Sampo vei viimeisen LEKA Battlen niukasti 2-3

LEKA Battle siirtyi historiaan arvoisellaan tavalla, eeppisen taistelun jälkeen.

| 10.02.2018 - LEKA Volley viestintä / VH

La 10.2.2018 klo 17:00
LEKA Volley – Sampo Volley
Kuopio-halli
 
Yleisöä: 1838
 
Tulos: 2-3 (25-18, 22-25, 21-25, 25-18, 16-18)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen (c), Reijonen, Helenius, Karinen, Kaislasalo, Silventoinen (l)
Sampo: Penttinen, Heiskanen, Kaatrasalo (c), Raadik, Väliaho, Häyrinen, Mutka (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: LEKA aloittaa ottelun hieman tavallisesta poikkeavalla kokoonpanolla, kun Eelis Karinen aloittaa toisena hihamiehenä. Kotijoukkueen aloitus on terävä ja se karkaa 4-0 johtoon. Teemu Silventoinen tuo fiilistä peliin hakien pitkän puolutuspallon ja LEKA:n lopulta voittaen pisteen. Alkupallot aivan loistavasti LEKA:lle 7-1 ja Dole ottaa aikalisän. Sampo ei ole vielä herännyt. LEKA tekee virheitä nyt putkeen Väliahon syöttövuorolla ja Sampo kaventaa tilanteen 11-7. Tuovisen aikalisä samassa. Hakkuripeli tähän asti reilusti Eetu Häyriselle. Kaislasalolla tukku virheitä hyökkäyspäässä. Tekniselle aikalisälle mennään Eelis Karisen näyttävän torjunnan myötä 14-11. LEKA vie ensimmäisen erän 25-18 erinomaisen vastaanoton ja vähempien virheiden ansiosta. Eelis Karinen erän paras 6/+6. Sampolta Häyrinen myös 6/+6.
 
2. erä: Aloituskuusikoissa ei muutoksia. Alkupallot menee nyt tasaisemmin 4-3. LEKA on lukenut hyvin Sampon hyökkäyksiä ja sekä vaimennuksia että puolustuksia on tullut useita. Tolvanen alkaa kuumentua vaihtopenkillä ja ottaa miehet koolle tilanteessa 6-4. Fläppitaulu sai kyytiä. Sideouttina edetään, kunnes Mikko Väliaho tasoittaa ässällä pelin 9-9. Sampo siirtyy johtoon Lankisen pelattua väärältä puolelta verkkoa ja Tuovinen ottaa aikalisän. Vahva vaihe nyt Sampolla, kunnes LEKA kaventaa Reijosen paterilla 11-13. Kaatrasalo kuittaa edellisen ja tekniselle aikalisälle mennään 11-14 tilanteessa. Hirmuisen pitkä taistelupallo menee Sampolle Raadikin lopulta ratkaistessa. Jännä erä menossa. Heleniuksen torjunta tuo pelin taas tasoihin 19-19. Dolen aikalisä seuraavaksi, kun Kaislasalon hyökkäys torjunnan kautta päätykatsomoon. Tähän asti iso ero syöttövirheiden määrässä. LEKA ollut parempi syöttöruudussa. Rähmäpallo tällä kertaa Sampolle ja joukkue siirtyy 21-22 johtoon. Tuovisen aikalisä samassa. Kaislasalolta kaksi peräkkäistä hyökkäysvirhettä tuo pelin tasoihin 1-1. Erä Sampolle 22-25. Erän tehokkain Eetu Häyrinen 7/+5. Sampo pystyi parantamaan vastaanottoaan ja hyökkäystehojaan. Jan Helenius LEKA:n tehokkain 6/+5.
 
3. erä: Erä alkaa molempien hapuillessa syötön kanssa 4-4. LEKA puolustaa hienosti, mutta hyökkääminen takkuilee Kaislasalon jäädessä muuriin ja tilanne nyt 6-6. Sampo parantaa syöttöpeliään ja Häyrinen niittaa tarkan ässän vitoskulmaan. Heti perään Karinen torjutaan ja Tuovinen ottaa aikalisän tilanteessa 10-13. Pienet ovat erot olleet tänään avauserän alkua lukuunottamatta. Tekniselle Sampon 11-14 johdossa Raadikin lyödessä ovelasti ison passin käsistä katsomoon. Tuovisen toinen aikalisä tilanteessa 12-17. Hyökkääminen on tökkinyt Samuli Kaislasalon jäädessä usein vahvaan torjuntaan. Jäntti Lankisen tilalle ja heti perään Kaislasalon tilalle Redi Koci. Koci tekee näin debyytin hakkurina. Vaihdot ovat tuoneet ruutia LEKA:n peliin ja kotijoukkue on onnistunut kaventamaan pelin 16-18. Lasse Jäntti toi LEKA:n mukavasti peliin takaisin mukaan, mutta tekee nyt taas tilaa Akseli Lankiselle. Hyvä jakso Jäntiltä. LEKA taisteli upeasti etenkin Teemu Silventoisen puolustaessa. Sampo vei erän 21-25 erittäin kovalla rutiinilla vähemmillä virheillä hyökkäyspäässä. Mikko Väliaho erän paras 7/+6, kolme torjuntaa.
 
