Risto Kovasen paita kattoon ja Hurrikaanilta oppitunti

Risto Kovasen paita Vesileppis Areenan kattoon ja pisteet suvereenisti Loimaalle 0-3 (20-25, 14-25, 16-25).

| 04.03.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

La 4.3.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Hurrikaani
Vesileppis Areena, Leppävirta
 
Yleisöä: 847
 
Tulos: 0-3 (20-25, 14-25, 16-25)
 

Risto Kovasen paita kattoon

Ennen ottelun alkua nähtiin upea seremonia, jossa Leppävirran Virin kasvatin paita nostettiin Vesileppis Areenan kattoon. Risto "Raaka" Kovasen numero 4 on nyt ansaitusti jäädytetty. Upean uran pelannut konkari esitti hienon puheen kotiyleisölle perheensä läsnäollessa. LEKA Volleyn yhteistyöseura Leppävirran Viri viettää tänä vuonna 80-vuotisjuhliaan.
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l)
Hurrikaani: Peacock, Ma. Oivanen, Mi. Oivanen, Koppanen, Kouki, Smith, Mäntylä (l)

 

Erien ratkaisut

1. erä: Avauspiste menee vieraille Mikko Oivasen peipillä, johon LEKA:n pitkät miehet eivät ehtineet. Hurrikaani siirtyy nopeasti 0-3 johtoon LEKA:n lähinnä sekoillessa. Jan Helenius kaventaa komealla kuutospaikan hyökkäyksellä, kun Hurrikaanin torjunta aivan kuutamolla. Eemeli Kouki syöttää todella vaarallisesti ja vieraat nykäisee jo 2-7 johdon. Hurrikaani pelannut todella hyvin, etenkin syöttö on purrut hurjalla prosentilla. Tämän lisäksi vieraat ovat tulleet laidoilta pitkien poikien eli Mikko Oivasen ja Luke Smithin toimesta kovaa. LEKA kaventaa Lankisen syöttövuorolla 8-10, kun Smith lyö pari palloa pitkäksi ja Rantanen ottaa ensimmäisen aikalisän. Kapteeni Lehtonen torjutaan tylysti ja tekniselle aikalisälle mennään Hurrikaanin 10-14 johdossa. Mikko Oivanen jatkaa Hurrikaanin jäätävää syöttöpeliä kahdella ässällä. Tähän asti neljä ässää eikä yhtään syöttövirhettä. Nissin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 10-16. Ensimmäinen erä tylysti Hurrikaanille lukemin 20-25. Vieraiden syöttöpeli oli murhaavan tehokasta. Kouki ja Mi. Oivanen erän tehokkaimmat 6/+5 tehoin.
 
2. erä: Ei vaihtoja. Toinen erä alkaa Hurrikaanin osalta Koppasen ässällä. Toinen pallo oli toistaiseksi pelin pisin ralli. Sen vie LEKA Kaislasalon kakkospaikan hyökkäyksellä. Hurrikaanin ensimmäinen syöttövirhe nähdään, kun Mikko Oivanen täräyttää voimalla rättiin. LEKA:lla syöttövirheitä tähän mennessä jo viisi. Erä alkanut nyt tasatahtiin 4-4. Syöttövirheitä myös tasatahtiin. Syöttö-vastaanottopeli on tasoittunut huomattavasti ensimmäisestä erästä. Vieraiden keskihyökkäys on ollut huomattavasti LEKA:n vastaavaa parempaa. Selittyy toki vahvemmalla syöttöpelillä. LEKA:n torjunta rakoilee ja tekniselle mennään jälleen vieraiden 10-14 johdossa. Ensimmäisen erän tilanteet toistuvat. Timo Leikas tulee kentälle Kaislasalon tilalle tilanteessa 10-16. Vieraat ovat olleet pari askelta LEKA:a edellä vähän jokaisella osa-alueella. Nissin aikalisä tilanteessa 11-17. Eemeli Kouki on tänään vireessä. Mies on tykittänyt hurjan määrän vaarallisia aloituksia ja niiden avulla vieraat tuntuvan karkaavat. Ja tähän kun lisätään, että LEKA:lla ei tunnu toimivan juuri nyt oikein mikään, on taululla tylyäkin tylymmät lukemat 13-21. Hurrikaanin passari Harrison Peacock on onnistunut sekoittamaan hyökkäyspeliä monipuolisesti ja verkko on ollut välillä aivan tyhjä hyökkäystä varten. LEKA tarvitsisi nyt itseluottamusta ja onnistumisia, että tästä saadaan peli aikaan. Erä Hurrikaanille 14-25, Luke Smith tehokkain 7/+6. Pitkä erätauko tulee LEKA:lle hyvään paikkaan.
 
3. erä: LEKA vaihtaa erään passaria ja toista keskitorjujaa. Kasampalis ja Reijonen saavat paineettoman näytön paikan. Tuliko Hurrikaani kolmanteen takki auki? Kaksi syöttöä, kaksi syöttövirhettä. Tilanne 6-6 ja Hurrikaani syöttänyt neljä kertaa rättiin. Hurrikaani repäisee tutussa paikassa. Matti Oivanen tällä kertaa syöttömestarina, kolme ässää putkeen ja Hurrikaani 9-14 johtoon. Ei suju LEKA:n peli. Ratkaisut ovat hankalan näköisiä eivätkä pallot kuole riittävän tehokkaasti. LEKA:n aikalisä tilanteessa 11-17. Tästä illasta tuli hyvä oppitunti LEKA:lle. Ensi viikolla on jälleen kaksi tärkeää kotiottelua, joista tarvitaan voittosarakkeeseen uusia merkintöjä. Nissin toinen aikalisä tilanteessa 14-20. Positiivista oli, että Juho Kaunisto sai taas peliaikaa ja suoriutui pelistä omalta osaltaan hyvin. Erä ja ottelu päättyy Koppasen torjuntapisteeseen pitkän pallorallin päätteeksi. Ottelu kolmessa erässä erittäin vahvalle mestariehdokkaalle, Hurrikaanille.
 

Kommentit

Tapio Nissi: Tänään taisteltiin tuulimyllyjä vastaan. Hurrikaani syötti hyvin ja se murensi meidän vastaanoton ja siten myös hyökkäyksen. Onnittelut vastustajalle voitosta, sen peli oli komeaa katseltavaa. Päätä ei laiteta pensaaseen vaan katse kääntyy ensi viikon kahteen peliin. Syöttöä ja vastaanottoa harjoitellaan alkuviikosta, jotta pystytään jatkossa haastamaan Hurrikaanin tasoisia joukkueita.
 
Lauri Rantanen: Syöttö-vastaanotto toimi tänään hyvin. Vain ensimmäisessä erässä tuli kaverille parin pisteen putkia, muuten saatiin syöttö aina nopeasti poikki. Tosi tyytyväinen esitykseen. Meillä on vahva, rutinoitunut joukkue, joka pystyy kääntämään pelin illasta toiseen.
 
 
Ä 1/9, SV 9/11, TO 6/2, VO 47 %/ 44 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 9/+5, Helenius 7/-2, Karinen 5/0
Hurrikaani: Mikko Oivanen 15/+9, Smith 11/+6, Matti Oivanen 10/+7
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Peacock, Hurrikaani
2 Smith, Hurrikaani
1 Karinen, LEKA
 
Ottelun parhaat pelaajat: Peacock ja Karinen
 
Mestar-pisteet:
2 Karinen
1 Silventoinen
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Silventoinen

Ottelun kuvagalleria >

Risto Kovasen paidan noston kuvagalleria >
 
Ottelutilastot >
 
 Uutisarkisto