta. Oma peli kulki mukavasti.
 
Eetu Pennanen: Päivittäinen tekeminen Oulussa hyvällä tasolla. Studentia on hyvä paikka pelata. Vaikkei ole tuhatta yleisössä niin se tuntuu että olisi vähintään tuhat pitämässä meteiiä. Vastaanotto petti tänään meillä vaikka tiedettiin, että LEKA syöttää tänään paremmin kuin eilen Oulussa.
 
Ä 8/7, SV 13/16 TO 9/12, VO 58 %/48 %,
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Timo Leikas 17/+9, Samuli Kaislasalo 15/+3, Jan Helenius 13/+6
Etta: Joonas Jokela 18/+5, Eetu Pennanen 16/+6, Antti Ronkainen 14/+2
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Haapakoski Etta
2 Silventoinen LEKA
1 Leikas LEKA
 
Ottelun parhaat pelaajat: Haapakoski ja Leikas
 
Mestar-pisteet:
2 Kaislasalo
1 Silventoinen
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja:
Silventoinen

Kuvagalleria >
Tilastot >
 Uutisarkisto