Otteluennakko LEKA - Sampo 7.11.

| 04.11.2015 - vili
LEKA Volley – Sampo
la 7.11. klo 17:00
Kuopio-halli

leka battle
 
LEKA Volley kohtaa syksyn odotetuimmassa lentopallo-ottelussa rakkaan paikallisvastustajan, Sammon poikkeuksellisesti Kuopio-hallissa. Ottelu on muutoinkin poikkeuksellinen, sillä sen lipputuottoja on ohjattu alueen junioriseuroille. Useat junioriseurat ovat osallistuneet talkoina tapahtuman lipunmyyntiin saaden myymistään lipuista tuotot itselleen. Paikan päälle odotetaan LEKA Volleyn lyhyen historian ennätysyleisöä. LEKA Battle on kauden ensimmäinen Savon derby ja tulee varmasti olemaan kauden tähän asti kiihkein ja tunnelmaltaan huumaavin ottelu Kuopiossa. Onhan Savon herruus jälleen jaossa.

LEKA on aloittanut kauden vahvasti (6-2) ja on tällä hetkellä sarjakakkosena.  Joukkue on pystynyt takomaan pisteitä hyvillä hyökkäystehoilla erittäin tasaisesti passari Chris "Lion" Austinin hyvästä tarjoilusta. Lion valittiin juuri Mestaruusliigan lokakuun pelaajaksi. Lisäksi keskitorjuja Kris Johnson valittiin Lionin seuraksi kuukauden tähtijoukkueeseen. Lisäksi joukkueen syöttö- ja vastaanottopeli on sujunut ajoittain mallikkaasti. Edellinen ottelu Iskua vastaan tarjosi varkautelaiselle yleisölle viihdettä koko rahan edestä. LEKA voitti vahvasti pelanneen Iskun jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2 säilyttäen paikkansa sarjakärjen tuntumassa.
 
leka battle

Kauden väkevästi aloittanut Eelis Karinen huilasi pari edellistä ottelua, mutta aloittanee Battlessa kuusikossa. Karista tuuranneet Antti Karttunen ja Simo Puttonen suoriutuivat hienosti Loimua ja Iskua vastaan. LEKA:n kuusikossa ovat kaikki onnistuneet viime aikoina hyvin, joten suuria muutoksia kuusikkoon on vaikea kuvitella. Viime kauden Sampo-hakkuri Timo Leikas iski viime lauantaina Iskua vastaan 20 p (+13, 1 torjunta) ollen LEKA:n tehokkain. Niin ikään Sammosta saapunut libero Juhani Hakala on onnistunut hienosti alkukauden aikana. Greg Petty jatkoi myös siitä mihin Raisiossa jäi ja teki 17 p (+8, 2 ässää). LEKA hyökkää myös tehokkaasti keskeltä Lehtosen ja Johnsonin voimin. Monipuolinen, ovela hyökkäys ja vahva puolustus on LEKA:n aseena myös Sampoa vastaan.

Rakas paikallisvastustaja on muuttunut viime kaudesta melko vähän. Edelliskaudella vahvassa roolissa ollut ykköspassari, Jared Krause (CAN), jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pitkähkö (202 cm) passari on ollut oivaltavien passien lisäksi myös vaarallinen hyökkäyssuuntaan. Seurasta lähti tähtikaksikko yleispelaaja Enderwin Herrera (Tiikerit) sekä hakkuri Timo Leikas (LEKA Volley). Tilalle on tullut Arcenije Mutapcija (206 cm, SRB, hakkuri) sekä Alen Djordjevic (195 cm, SLO, yp). Sammolla on ollut hakkuriosastolla alkukaudella ongelmia, mutta kauden edetessä sekin puoli varmasti paranee. Sammon kulttihahmo Timo Tolvanen teki myös paluun tuttuun ja turvalliseen siniseen peliasuun pelattuaan yhden kauden LEKA Volleyssä. Sampo pelasi myös edellisen ottelunsa Iskua vastaan häviten sen kotonaan lukemin 0-3.

Sampo on suoriutunut alkukaudesta odotuksiin nähden alakanttiin. Vain kaksi voittoa (2-5) oikeuttaa sarjataulukossa sijaan 9. Etenkin hyökkäyspeli on ollut vaisua ja pisteiden tekeminen on ollut pääasiassa Antti Poikelan ja Djordjevicin harteilla. Eetu Häyrinen ja Mutapcija ovat vuorotelleet hakkurin roolissa kummankaan siinä erityisesti onnistumatta. Monella Sampon pelaajalla on näytön paikka LEKA:a vastaan ja jo pelkästään siitä syystä ottelusta tulee varmasti jännittävä. Kokenut mestarivalmentaja Jukka Tuovinen osaa taatusti piiskata joukkueensa huippuiskuun LEKA:a vastaan lauantaina.

Ottelusta ei tule puuttumaan tunnetta ja tunnelmaa. Savon derby, keltamustat vs. siniset, Timo vs. Timo, kapteeni Lehtosen ensimmäinen kotiottelu Kuopiossa EM-kisojen jälkeen, ottelun pelaaminen Kuopio-hallissa ison yleisön edessä, satoja junioreita katsomossa. Siinä muutama avainkohta huikeaan lentopalloiltaan.
 
Kuopio-hallin ovet aukeavat klo 15:30.

Lisää infoa LEKA Battlesta: www.lekavolley.fi/lekabattle
 
Liput ennakkoon Lippuautomaatista.
 
Lentopallo on parasta livenä! Tervetuloa!

Otteluisäntä: Puijon Kisat

 Uutisarkisto