Otteluraportti LEKA Volley - Isku

| 31.10.2015 - vili
LEKA Volley – Rantaperkiön Isku
klo 17:00 Varkauden liikuntatalo

LEKA Volley kaatoi Rantaperkiön Iskun lauantai-illan trillerissä Varkaudessa 3-2 (18-25, 25-19, 28-26, 27-29, 15-9). Kumpikin joukkue esitti näyttävää hyökkäyspeliä kotijoukkueen rutistaessa arvokkaan voiton.

leka volley

Iskulta marssi avauskuusikkoon yleispelaajat Helenius ja  S. Mäkinen, keskitorjujat Härkönen ja Sinkkonen, hakkuriksi Toiviainen ja passariksi Eaton. Mutka pelasi ottelun liberona. LEKA:n avauskuusikoksi muodostui Eelis Karisen poissaollessa Karttunen, Petty, Lehtonen, Johnson, Leikas ja Austin, Juhani Hakalan ollessa liberona.  

Avauserä alkoi Iskun komennossa kotijoukkueen tehdessä useita vastaanottovirheitä. LEKA ei missään vaiheessa erää saanut rikottua Iskun vastaanottoa vaan Isku marssi komeaan erävoittoon 23 minuutissa. LEKA vaihtoi erän ensimmäisellä puoliskolla Simo Puttosen Antti Karttusen tilalle. Vaihto oli lopulta kannattava, sillä kotijoukkueen vastaanottopeli lähti rullaamaan paremmin. Erän ehdoton hahmo oli Iskun hurjapomppuinen Sakari Mäkinen (7 p, +5, 70 % hyökkäystehot)

Toinen erä alkoi kuin peilikuvana ensimmäiseen erään. LEKA aloitti nyt terävämmin Iskun sortuessa virheisiin. LEKA:n Simo Puttonen pelasi upean erän (7 p, +7, 71 % hyökkäystehot) johdattaen kotijoukkueen erävoittoon. Passari Chris ”Lion” Austin pyöritti LEKA:n peliä monipuolisesti saaden myös keskimiehiltä tehoja irti. Jukka Lehtonen torjui erän aikana kahdesti ja hyökkäsi lisäksi 75 % tehoilla 3 p. Lopulta erä ratkesi LEKA:n vähempään virhemäärään eikä suuria hienouksia pelissä ollut kummallakaan joukkueella.

Kolmas erä oli todella yleisöön menevää taistelua, jossa Isku oli erän alussa vahvempi. LEKA:n vastaanotto rakoili Tatu Härkösen ja Sauli Sinkkosen vaikeiden leija-aloitusten kanssa. 12-15 tilanteessa Greg Pettyn syöttövuoro nosti isännät tasoihin. Petty syötti hienosti läpi ottelun tehden kaksi ässää ja monta hyvin lähellä ässää olevaa syöttöä. Tämän jälkeen peli oli erittäin tasaista erän mennessä aina jatkopalloille asti. LEKA:n puolustus toimi hyvin erän lopussa Lehtosen ottaessa kaksi torjuntaa ja libero Hakalan nostaessa mm. Sakari Mäkisen pommeja aivan lattian rajasta. LEKA rutisti lopulta erävoiton lukemin 28-26. Katkesiko Iskun selkäranka tähän?

Ei katkennut. LEKA aloitti neljännen erän terävästi Greg Pettyn johdolla. Isku kuitenkin tuli rinnalle ja reilusti ohi Sakari Mäkisen huippuotteiden ansiosta. Tilanteessa 6-11 LEKA vaihtoi passariksi Lasse Jäntin (17 v) ja antoi Lionin koota itseään hetken. Lukemat olivat 11-16 kunnes LEKA alkoi taistella leijonan lailla. Huikeiden taistelupallojen, ja Timo Leikaksen kovien hyppysyöttöjen jälkeen LEKA oli pystynyt tasoittamaan ottelun lukemiin 22-22. Isku oli lopussa kuskin paikalla. Jan Heleniuksella oli mahdollisuus ratkaista erä, mutta syöttö painui verkkoon. Lopulta Tatu Härkösen ässä ratkaisi erän huikean taistelun jälkeen lukemiin 27-29.

