Sampo ei taipunut LEKA:n täpötäydessä hallissa

| 01.02.2015 -

LEKA Volley - Sampo 1-3 (23-25, 25-21, 25-27, 20-25)

Fiilistä, draamaa, sankareita, voittaja.

Fiilis oli täpötäydessä hallissa katossa, kun paikallisottelu lähti käyntiin. Paikallisottelu kiinnosti yleisöä ja sen aisti ennen ottelua ihmisten keskusteluista sekä ilmeistä. Sampon Valmentaja Tuovinen kertoi lehdistötilaisuudessa, että ottelun taso ei noussut välttämättä kovin korkealla, koska monesti paikalliskamppailussa tunteet sotkevat keskittymistä. Tässä Tuovinen oli oikeassa. Pelillisesti ottelu ei noussut klassikoiden tasolle, mutta ottelu piti sisällään isoja käänteitä ja tunteita. 



Draamaa nähtiin toisessa erässä, kun LEKA:n passari Penttinen loukkasi pahan näköisesti nilkkansa. Vammasta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Matti Mustonen astui Penttisen saappaisiin ja täytti ne hyvin. Ehkä keskitorjuja Jukka Lehtosen kanssa peli ei vielä onnistunut, niin hyvin kuin se on toiminut viime peleissä Penttisen kanssa. Matti pelasi kuitenkin ennakkoluulottomasti ja varmasti tuoden toisen erän voiton LEKA:lle. 



Sankareita löytyi sinivalkoisista peliasuista. Kolmannessa erässä nähtiin pelin mielenkiintoisimmat vaiheet. Sampon passari Krause ruokki järkevästi ja monipuolisesti hyökkääjiä. Erän edetessä passijakauma kääntyi kuitenkin Enderwin Herreran suuntaan yhä enemmän. "Edy" käänsi mahdottomiltakin paikoilta näyttäneet tilanteet Sampon hyödyksi. Tiisaar kantoi totutusti vastuuta, kun Mustonen ruokki pitkää jättiä ratkaisuhetkillä. Viimeinen hyökkäys näytti siltä kuin pallo olisi ottanut Sampon torjuntaan, mutta tuomari näki asian toisin. Erä Sampolle. 



Voittajasta ei ollut epäselvää neljännessä erässä. Sampo takoi sideout peliä tehokkaasti ja pystyi pitämään LEKA:n hyökkäyksen kurissa. Neljäserä oli loppujen lopuksi muodollisuus. Peli ei saavuttanut kliimaksia LEKA:n näkökulmasta. Penttisen loukkaantuminen ei vaikuttanut siihen. LEKA ei pystynyt nousemaan sille tasolle, mitä se esitti edellisesissä peleissä. Toki Sampo pelasi hyvin, mutta ei niin hyvin. Hyvin alkanut alkuvuosi otti pienen notkahduksen ja toivotaan, että Penttinen pääsee nopeasti takaisin kentälle. Selvää kuitenkin on, että mielenkiintoa riittää kauden viimeisissä runkosarjan peleissä. 







Uutisarkisto