4. erä: Avauskokoonpanot ennallaan. Väliahon syöttövuorot ovat olleet tänään pitkiä ja Sampo karkaa 2-4 johtoon ennen kuin Kaislasalo onnistuu kakkospaikalta. Hengen nostatusta LEKA:n toimesta, kun taistelupallo päättyy LEKA:n eduksi ja joukkue nousee 5-4 johtoon. Edelleen marginaalit ovat pienet ja Sampo on tehnyt erän alkupuolella hieman enemmän virheitä. Tilanne 10-7 Heiskasen hyökkäysvirheen jälkeen. Nyt Raadik lyö pitkäksi ja Dole ottaa aikalisän tilanteessa 12-8. Tekninen aikalisä tilanteessa 14-9. Pari epäselvää tilannetta kaventaa hieman tilannetta 16-12. Dole ottaa tuplavaihdon kun Leikas ja Kössi tulevat kentälle. Pallo kerrallaan edetään tilanteeseen 20-16, kun Leikas onnistuu kakkospaikalta. Samassa Tuovinen ottaa aikalisän, kun Leikas astelee syöttöruutuun. Väliahon syöttövirhe ratkaisee erän LEKA:lle 25-18 ja LEKA Battle saa arvoisensa ratkaisun. Erä ratkesi LEKA:n hurjaan hyökkäystehoon. Kaikki muut LEKA:n pelaajat paitsi erän tehokkain Jan Helenius (5/+5) takoivat 100 % tarkkuudella.
 
5. erä: Erä alkaa Raadikin onnekkaalla rättiässällä. Alkupallot menevät Sampolle, kunnes Jan Helenius tasoittaa pelin 3-3. Kyllä ollaan nähty hieno peli tähän asti! Viihdyttävä sekä jännittävä peli alusta alkaen. Kapteeni Lehtonen niittaa pallon paterista kenttään ja LEKA niukassa 7-6 johdossa. Jälleen huikea taistelupallo, joka lopulta päättyy Eelis Karisen hyvään ratkaisuun nelospaikalta. Sampon aikalisä samassa, tilanne 10-7 ja Kaislasalo jatkaa syöttöruudussa. Reijosen harmittava verkkovirhe omassa hyökkäyksessä tuo Sampon 10-9 tilanteeseen. Tuovinen ottaa aikalisän. Sampo tulee tasoihin 11-11 Kasper Pennasen pahan syötön ansiosta. Pennanen jatkaa hankalalla leijalla ja Sampo onnistuu nappaamaan 11-12 johdon. Tuovinen ottaa samassa aikalisän. Jatkopalloille mennään! Aivan huikea ottelu päättyy 16-18 erälukemiin.
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Ei pelattu huono peli vaan noustiin hienosti taistelemaan voitosta. Viidennessä erässä oli mahdollisuudet voittoonkin. 80 puolustusta tänään missä oltiin Sampoa parempia, mutta torjunnassa hävittiin. Tykkäsin, miten pojat taistelivat tänään. Eelis tuli hyvin tänään peliin mukaan ja antaa meille mahdollisuuksia peluutukseen, kun pudotuspelit kohta koittavat.
 
Timo Tolvanen: Hieno tapahtuma ja vääntö. Tosi tasaista, pudotuspelityylistä. Huikeita, yleisöön meneviä palloja tänään. Lajille hieno tapahtuma. LEKA oli petrannut paljon vastaanottopeliään, mikä näkyi hyökkäyksessä. Meidän keskarit olivat tänään hyviä. Viimeiset hienot pallot ratkaisivat tänään voiton.
 
Eelis Karinen: Kova harmitus päällimmäisenä. Oli paikat kääntää peli toisinkin päin, mutta Sampo oli tänään parempi. Oli mukava päästä tänään kentälle.
 
Eetu Häyrinen: Tyytyväinen siihen, että voitettiin vihdoin viiden erän peli. Virheitä tuli aika paljon ennakoidusti ja peli aaltoili paljon. Hyvä tunnelma pelata, kun oli tiivis areenaottelu.
 
Ä 3/4, SV 8/17, TO 9/15, H 43 % / 42 %, VO 56 %/ 57 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Helenius 18/+9, Karinen 17/+12, Kaislasalo 14/-2
Sampo: Häyrinen 22/+10, Raadik 19/+7, Väliaho 18/+13
 
 
Ottelun parhaat pelaajat: Häyrinen ja Lankinen
 
LähiTapiola-pisteet:
 
3 Häyrinen, Sampo
2 Väliaho, Sampo
1 Lankinen, LEKA
 
LähiTapiola Savon Ottelun vakuuttavin pelaaja: Eelis Karinen
 
Ottelutilastot >
 Uutisarkisto