Otteluennakko: Savon herruus jälleen jaossa

Kevään kovin Savon derby pelataan runkosarjan päätöskierroksella Studentialla.

| 14.03.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

LEKA Volley – Sampo Volley
La 18.3.2017 klo 17:00
Studentia, Kuopio
 
Alkukaudesta peräti neljä kertaa kohdanneet rakkaat paikallisvastustajat pelaavat runkosarjan päätöskierroksella ilman paineita kunniasta ja ennen kaikkea Savon herruudesta.
 
LEKA:lla on alla kaksi isoa painepeliä Ettaa ja Rientoa vastaan, jotka se selvitti kunnialla. Näiden ansiosta joukkue raivasi tiensä lopulta myös pudotuspeleihin. Tie playoffeihin on ollut vaikean alkukauden jälkeen kivinen, mutta vuoden vaihteen jälkeen peli on parantunut merkittävästi. Lopullinen runkosarjasijoitus tulee olemaan joko 7. tai 8. riippuen päätöskierroksen tuloksista.
 
- Runkosarja loppuu ja luvassa on mielenkiintoinen kamppailu paikallisvastustaja Sampoa vastaan. Sampolle ottelu on "merkityksetön" ja meille tarjolla on vielä runkosarjan 7. sija.  Mielenkiintoa lisää ottelussa se, että peluuttaako joukkueet vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia ja säästeleevät ykköshevosia. Esim. tämmöinen on Sampolla liigan pistepörssiä johtava Andrus Raadik. Peluuttaako Tuovinen merkityksettömässä ottelussa ykköstykkiä vai välttääkö loukkaantumisriskin ja keskittyy jo pudotuspeleihin, kertoo LEKA:n Timo Leikas.
 

Ympäri mennään, yhteen tullaan

- Runkosarja alkoi allekirjoittaneen osalta viime vuoden puolella loppusyksystä ottelulla Sampo-LEKA. Talvi on taitettu ja nyt on tultu kotiin, LEKA-Sampo Studentialla. Äärettömän mielenkiintoinen peli taas. Sampo on osoittanut läpi kauden, että se kuuluu todellakin tällä hetkellä korkealle sarjataulukossa. Raadik kumppaneineen on takonut tulosta pelistä toiseen. Ovatko voimasuhteet säilyneet ennallaan keskinäisten pelien osalta, nähdään lauantaina runkosarjan päättävässä ottelussa, kertoo LEKA:n päävalmentaja Tapio Nissi.

- LEKA-miehistöllä on ollut mielenkiintoinen kausi. Syksyn opettelun jälkeen oma peli on löytänyt uomansa vuoden alusta lähtien. Heikkoja hetkiä tulee yhä harvemmin. Pudotuspelipaikka oli tavoitteena ja hyvän loppukirin ansiosta tällä hetkellä sijoitus on seitsemäs, eli komeasti pleijjareissa. Peli paranee koko ajan, jatkaa Nissi.
 
- Lauantaina saamme nauttia viihdyttävästä lentopallosta, sillä varmasti molemmat joukkueet haluavat voiton.  Nähdäänkö rajua puolustamista ja raikasta hyökkäyspeliä? Asetetaanpa seurannan alle vaikkapa passareiden välinen taisto, kumpi selviää voittajana, velmuilee Nissi.
 

Moni ei ole Sampoa takonut tällä kaudella

Loistavan kauden pelannut Sampo Volley tulee Studentialle pistepörssin uutta ennätystä hamuavan Andrus Raadikin johdolla. Miehellä on mahdollisuus rikkoa maamiehensä, Mart Tiisaarin LEKA Volleyn paidassa tekemä piste-ennätys toissakaudelta. Virolainen hihamies on ollut pitelemätön läpi kauden etenkin hyökkäyssuuntaan. Todella tasaisesti pelannut Raadik on ollut huippuvahvistus Sampolle. Toinen kauden suuria onnistujia on paluun kasvattajaseuraansa tehnyt passari Petteri Penttinen. Mies on pyörittänyt päävastuullisesti Sampon peliä ja hän valittiin myös tammikuun Mestaruusliigan tähdistöön.
 
- Runkosarja on hieno päättää paikallisotteluun LEKA:a vastaan. Aiemmat ottelut ovat olleet kovaa vääntöä ja sitä on varmasti odotettavasti myöskin nyt. Viimeksi Suomen Cupissa mentiin jatkoon, mutta hävittiin toinen ottelu, joten tavoite olisi ottaa voitto nyt paikallisvastustajasta, tuumailee Petteri Penttinen.
 
Sampon valmentajavelho Jukka Tuovinen on pystynyt raapimaan ennakkoon keskinkertaisesta materiaalista aivan uskomattoman tehon irti. Vaikka runko on vierailla kapea, on se silti pysynyt suhteellisen terveenä ja vähillä loukkaantumisilla kauden aikana, mikä näkyy joukkueen hitsautumisena ja myös hyvinä tuloksina sarjataulukossa. Sampolla on heittää laadukas pelaaja kentälle jokaiselle pelipaikalle.  
 
- Paikallispeli on aina paikallispeli, vaikka varsinaista panosta sarjaa ajatellen ei enää kummallakaan joukkueella ole. Tullaan näkemään varmasti laadukasta “savolaesta viäntöä” voitosta. Hyvä valmistava koitos pudotuspelejä ajatellen, arvioi Sampon päävalmentaja Jukka Tuovinen.
 
Studentian ovet sekä LEKA Pupi aukeavat klo 16:00. Myytävänä sekä suolaista että makeaa ja virvokkeita kaikkeen makuun. Savolainen lentopallo on parasta paikan päällä. Tervetuloa!
 
Otteluisäntä: LähiTapiola
 
Liput ennakkoon 8-15 € Seat 4 Me:stä >
 
Livescoring >
 
 Uutisarkisto