Savolaisen lentopallon uusi aika

Savolaiset miesten lentopallon Mestaruusliigassa pelaavat joukkueet Sampo Volley ja LEKA Volley yhdistävät voimansa. Uusi muodostettava joukkue on nimeltään Savo Volley.

| 21.12.2017 - Savo Volley tiedotus

Savo Volley tulee pelaamaan Mestaruusliigan otteluita ympäri Savoa eri paikkakunnilla ensi kaudesta lähtien. Seura jatkaa liigassa Pielaveden Sammon liigalisenssillä.

Uusi seura haluaa kunnioittaa savolaisen lentopallon pitkiä perinteitä ja vahvoja juuria.

- Olemme yhdessä vahvempia. Molempien seurojen nykytilanne on hyvä, mutta yhdessä pääsemme kurottamaan yhä korkeammalle. Jokaista peliä lähdemme voittamaan, mutta menestystäkin tärkeämpää on arvostus. Tavoitteenamme on olla Suomen arvostetuin seura, toteaa Savo Volleyn puheenjohtaja Tatu Säisä.

Puheenjohtaja Säisän lisäksi seuran hallituksessa on paljon tuttuja lentopallonimiä: Antti Siltala, Antero Asikainen, Timo Tenhunen, Kimberly Hoppes, Mauri Roivainen, Riitta Maininki, Tuomo Rissanen ja Vili Härkönen. Seuran toimitusjohtajana toimii Timo Perälä, myyntipäällikkönä Petteri Ervasti ja tapahtuma- sekä markkinointipäällikkönä Raine Siltala.

Savo Volley lähtee tavoittelemaan uusia kokemuksia, kuten paikkaa Mestarien liigassa. Ensimmäisen kauden budjetti seuralla on 750 000 euroa.

- Vahva organisaatio mahdollistaa hommien tekemisen ns. isosti, mutta ilman ”mopon lähtemistä käsistä”. Asetamme tähtäimiä korkealle, Säisä kertoi torstain tiedotustilaisuudessa Kuopiossa.

Lentopallon Mestaruusliigan toiminnanjohtaja Jussi Jokinen kertoi liigan ottavan totta kai uuden seuran lämmöllä mukaan.
- Uutta on aina hyvä saada mukaan ja olen tyytyväinen kuulemaani. Asioita on valmisteltu hyvässä vuorovaikutuksessa. Mestaruusliigan kausi 2017-2018 pelataan sarjajärjestelmän suhteen loppuun päätetyllä tavalla ja päätökset vapautuvasta yhdestä liigapaikasta tehdään myöhemmin. Vapautuva liigapaikkahan on ollut LEKA Volleylla vuokralla Keski-Savon Paterilta.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja pitää julkistettua asiaa jälleen yhtenä suomalaisen lentopallon kehityksen askeleena.
- Suomalainen lentopallokulttuuri jatkaa kasvamistaan, paljon isoja juttuja tapahtuu juuri nytkin. Kahden vahvan seuran voimien yhdistäminen on suuri voimavara uudelle seuralle, Säilynoja totesi tiedostustilaisuudessa.
 

Lipputuloilla rahoitetaan myös junioritoimintaa

Savo Volleyn lipputuloilla tullaan rahoittamaan savolaisten lentopalloseurojen – ja junioreiden urheilutoimintaa ohjaamalla puolet niistä seuroille. Mestaruusliigan runkosarjan otteluissa lipunmyyntioikeus on aina kyseisen paikkakunnan junioriseuroilla ja isoissa ”areenaotteluissa” kaikilla junioriseuroilla.

Seura ei vielä kommentoi pelaaja- ja valmennustilannetta, mutta toteaa pitävänsä kiinni kaikista sopimusvelvoitteista Sampo Volley ja LEKA Volleyn suhteen.
 

Kahdesta vahvasta tulee yksi supervahva

Uutisarkisto