Sampon peli valmiimpaa kauden aloituksessa

Odotettu kauden aloitus ja Savon derby päättyi Sampo Volleyn voittoon lukemin 3-1 (25-17, 23-25, 25-10, 25-16). Sampo oli selvästi valmiimpi kauden alkuun ja rynni kokemuksella voittoon hyvätunnelmaisessa ottelussa.

| 16.10.2016 - LEKA Volley viestintä / VH


LEKA:n nuori joukkue sai oppitunnin Siilinjärvellä pelatussa ottelussa Sampoa vastaan. Aloituskuusikkona oli Lankinen, Helenius, Karinen, Kaislasalo, Porkka ja Lehtonen. LEKA pelasi ottelun kahdella liberolla: Silventoinen toimi vastaanottajana ja Puttonen puolustuspalloissa.

Ottelu ratkesi virheisiin, joita LEKA teki selvästi kotijoukkuetta enemmän. Lisäksi Sampo hyökkäsi viisaasti, pääosin laidoilta. Virolainen Andrus Raadik pelasi loisto-ottelun laitapelaajana ja toisessa erässä sisääntullut LEKA:ssakin pelannut passari Petteri Penttinen pelasi varmasti ottelun loppuun. Kummankin joukkueen keskihyökkääminen oli vielä vaisua, mutta Sampon torjunta toimi vieraita paremmin. Syöttöruudussa Sampo oli selvästi LEKA:a vaarallisempi.

LEKA:n parhaimmistoa oli libero Teemu Silventoinen, joka suoriutui tehtävästään mallikkaasti. Hän kantoi päävastuun vastaanotossa (52 vo, 63 %). Hyökkääminen näytti hakevan vielä sopivia kombinaatioita ja laitapelaajat jäivät lauantaina vaatimattomille tehoille. Maajoukkueessa pitkän kesän viettänyt Jan Helenius sekä Eelis Karinen ja Samuli Kaislasalo jäivät usein kovin vaikeiden ratkaisujen varaan eivätkä he onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Kauden avauksen toinen erä näytti vilauksin sitä, mihin LEKA pystyy. Joukkue jatkaa yhteispelin hiomista ja kohtaa tulevana viikonloppuna tuplapeleissä Lentopalloseura Ettan ensin lauantaina Oulussa ja sitten heti perään sunnuntaina kauden kotiavauksessa Studentialla.

LEKA:n seitsikossa sai sekä passari Akseli Lankinen että keskitorjuja Henrik Porkka vyölleen ensimmäisen liigaottelun. Onnittelut herroille ja tsemppiä kauteen!

LähiTapiolan pisteet
3 Heiskanen Sampo
2 Penttinen Sampo
1 Karinen LEKA

Sampo: Raadik 23/+21, Häyrinen 16/+9, Heiskanen 13/+10
LEKA: Kaislasalo 16/+3, Karinen 10/+4, Helenius 8/0
T 10-3, Ä 6-2, SV 10-8, H% 55-37, VO% 64-56
Yleisöä: 794

Ottelutilastot >
Kuvagalleria >

Uutisarkisto