Viides erä oli kokeneemman LEKA:n näytöstä. Erä eteni LEKA:n komennossa alusta alkaen. Kovissa liemissä keitetyt Jukka Lehtonen ja Timo Leikas näyttivät hyökkäämisen mallia nuoremmilleen. Isku yritti nyt hyökätä keskeltä Sauli Sinkkosen ja Tatu Härkösen voimin, mutta LEKA pystyi lukemaan hyökkäykset hyvällä prosentilla.

Ottelu oli erittäin viihdyttävää ja paikoin melkoista pommitusta. Iskun Sakari Mäkinen kokosi komeat pisteet (28, +16, 1 ässä, 1 torjunta 55 % hyökkäystehot). Mäkistä komppasi hienosti Suomen EM-kisajoukkueessakin mukana ollut keskitorjuja Sauli Sinkkonen (16, +9, 3 ässää, 1 torjunta, 41 % hyökkäystehot). LEKA:n alkukauden vahvuutena ollut tasaisuus pisteiden teossa oli tänäänkin voiton avaimena. Viisi pelaajaa pääsi yli 10 p tehoihin. Hakkuri Timo Leikas pommitti LEKA:n parhaat pisteet (20, +12, 1 torjunta, 41 % hyökkäystehot). Yleispelaajat Petty ja Puttonen sekä keskitorjujat Kristopher Johnson ja Jukka Lehtonen pääsivät yli 10 pisteen lukemiin. Iskun Aleksi Mutka oli oikeastaan ainoa, jolle voi antaa puhtaat paperit vastaanotosta (39 kpl, 72 %). LEKA:n Juhani Hakalan vastaavat lukemat olivat 14 kpl, 1 virhe, 50 %. Kaikki muut vastaanottajat jäivät alle 40 prosenttiin. Ottelu ratkesi LEKA:n astetta monipuolisempaan ja tehokkaampaan hyökkäyspeliin sekä ratkaisuhetkillä hienosti toimineeseen puolustukseen. Kokemus oli tänään valttia.

Iskun valmentaja Jussi Heino:
-    Peli oli yleisöön menevää. Nautin itsekin sen seuraamisesta. Palloa lyötiin railakkaasti kovaa, ehkä vähän päättömästikin. Lähdettiin hakemaan kolmea pistettä, mutta saatiin vain yksi. En ole siihen tyytyväinen, sillä lähdemme voittamaan jokaista ottelua.

LEKA Volleyn valmentaja Lauri Hakala:
-    Yleisön näkökulmasta varmasti viihdyttävää peliä, mutta kummankaan joukkueen valmentaja tuskin on kovin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Virheitä oli paljon molemmilla. Peli aaltoili jännästi. Välillä vastaanotto toimi erinomaisesti ja välillä ei ollenkaan. Huilataan nyt päivä ja sitten aletaan keskittymään tulevan lauantain LEKA Battle –otteluun Sampoa vastaan.

Sakari Mäkinen, Isku:
-    Hyvä ilta itselläni, mutta harmittaa hävitä. Tiedän roolini joukkueessa ja pisteitä pitääkin tulla. Viime kauteen verrattuna peliaikaa on tulossa enemmän. Joukkueen pelaamattomuus näkyi tänään eikä vastustaja antanut mitään ilmaiseksi.

Greg Petty, LEKA Volley:
-    Ailahtelevaa peliä molemmilta joukkueilta. Ei paras peli meiltä, joten on paras alkaa katsomaan tulevaisuuteen ja siirtää ajatukset jo seuraavaan otteluun. Pelasin viime kaudella vielä yliopistosarjaa ja tämä kausi on ensimmäinen kauteni ammattilaisympyröissä. Hyppy niistä peleistä tähän peliin on merkittävä. Uskon kehittyväni vielä paljon yksilönä ja joukkuepelaajana ja olla siten hyödyksi joukkueelleni.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Timo Leikas 20 (+12), Greg Petty 16 (+6), Simo Puttonen 14 (+4), Jukka Lehtonen 14 (+10)
Isku: Sakari Mäkinen 28 (+16), Sauli Sinkkonen 16 (+9), Tatu Härkönen 10 (+5)
 

Palkinnot

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Timo Leikas, LEKA
2 p. Sakari Mäkinen, Isku
1 p, Simo Puttonen, LEKA

Joukkueiden parhaat:
Sakari Mäkinen, Isku
Timo Leikas, LEKA

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Jukka Lehtonen

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Timo Leikas
1 p. Jukka Lehtonen

Yleisöä 563

Ottelun kuvagalleria >

 Uutisarkisto