Samuli Kaislasalo murskasi Iskun

Samuli Kaislasalo murskasi Rantaperkiön Iskun. Vahva hyökkäyspeli toi avaimet voittoon 3-0 (25-19, 25-16, 25-21).

| 30.09.2017 - LEKA Volley viestintä / VH
Redi Koci pelasi myös vahvan pelin 11/+7

La 30.9.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Rantaperkiön Isku
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 556
 
Tulos:  3-0 (25-19, 25-16, 25-21)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen (c), Porkka, Helenius, Koci, Kaislasalo, Silventoinen (l)
Isku: Mutka, Niinivaara, Laakso, Hietanen, Härkönen, Koivisto, Roininen (l)
 

Erien ratkaisut

1. Erä: LEKA aloittaa ottelun terävästi Lankisen syöttövuorolla. Tilanne 5-4 ja ottelun ainoa virhe tähän asti on Porkan ylipitkä syöttö. LEKA jatkaa tehokasta hyökkäämistä ja vahvaa puolustamista. Tähän asti hyökkäykset ovat tulleet laidoilta yhtä Porkan näyttävää ykköstempoa lukuunottamatta. Tilanne 8-4 ja Iskun ensimmäinen aikalisä. LEKA napannut jo kolme torjuntaa tilanteessa 10-6. Isku kaventaa tilanteen 10-9 LEKA:n hermoillessa. Iskulta ei vielä tässä vaiheessa kukaan ole noussut erityisesti esille vaan pisteet ovat jakautuneet tasaisesti. LEKA nappaa jo viidennen torjunnan tilanteessa 13-9. Tekniselle aikalisälle mennään kotijoukkueen 14-10 johdossa. Redi Koci täräyttää illan kovimman moukun Iskun oksaan ja vieraat ottavat toisen aikalisän tilanteessa 16-10. Isku vaihtaa samalla passaria. Romaniassa viime kauden pelannut Mauri Kurppa astuu sisään. Tulossa tylyt lukemat ensimmäiseen erään. Koci tykittää lisää nelospaikalta, 18-11. Kokenut Hietanen penkille ja Nico Nurmesniemi nyt toiseksi yp:ksi. Hakkurivaihto seuraavaksi: Mäntylä Koiviston tilalle. Ottelun ensimmäinen ässä nähdään tilantessa 22-15, kun Redi Koci pommittaa pallon seinille. Huikea taistelupallo tilanteessa 23-16. Teemu Silventoinen haki kaksi pitkää palloa kunnon tiikerillä ja Helenius ratkaisi lopulta pisteen LEKA:lle. Aivan huikeaa taistelua! Erä ratkeaa Kaislasalon lyötyä pallo käsistä katsomoon. Erä 25-19, LEKA:lle peräti 7 torjuntaa. Erän tehokkain oli Samuli Kaislasalo tehoin 6/+6.
 
2. Erä: Kurppa ja Mäntylä aloittavat toisessa erässä. Helenius takoo ensimmäisen pisteen nelospaikalta kentään. Kurppa löytää Härkösen keskeltä ja peli tasan 1. Toinen erä alkaa tasaisemmissa merkeissä ja Isku siirtyy ensimmäistä kertaa johtoon Tomi Mutkan syöttövuorolla torjunnan pitäessä, 3-4. Helenius lyö tasoituspisteen tilanteeseen 6-6. Helenius jatkaa hyvää peliään ja LEKA nykäisee pienen johdon. Tilanne 9-6 ja Muurinen ottaa aikalisän. Kaislasalo ja Helenius takovat vuorotellen palloa kenttään erittäin tehokkaasti. Tekniselle aikalisälle mennään ensimmäisen erän malliin tilanteessa 14-10, kun kapteeni Lehtonen iskee pallon korkealta kenttään. Isku on ollut tähän asti kovin aseeton kotijoukkuetta vastaan. Iskun toinen aikalisä tilanteessa 16-10 Mäntylän astuttua raja rikki. Kaislasalon pitkä syöttöputki jatkuu ja Isku vaihtaa taas hakkuria ja passaria. Tilanne 19-12 Kocin syöttövirheen jälkeen ja Iskun edellinen vaihto otetaan takaisin. Samuli Kaislasalo on aivan hurjassa vireessä eikä Isku tunnu saavan miestä kiinni. Lankisen kova viistosyöttö yllättää Matti Hietasen ja ässä kenttään. Erä LEKA:lle 25-16. Ratkaisevan pallon kenttään lyö yllätys, yllätys Samuli Kaislasalo, joka teki tehot 9/+7. Tähän asti joukkueiden tehokkaimmat Kaislasalo 15/+13 ja Mäntylä 6/+3
 
