Savon Sanomat syysturnaus: päivä 1

LEKA heilui perinteisen Savon Sanomat syysturnauksen avauspäivänä. Karelian Hurmos ja Kokkolan Tiikerit joutuivat kokemaan LEKA:n kovuuden.

| 09.09.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

LEKA Volley - Karelian Hurmos (1-sarja) 3-0 (29-27, 25-19, 20-16)
LEKA Volley - Kokkolan Tiikerit 3-0 (25-20, 20-16, 20-16)
 

Otteluraportti LEKA Volley - Karelian Hurmos

LEKA Volley – Karelian Hurmos 09.09.2017

Aloituskuusikot
Lankinen, Helenius, Porkka, Kaislasalo, Koci, Reijonen ja libero Silventoinen
Petrusevics, Suomalainen, Ryhänen, Louhela, Mi Räsänen, Mii Räsänen ja libero Ivanov

1. Erä - Lankinen aloittaa ässällä, molemmat hermoilee vastaanotossa. Koci pelipäällä, puolustaa, torjuu ja hyökkää pisteitä LEKAlle. LEKA antaa syöttövirheillä pisteitä Hurmokselle (3/5p). Kaislasalo hyökkää mallikkaasti. Hurmos vaihtaa passaria 11-9 tilanteessa, vaihto monipuolistaa hyökkäystä ja sytyttää joukkueen taistelemaan erävoitosta. LEKA vahvempi sideout pelissä ja alkaa kääntämään erää itselleen. Hurmoksen aikalisä tilanteessa 18-14 herättää porukan mukaan erään, LEKA ottaa aikalisän tilanteessa 20-20. Erän lopussa LEKA hermoilee hyökkäyksiä leveäksi ja Hurmos nousee eräpalloon. Kolmas eräpallokaan ei tuota Hurmokselle erävoittoa vaan LEKA nousee rutiinilla erävoittoon numeroin 29-27. Parhaat pistemiehet: LEKA Kaislasalo 11/+7, Koci 4/+3, Hurmos Suomalainen 6/+5, Petrusevics 4/+0.

2. Erä - Molemmat joukkueet aloittaa samoilla kuusikoilla. Erä alkaa molempien joukkueiden osalta vaisulla syöttöpelillä. Erä etenee tasatahtiin tilanteeseen 10-10, Hurmos nousee 10-12 johtoon ja Tuovinen ottaa LEKAlle aikalisän joka herättää taas joukkueen mukaan peliin. Kaislasalo innostuu syöttöruudussa ja LEKA repii eron tilanteeseen 18-15, myös muut innostuu vahvaan syöttövireeseen ja LEKA hoitaa erän lopulta selkein numeroin 25-19. Erän vahvimmat LEKA: Helenius 5/+4, Kaislasalo 5/+1, Petrusevics 4/+1, Räsänen Mi 2/+2.

3. Erä - LEKA vaihtaa avaukseen Karisen Heleniuksen tilalle ja Hurmos Karjalaisen Ryhäsen tilalle. Lankinen aloittaa syöttöruudussa vahvisti ja kentälle päässyt Karinen tappaa heti muutaman hyökkäyksen, Hurmos ottaa aikalisän LEKAn johtaessa 4-0. Hurmos saa LEKAn syöttöputken poikki 6-0 mutta nousu hyytyy heti syöttövirheeseen. Hurmos ei oikein löydä peliään ja LEKA takoo rutiinisuorituksilla äkkiä tilanteeksi 10-5. Hurmos herää takaisin peliin tilanteessa 15-9 ja palloja haetaan pitkältä katsomosta asti. Myös Kaislasalo innostuu hakemaan palloa katsomosta ja LEKA ottaa ratkaisevalta tuntuvan 17-10 johdon. Erän loppu menee LEKAlle rutiinisuorituksilla, Hurmos taisteli mallikkaasti koko ottelun mutta se ei aivan riittänyt liigajoukkuetta vastaan ja erä numeroin 25-16. LEKAn parhaat erässä Reijonen 4/+4, Kaislasalo 4/+0 ja Hurmoksen Louhela 5/+2, Sillanpää 3/+3.

Parhaat pistemiehet LEKA: Kaislasalo 20/+8, Reijonen 10/+10 ja Porkka 8/+6 Hurmos: Petrusevics 10/+0, Suomalainen 9/+8 ja Louhela 9/-3

TV / LEKA Volley
 

Otteluraportti LEKA Volley - Kokkolan Tiikerit


Aloituskuusikot
Lankinen, Porkka, Lehtonen, Helenius, Koci, Kaislasalo ja liberona Silventoinen.
Välimaa, Hone, Leppälä, Lauri Jylhä, Seppänen, Wilson ja liberona Breilin.

1. erä: Erä lähtee liikenteeseen tasaisissa merkeissä. Puolivälin kohdalla LEKA pystyy kirimään kaulaa tehokkaammalla hyökkäämisellä etenkin Redi Kocin ja Samuli Kaislasalon lyödessä tahtia. Lopulta kokkolalaiset vieraat sortuivat suurempaan virhemäärään ja erä selvin numeroin LEKA:lle. Erän paras oli Samuli Kaislasalo.

2. erä: LEKA ottaa komennon heti alussa vahvemmalla syöttö-vastaanottopelillä. Tiikereiden supernuoret passari Välimaa ja libero Breilin kantavat joukkuetta harteillaan. Näistä pojista kuullaan vielä! Maajoukkuemiehet Jan Helenius ja Henrik Porkka pitävät tahtia yllä ja ovat tehokkaita kakkoserässä. Passari Lankinen löytää laiturit optimiulottuvuuden rajoissa ja miehet pääsevät hyökkäämään todella korkealta Tiikereiden kenttään. Näyttävä peli tuo selkeän eränvoiton LEKA:lle.

3. erä: Kolmas erä on kuin toisinto toisesta erästä. LEKA jyrää laajalla rintamalla alusta alkaen ja nappaa nopeasti reilun johdon. Keskihyökkäys on ollut tänään tehokasta kaikkien keskitorjujien toimesta. Kapteeni Lehtonen nakuttaa mukavat 8/+5 tehot kolmeen erään neljällä torjunnalla. Vastaanotto on ollut vakaata Teemu Silventoisen johtaessa LEKA:n hihaosastoa.

LEKA Volleyn pelaamminen näyttää tällä hetkellä melko valmiilta. Joukkue on päässyt harjoittelemaan yhdessä läpi kesän ja maajoukkuemiehetkin saatiin vahvuuteen viime viikolla. Sunnuntain finaaliottelusta on lupa odottaa hyvätasoista ja taistelutahtoista, sillä vastassa ovat paikalliskilpailijat LEKA ja Sampo. Kummankin joukkueen penkin päästä löytyy melkoiset lajipersoonat Jukka Tuovisen ja Timo Tolvasen henkilöityminä. Kummaltakin herralta kun löytyy kokemusta sekä LEKA:n että Sammon riveistä.

Tiikerit-ottelun parhaat LEKA:n pistemiehet: Kaislasalo 16/+10, Helenius 13/+10, Koci 11/+6

VH / LEKA Volley

Päivän kuvagalleria >

 Uutisarkisto