Otteluennakko: Mestari saapuu Kuopioon

| 08.12.2015 - vili
LEKA Volley – Tiikerit
Lentopallon Mestaruusliigaa
la 12.12.2015 klo 17:00
Studentia

Hurjassa vireessä oleva hallitseva Suomen mestari, Kokkolan Tiikerit, saapuu lauantaina Studentialle LEKA Volleyn vieraaksi. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaallen Kokkolassa, kotijoukkueen vieden ottelun lukemin 3-0. LEKA:n pelissä näkyi selvästi isyysvapailla olleen hakkuri Timo Leikkaan poissaolo.

LEKA:n hyvä harjoitusvire ei tuonut pisteitä edellisestä ottelusta Itsenäisyyspäivänä Joensuusta. Liiga-Riento yllätti LEKA:n rynnimällä hyvillä hyökkäystehoilla 3-1 kotivoittoon. LEKA:n hyökkäys tökki läpi ottelun pahemman kerran. Vain keskihyökkäykset toimivat Kris Johnsonin ja Jukka Lehtosen johdolla kohtuullisesti. Laita-, torjunta- ja passipeli jäi kauaksi kauden parhaasta.

leka volley

Kokkolan Tiikerit on aloittanut kautensa hurjasti, voittaen suvereenisti kaikki (11-0) Mestaruusliigan ottelunsa. Erityiseksi asian tekee se, että tämän hetken Suomen paras lentopalloilija, Lelu Ojansivu, on kärsinyt koko alkukauden mykoplasmasta eikä ole pelannut kuin muutaman erän tähän asti. Ojansivua on tuurannut upeasti nuori Antti Ropponen. Tiikereiden penkiltä löytyy muutenkin laajuutta ja valmentaja Tommi Tiilikainen on voinut peluuttaa kalustoaan tasaisesti joukkueen tason kärsimättä. Joukkue on ollut monipuolisen hyökkäyksen lisäksi erinomainen puolustamaan sekä vastaanottamaan. Pieni, mutta pippurinen libero, Taichiro Koga, valittiin täysin ansaitusti Mestaruusliigan marraskuun pelaajaksi.

Tiikereiden joukkueen runko on säilynyt kohtuullisen hyvin kasassa viime vuoteen verrattuna. Matti Hietasen siirryttyä Sveitsiin, saapui hänen tilalleen savolaisille varsin tuttu mies Eddy Herrera Sammosta. Maajoukkueen kakkosliberona EM-kisoissa ollut Pasi Hyvärinen siirtyi kakkossarjaan ja hänen tilalleen saapui Japanin ihmemies Taichiro Koga. Muita uusia pelaajia ovat Grayson Overman (USA, kt) ja Robert Seppänen (Sampo, yp).

tiikerit lelu ojansivu

Ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Ennakkoasetelmat ovat selkeästi kokkolalaisten puolella, mutta toisaalta LEKA on viime aikoina alisuorittanut. Urheilussa joukkue on juuri niin hyvä, kuin sen edellinen ottelu on osoittanut. Mikäli LEKA:n hyökkäys-vastaanottopeli toimii Tiikereiden vastaavaa paremmin, on yllätysmahdollisuus olemassa. LEKA:n kuusikosta löytyy huippuosaamista monipuoliseen hyökkäämiseen, kunhan pallo ei polta omissa sormissa. Greg Petty johtaa liigan ässätilastoa (29 ässää), Johnson johtaa hyökkäystehotilastoa (63,16 %) sekä Johnson ja Lehtonen ovat kärkisijoilla torjuntatilastossa.

Tiikerit on jo osoittanut olevansa kovin mestarisuosikki tälläkin kaudella. Kotijoukkueelta on lupa odottaa kovaa taistelua jokaisen pallon voitosta. Lauantai-illan koitos tulee olemaan yleisöönmenevää lentopalloa kahden huippujoukkueen välillä. Pelaako Lelu? Kumpi huippupassareista vie pidemmän korren? Kumpi nuorista valmentajista keittää jytäkämmät käärmekeitot?

tiikerit tommi tiilikainen

Ovet sekä LEKA Pupi aukeaa klo 16:00. Tervetuloa nauttimaan virvokkeista sekä "The One and Only" LEKA Dogista ja Lihaniekan LEKA Dog -nakeista jo ennen ottelun alkua.

Liput ennakkoon Lippuautomaatista.

Lentopallo on parasta livenä! Tervetuloa!

Otteluisäntä: Pinnoitus-Pekka Oy

 Uutisarkisto