Pudotuspelit askeleen lähempänä

Paineeton ja varamiehinen Etta tarjosi hyvän vastuksen LEKA:lle. Tärkeä voitto LEKA:lle 3-1 (25-22, 25-23, 21-25, 25-20)

| 11.03.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

La 11.3.2017 klo 15:00
LEKA Volley – Lentopalloseura Etta
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 390
 
Tulos: 3-1 (25-22, 25-23, 21-25, 25-20)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Kasampalis, Porkka, Reijonen, Karinen, Helenius, Kaislasalo, Silventoinen (l)
Etta: Hänninen, Ronkainen, Haapakoski, Väisänen, Jokela, Kaurto, Kiilunen (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Ettalta puuttuu pari syömähammasta, kun Pennanen ja Hakala ovat sivussa. Saa nähdä miten tämä vaikuttaa joukkueiden pelaamiseen. LEKA aloittaa terävästi ja syöttö puree. Kun Etta on saanut pallon ylös niin se on hyökännyt tehokkaasti sekä nelospaikalta että keskeltä. Haapakoski on passannut nätisti laitahyökkääjille ja Kaurtolle. Etta kirii, kun LEKA sortuu peräkkäisiin hyökkäysvirheisiin. Tekniselle mennään 12-14 vierasjohdossa. Ettan hyökkäysteho tähän mennessä lähes 100 %. Nissin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 12-15. Kaislasalolla kolme hyökkäysvirhettä putkeen. Kasampalis ottanut roolia hyökkäyksessä ja kaksi pistettä kaventaa tilanteen 15-16. Myös LEKA on ollut tehokas keskihyökkäyksissä. Kasampalis on löytänyt hienosti sekä Porkan että Reijosen. Kuoksan aikalisä, kun LEKA tasoittaa erän 17-17. Eniten Pennasen ja Hakalan poissaolo on näkynyt vastaanotossa. Ettalla on ollut läpi erän vaikeuksia niiden kanssa. Peli on silti tiukka. Tilanne nyt tasan 21. Silventoinen ottaa tärkeän puolustuksen ja LEKA voittaa ison pisteen Kaislasalon takoessa käsien kautta katsomoon. Kuoksan toinen aikalisä tilanteessa 23-21. Olli Kuoksa ottaa kaikki keinot käyttöön saadakseen Kaislasalon syötön sekaisin. Kapteeni Väisänen käy juttutuokion tuomarin ja valmentajan kanssa. Erä LEKA:lle 25-22 Jokelan lyödessä eräpallon leveäksi.
 
2. erä: Ei vaihtoja. LEKA aloittaa jälleen terävästi ja siirtyy nopeasti 5-1 johtoon. Syöttö puree ja hyökkäys on tehokasta. Etta voittaa pitkän pallorallin ja kaventaa 5-3. LEKA:n hyökkäysteho ja puolustaminen on hyvää. Kotijoukkue on pysynyt läpi erän muutaman pisteen johdossa ja Kasampaliksen ässän myötä tilanne on 12-7. Ettan keskihyökkäykset Kaurton päättäminä ovat kaunista katsottavaa! Vaikka mies ei ole hirvittävän pitkä, ulottuvuus on silti aivan huippuluokkaa. Tekniselle mennään tilanteessa 14-9. Nissin aikalisä tilanteessa 14-11. Etta roikkuu mukana, mutta vastaanotto sillä horjuu. LEKA on sitkeästi parin-kolmen pisteen johdossa. Kuoksan aikalisä tilanteessa 20-16. Sitkeä on myös Oulun vieras. Etta roikkuu mukana kuin takiainen kaventaen 21-19. Nissin aikalisä samassa ajassa. LEKA:n hyökkäyspeli ontuu ja Etta käyttää sen hyväksi. Pitkät pallorallit kääntyvät nyt vieraille ja Etta on jo pisteen päässä. Heleniuksen syöttövuorolla LEKA nappaa taas tukevamman johdon. Kuoksan aikalisä tilanteessa 23-20. LEKA:lla kolme eräpalloa, mutta ei ratkaisua. Ronkaisen syöttö on ruudussa ja aiheuttaa hankaluuksia kunnes Kaislasalo ratkaisee erän 25-23. Erän tehokkain oli Samuli Kaislasalo 9/+5.
 