3. Erä: Isku tulee uudella sykkeellä kolmanteen erään ja nykäisee 1-4 johdon. Hietasen ässällä Isku jo 2-6 johdossa. LEKA:kin saa karistettua tauon unihiekat silmistään ja Redi Kocin ässä tasoittaa pelin 7-7. Tehokas hetki pelissä oli monen hyvän suorituksen summa niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Tekninen aikalisä nelospaikalta Redi Kocin tykin myötä: 14-13. LEKA:n tekemisessä ollut lepsuilua ja Isku pysyy iholla. Vain keskipeli on ollut uomissaan kolmannessa erässä. Isku murtuu syöttövirheisiin. Erä loppusuoralla ja tilanne 21-18 keltamustille. Lehtonen nappaa kakkospaikan kiinni ja Isku ottaa aikalisän tilanteessa 22-19. LEKA:n varmistus ei pidä ja Nurmesniemi onnistuu peippaamaan pallon Silventoisen ja Kaislasalon väliin. Iskun torjunta verkossa ja erä- ja ottelupallo LEKA:lle. Syöttämään kapteeni Lehtonen, joka laittaa pallon pitkäksi. Kaislasalo päättää ottelun kakkospaikalta. Erä 25-21 ja ottelu 3-0. Mainittakoon vielä, että Kaislasalon hyökkäystehot olivat peräti 76 %.
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Tänään oltiin valmiita ja rauhallisia. Ei ollut hermostuneisuutta ja fokus peliin säilyi. Hieno kotivoitto kaiken kaikkiaan. Kaislasalo on mennyt kesällä eteenpäin fyysisellä osastolla ja hänen ja Lankisen yhteispeli on kehittynyt mukavasti. Joukkueelta on lupa odottaa torjunta-puolustuspelissä vielä lisää. Syöttöpuolella löytyy myös kehitettävää, tänään oltiin heikkoja siellä 13 virheen ja vain 3 ässän muodossa.
 
Oskar Muurinen: LEKA oli tosi fyysinen porukka. Saatiin oppitunti hyvästä syöttötorjunta-pelistä. Masa kantoi oman kortensa kekoon ja aika hyvin pärjättiin vastaanotossa. Nuoret saa hyviä kokemuksia. Maanantaina mennään salille hieromaan perusasioita kuntoon.
 
Samuli Kaislasalo: Kaikki lähtee ehjästä, hyvästä kesästä. Homma kulkee tällä hetkellä Lankisen kanssa, mikä näkyy kentällä. Treeneistä huokuu rauhallisuus koko joukkueessa mikä nähtiin myös kentällä. Hyvää peliä meiltä.
 
Matti Hietanen: Oma peli oli kuuluisa makkarakolasoppa. LEKA pelasi virheettömämmän pelin ja me ei saatu oikein mitään aikaan. En ole huolissani heikommasta pelistä, sillä oli tiedossa että tämä joukkue vaatii aikaa ja kokemuksia kehittyäkseen. Yritän tuoda rauhallisuutta joukkueeseen ja potkia tarvittaessa nuoria persuuksille.
 
Ä 3/1, SV 13/9, TO 11/3, VO 62 %/ 59 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 21/+17, Koci 11/+7, Helenius 11/+4
Isku: Hietanen 11/+5, Mutka 7/+1, Mäntylä 6/+2
 
 
Ottelun parhaat pelaajat: Mäntylä ja Kaislasalo
 
LähiTapiola-pisteet:
 
3 Kaislasalo, LEKA
2 Koci, LEKA
1 Lehtonen, LEKA
 
LähiTapiola Savon Ottelun Vakuuttavin Pelaaja: Akseli Lankinen
 
Ottelutilastot >
 

Ottelun lehdistötilaisuus

 


 
 Uutisarkisto