Otteluennakko: LEKA Volley - Isku 31.10.

| 29.10.2015 - vili
LEKA Volley – Rantaperkiön Isku
la 31.10. klo 17:00
Varkauden liikuntatalo
 
LEKA Volley kohtaa Rantaperiön Iskun, Tampereelta lentopallon mestaruusliigan lauantai-illan koitoksessa. Savolaisten ja tamperelaisten joukkueiden kesken on pelattu vuosien saatossa monen monta legendaksi muodostunutta koitosta. Kovia pelejä on pelattu niin Varkaudessa kuin Kuopiossakin ja niissä on taisteltu SM-mitaleista. Huippulentopallo palaa varkautelaisten iloksi viime kauden malliin.

leka volley
 
LEKA on aloittanut kauden vahvasti (5-2) ja on tällä hetkellä sarjakärjen tuntumassa.  Joukkue on pystynyt takomaan pisteitä erittäin tasaisesti passari Chris "Lion" Austinin hyvästä tarjoilusta. Lisäksi joukkueen syöttö- ja vastaanottopeli on sujunut mallikkaasti. Pohjois-Suomen kiertueella saatiin myös maajoukkuekomennuksella ollut keskitorjuja Jukka Lehtonen mukaan joukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Hän pelasi ensimmäisen liigaottelun tällä kaudella Oulussa Ettaa vastaan (9 p / +6, 6 torjuntaa). Edellinen ottelu Raisiossa tarjosi dramatiikkaa aina loppuun asti. LEKA taipui siinä isännille jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2 vieden tärkeän pisteen Kuopioon.
 
Alkukaudella kuusikoksi on muodostunut Lehtonen, Johnson, Lion, Karinen, Petty ja Leikas. Hyökkäysvastuu on jakautunut tasaisesti, mikä on vaikeuttanut LEKA:n pelin lukemista vastustajan toimesta. Keskihyökkäykset ovat alati vaarallisia Johnsonin ollessa aivan omissa korkeuksissaan passin napsahtaessa kohdalleen. Greg Petty takoi peräti 28 pistettä (+8, 54 % hyökkäys, 2 ässää, 1 torjunta) Raisiossa tehden kauden ennätyksensä. Loimua vastaan LEKA:sta pääsi yli 10 pisteen viisi pelaajaa. Monipuolinen hyökkäys ja vahva puolustus onkin LEKA:n aseena myös Iskua vastaan.   
 
Rantaperkiön Isku on hyvässä valmennuksessa oleva nuori joukkue Tampereelta. Se on pelannut vasta kolme liigaottelua (1-2) tällä kaudella voittaen niistä yhden Ettaa vastaan kotonaan 3-2. Kaksi muuta ottelua ovat olleet sarjan ennakkosuosikki VaLePaa vastaan. Joukkueen runko on ollut pitkään yhdessä ja tälle kaudelle se on saanut vahvistukset yp-osastolle VaLePasta ja Hurrikaanista Sakari Mäkisen ja Tapio Toiviaisen muodossa. Tähän kun lisätään maajoukkueen vakiokokoonpanoon noussut keskitorjuja Sauli Sinkkonen sekä laadukas passari USA:sta, Conor Eaton, niin saadaan erittäin kova ja nälkäinen nippu kasaan.
 
Sakari Mäkinen on tähän asti kantanut vastuuta Iskun pistetehtailusta (3 ottelua, 46 p, 3,83 p / erä). Nuori yleispelaaja on saanut mukavasti vastuuta Iskun kuusikossa ja tulee varmasti saamaan jatkossakin. Maajoukkueessakin esiintyneet Sauli Sinkkonen (kt) ja Jan Helenius (yp) sekä passari Conor Eaton tuovat laatua kuusikkoon.
 
Ottelu tulee varmasti olemaan viihdyttävää katseltavaa, sillä molemmat joukkueista löytyy huipputaitoa niin hyökkäykseen kuin puolustukseen.
 
Varkauden liikuntatalon ovet aukeavat klo 16:00.
 
Liput ennakkoon Lippuautomaatista.
 
Lentopallo on parasta livenä! Tervetuloa!
 
Otteluisäntinä: LähiTapiola, Rakeron, Varkauden Puu, Varkauden kaupunki ja Warkauden lehti.
 Uutisarkisto