3. erä: Pitkä tauko vietetty ja kahvit juotu. Kasampalis aloittaa erän syötöllä, jonka Etta päättää lopulta avauspisteeseen. Etta aloittaa vahvasti puolustaen ja karkaa 0-3 johtoon. Ei myy Etta nahkaansa halvalla. Lepsuilu kostautuu LEKA:lle ja Etta karkaa jo 2-7 johtoon. Nissin ensimmäinen aikalisä. LEKA taistelee parantaen vähän joka osa-alueella 11-12. LEKA:n vastaanotto on ollut rautaa Silventoisen johdolla. Tekniselle mennään LEKA:n siirtyessä johtoon 14-13. Jos LEKA vie tämän erän niin se tulee pitkälti Teemu Silventoisen upeiden puolustusten ja varman vastaanoton ansiosta. Hän on antanut joukkueelle mahdollisuuden takoa tarvittavat pisteet. Aivan huikeaa peliä Silventoiselta! Kuoksan aikalisä tilanteessa 18-17. Etta taistelee ja nappaa taas johdon. Nissin aikalisä tilanteessa 19-21. Kaunisto tulee Karisen tilalle tuomaan verkolle pituutta. Etta löytää silti reiän LEKA:n torjunnasta ja on kahden pisteen päässä erävoitosta. LEKA sortuu virheisiin ja erä valuu vieraille 21-25.
 
4. erä: LEKA tulee erään sisuuntuneena ja ottaa 3-0 johdon. Kuoksa ei tätä katsele vaan ottaa aikalisän. Kolmannen erän valuminen vieraille on muodostunut tällä kaudella jo perinteeksi. Etta vaihtaa passaria tilanteessa 5-0. Kasampaliksella on menossa vahva syöttövuoro, joka kuitenkin päättyy torjunnan verkkovirheeseen. Kaurto kaventaa tilannetta syöttövuorollaan 5-3. Kapteeni Lehtonen tulee Porkan tilalle. Mäkisen passivuoro ei ollut pitkä. Haapakoski takaisin kentälle tilanteessa 6-4. Nissi joutuu herättelemään joukkuetta. LEKA vaihtaa nyt passaria ja Lankinen tulee kentälle. Etta onnistui tasoittamaan erän tilanteeksi 8-8. Näiden kahden joukkueen pelit ovat olleet jo pitkään nitrotrillereitä, niin tänäänkin. Markus Kaurto on ollut Mestaruusliigan vaarallisimpia syöttäjiä. Mies on syöttänyt pitkiä putkia myös tänään. Tekniselle mennään kuitenkin Kaurton syöttövirheen myötä tilanteessa 14-13. Markus Väisänen tasoittaa pelin 16-16 ja Nissi ottaa aikalisän. LEKA taistelee ja siirtyy 22-19 johtoon. Samassa Kuoksa ottaa joukkueelleen tuumaustauon. Lankinen on ollut huippuiskussa syöttöruudussa ja tähtäimessä on ollut libero Kiilunen. Helenius syöttää ottelupallon vastapalloksi ja peli päättyy kapteeni Lehtosen niittiin.
 

Kommentit

Tapio Nissi: Täytyy olla tyytyväinen, että penkiltä löytyy äijiä jotka pystyy auttamaan joukkuetta. Lankinen tuli tosi hyvin peliin mukaan ratkaisuhetkillä vaikkakin Stavroskin pelasi hyvin pelin alun. Vastaanotto oli hyvää tänään. Taas yksi painepeli meille, ja onneksi kestettiin.
 
Olli Kuoksa: Hyvä matsi kaikin puolin. LEKA pelasi hyvin neljännen erän puoliväliin, jonka jälkeen passarin peli puuroutui. Lankinen silti runnoi voiton. Ei ihan riittänyt LEKA:a vastaan tänään. Olen tyytyväinen meidän peliin.
 
Samuli Kaislasalo: Kaverilla oli erilainen kuusikko kehissä ja nuoret pelasivat ennakkoluulottomasti. Tärkeä peli meille ja onneksi kääntyi voitoksi.
 
Markus Väisänen: LEKA nipisti erien loput ja ei saatu laitureita kuriin. Käsistä lensi palloja pihalle. Syötettiin välillä hyvin, mutta LEKA:n vastaanotto kesti hienosti. Ronkainen ja Hänninen pelasivat hyvin.
 
Ä 6/4, SV 10/12 TO 5/4, VO 59 %/ 54 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Samuli Kaislasalo 23/+10, Jan Helenius 15/+11, Eelis Karinen 10/+8
Etta: Antti Ronkainen 22/+14, Markus Kaurto 17/+11, Jiri Hänninen 15/+9
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Kaislasalo, LEKA
2 Jokela, Etta
1 Ronkainen, Etta
 
Ottelun parhaat pelaajat: Jokela ja Kaislasalo
 
Mestar-pisteet:
2 Kaislasalo
1 Kasampalis
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Reijonen

Kuvagalleria >
 
Ottelutilastot >
 

Lehdistötilaisuus Uutisarkisto