Otteluraportti LEKA Battle

| 07.11.2015 - vili
LEKA Volley – Sampo
klo 17:00 Kuopio-halli

leka battle

Sampo sai ensimmäisen kiinnityksen Savon herruuteen Mestaruusliigan runkosarjan ennätysyleisön edessä (2963) Kuopio-hallissa vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen 2-3 (23-25, 27-25, 25-22, 21-25, 10-15)

Sammolta marssi avauskuusikkoon yleispelaajat Heiskanen ja  Djordjevic, keskitorjujat Kaatrasalo ja Väliaho, hakkuriksi Häyrinen ja passariksi Krause. Tolvanen pelasi ottelun liberona. LEKA:n avauskuusikoksi muodostui Eelis Karisen edelleen poissa ollessa Puttonen, Petty, Lehtonen, Johnson, Leikas ja Austin, Juhani Hakalan ollessa liberona.  

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä vastaanoton ja hyökkäyksen ollessa heikkoa molemmilla joukkueilla. LEKA yritti hyökätä keskeltä hieman vaikeista paikoista ja Sampo luki hyökkäykset hyvin. Sekä Johnson että Lehtonen sortuivat vaikeiden passien jälkeen helppoihin ratkaisuihin Sammon nostaessa pallot hienosti peliin konkari-libero Tolvasen johdolla. LEKA:n pisteet jakautuivat tuttuun tapaan tasaisesti, tosin tällä kertaa tehot olivat kateissa. Erän ehdoton hahmo oli Sammon syöttövirheisiin sortunut slovenialais-yleispelaaja Djordjevic (6 p, +3, 60 % hyökkäystehot).

Toinen erä alkoi Sammon komennossa LEKA:n vastaanoton ja hyökkäyksen takkuillessa edelleen. LEKA alkoi hyökätä pääasiassa kakkos- ja nelospaikoilta Leikkaan ja Pettyn toimesta. Erän ollessa lukemissa 15-19, Chris Austinin syöttövuorolla LEKA kuroi Sammon etumatkan kiinni Leikkaan takoessa palloa lattiaan (9 p, +6). Sampo oli hyökkäyksissään liikaa Djordjevicin varassa. Monipuolisemmin hyökännyt LEKA vei erän lopulta hienon nousun jälkeen.

LEKA avasi kolmannen erän räjähtävän tehokkaasti karaten ensin 8-4 ja 16-9 johtoon Greg Pettyn (8 p, +6, 3 ässää, 1 torjunta) johdolla. Sammon hyökkäys oli pehmeää, kunnes valmentaja-velho Jukka Tuovinen vaihtoi kentälle loukkaantumisesta toipuneen Antti Poikelan sekä vaisusti kauden aloittaneen hakkuri Arsenije Mutapcijan. Vaihto toi Sammon hyökkäykseen uuden vaihteen ja se nousikin erän lopulla 23-22 tilanteeseen. Erävoittoon Sammon nousu ei riittänyt, sillä LEKA murjoi tarvittavat pisteet.

Neljäs erä alkoi tasaisissa merkeissä. Mutapcija (5 p, +4) teki viisaita ratkaisuja hyökkäyksessä lyöden LEKA:n torjunnan käsistä palloa yli tai jujuttaen pallon torjunnan taakse. Sampo sai myös torjuntansa kuntoon Mikko Väliahon torjuessa kolme kertaa LEKA:n hyökkäyksen. Antti Poikela ja Mutapcija toivat todellakin uutta virtaa Sammon hyökkäyspeliin. Poikelan viuhuva käsi sivalsi kakkos- ja nelospaikoilta mukavat 4 p, +2. Molempien joukkueiden syöttö- ja vastaanottopeli takkuili edelleen. Sampo kuitenkin luki LEKA:n hyökkäyksiä paremmin puolustaen monta tärkeää palloa itselleen. LEKA taisteli erän puolivälissä 15-16 tilanteessa leijonan lailla, urheasti puolustaen. Se ei kuitenkaan tuonut koristetta kakun päälle, vaan Sampo rutisti erävoiton.

Sampo karkasi viidennen erän alkuun 0-3 tilanteeseen hyökäten LEKA:n käsien kautta pallon ulos. Tästä ei LEKA enää toipunut vaan Sampo marssi vakuuttavaan erävoittoon. LEKA:n rimpuilu pysähtyi Sammon raudan lujaan torjuntaan (4 torjuntaa). Sampo hyökkäsi tehokkaasti Poikelan, Mutapcijan ja Djordjevicin toimesta. Tämä ottelu oli Arsenije Mutapcijan tämän kauden ehdottomasti paras peli tähän asti.

Ottelu eteni todella vaihtelevasti molempien joukkueiden vieden peliä vuorollaan. Kumpikaan joukkue ei juurikaan käyttänyt keskihyökkäyksiä. Syöttö- ja vastaanottopeli oli erittäin vaisua, etenkin LEKA:n osalta. Peli oli tämän kauden heikointa tekemistä sarjakärkeen nousseen joukkueen osalta. Ottelun käännekohta oli Poikelan ja Mutapcijen tulo kentälle. Molemmat onnistuivat hienosti ja lisäksi Sammon torjunta paransi ottelun edetessä. Timo Leikas ja Greg Petty olivat LEKA:n hahmot tämä iltana, mutta heidänkään panos ei tänään riittänyt kuin yhden pisteen jäämiseksi Kuopioon. Sampo oli tänään LEKA Battlen Savon herra.

Sammon valmentaja Jukka Tuovinen:
- Hyvät vaihdot tänään. Sampo oli tänään vahvempi ”selkä seinää vasten” –tilanteessa. Torjuntapelin löytyminen oli hieno asia. Arsi ja Antti toivat peliin ratkaisevat tehot.

LEKA Volleyn valmentaja Lauri Hakala:
- Kerrassaan hieno tapahtuma. Harmi vaan, että meille sattui yksi kauden huonoimmista peleistä. Täytyy katsoa peli vielä videolta läpi ja analysoida virheet tarkemmin. Syöttö- ja vastaanottopelin Sampo voitti tänään, ja se ratkaisi pelin. Leikas oli tänään meidän paras ja Lehtonen komppasi varmoilla otteillaan.

Antti Poikela, Sampo:
- Upeaa pelata tällaisessa ottelussa. Tapahtumassa oli mahtava tunnelma ennätysyleisön edessä. Nilkka pyörähti vähän aikaa sitten ja on hidastanut omaa menoa. Tänään olin kuitenkin riittävän pelikuntoinen, että pystyin auttamaan joukkuetta.

Timo Leikas, LEKA Volley:
- Aivan mahtava tapahtuma ja erityisen mukava pelata entistä seuraa vastaan. Harmi, ettei saatu voittoa, jonka olisi mielellään kuopiolaiselle yleisölle suonut.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Timo Leikas 26 (+11), Greg Petty 23 (+9), Jukka Lehtonen 12 (+10)
Sampo: Alen Djordjevic 23 (+5), Arsenije Mutapcija 11 (+10), Mikko Väliaho 11 (+6)

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Timo Leikas, LEKA
2 p. Timo Tolvanen, Sampo
1 p, Jared Krause, Sampo

Joukkueiden parhaat:
Jared Krause, Sampo
Timo Leikas, LEKA

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Timo Leikas

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Timo Leikas
1 p. Jukka Lehtonen

Otteluisäntä: Puijon Kisat 2016

Yleisöä 2963

Kuvagalleria >

 Uutisarkisto