Melkein maraton lopulta LEKA:lle 3-1

| 14.02.2016 - Vili
Otteluraportti

LEKA Volley – Team Lakkapää
klo 15:00 Studentia

Yleisöä 294

LEKA voitti hienosti taistelleen Team Lakkapään 3-1 (38-40, 25-23, 25-20, 25-20). Ottelu kesti 135 minuuttia ensimmäisen erän ollessa maraton-mittainen.

leka - lakkapää

LEKA aloitti tutuksi tulleella kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Lakkapää aloitti kuusikolla Dosajh, Palokangas, P. Mäkinen, Gustavsson, Hautala, Kaurto ja liberona Siliämaa. Erä alkoi tasaisena Lakkapään ruotsalaisen hakkurin, Fredrik Gustavssonin takoessa pisteitä. Molemmat joukkueet syöttivät hyvin läpi erän, ja etenkin LEKA:n pelaamiseen tämä vaikutti niin, että keskihyökkäykset jäivät vaisuiksi. Sekä Johnson että Lehtonen jäivät erässä miinukselle. Toisaalta Lakkapään virkaveljet onnistuivat etenkin syöttöruudussa tehden yhteensä kolme ässää. Erästä muodostui todellinen maraton, sillä se päättyi lukemiin 38-40 48 minuutin uurastuksen jälkeen. Vaihdosta kentälle tullut Miikka Lemola täräytti ratkaisevan pisteen LEKA:n kenttään.

Toinenkin erä alkoi tasaisesti. LEKA pystyi parantamaan omaa torjuntapeliään verrattuna ensimmäiseen erään ja keskitorjujat pääsivät paremmin mukaan peliin. Kotijoukkue otti spurtin tilanteeseen 14-11, jonka jälkeen tuntui LEKA marssivan helppoon erävoittoon. LEKA:lla oli useampi eräpallo tapettavana, mutta Lakkapää nousi melkein rinnalle kotijoukkueen tehdessä helppoja virheitä. Tällä kertaa se ei riittänyt vaan LEKA vei erän lukemin 25-23.  Lakkapään torjuntapeli oli tehokasta LEKA:n hyökkäysprosentin jäädessä 37 %. Toisaalta LEKA pystyi pitämään Lakkapään hyökkäykset vielä tehokkaammin kurissa, mikä näkyi tulostaulullakin. Josh Taylor nakutti erään 7/+4 tehot ja oli kentän tehokkain toisessa erässä.

Tauon jälkeen LEKA pelasi palloja kärsivällisesti. Puolustuksen jälkeen hyökkäystä rakennettiin maltilla passari Lionin ruokkiessa laitoja tehokkaasti. Myös kapteeni Lehtonen pääsi tappamaan näyttäviä keskihyökkäyksiä. Lakkapää oli silminnähden väsyneen oloinen joukkue, liekö edellisen päivän viiden erän taistelu Sampoa vastaan tuntui kintereissä. Erän lopussa LEKA otti Antti Karttusen vaihdosta sisään, joka antoi Eelis Kariselle hieman huiliaikaa. Karttunen pelasi jälleen lupaavasti ja tuo Lauri Hakalan pelikirjaan lisää mahdollisuuksia. LEKA:n pelistä väheni helppojen virheiden tekeminen verrattuna edellisiin eriin. Tämä yhdistettynä erinomaisesti toimineeseen vastaanottoon toivat erävoiton LEKA:lle 25-20.

Neljäs erä alkoi vahvasti kotijoukkueelta. Se oli jatkuvasti pari pistettä Lakkapäätä edellä, kunnes vierailijat syttyivät taistelemaan Gustavssonin johdolla. Hakkuri löi vaikeista paikoista komeita hyökkäyksiä ja Lakkapää siirtyi erän puolivälissä jo johtoon. Passariksi vaihdettu Joel Juurinen teki mitä pystyi, mutta joukkueen vastaanotto ei ollut neljännessä erässä parhaimmillaan. LEKA:n aloitukset olivat vaikeita ja niistä selvittiin vähillä virheillä. Lakkapää joutui ottamaan aloituksissaan riskiä, mikä kostautui lukuisina virheinä. Erä alkoi kääntyä LEKA-merkkiseksi Josh Taylorin onnistuessa tärkeissä paikoissa. Kris Johnson päätti lopulta erän ja koko ottelun ässään.

leka - lakkapää

LEKA voitti Lakkapään kolmannen kerran tällä kaudella. Ottelu oli erittäin viihdyttävää ja paikoin tasokasta. Josh Taylor nakutti hyvät pisteet vähillä virheillä 23/+16 ollen kentän kuningas. Juhani Hakala pelasi myös upean pelin miehen hakiessa muutaman lähes mahdottomalta tuntuneen puolustuksen. Hakalan vastaanottoprosentti oli myös komea 78 %. Lakkapää tuntui väsyvän ottelun edetessä ja ensimmäisen erän jatkuminen maraton-mittaiseksi ei auttanut vierailijoiden virettä. Joka tapauksessa voidaan antaa Lakkapäälle tunnustusta hienosta taistelusta ja hyvästä peli-ilmeestä. Joukkue on kehittynyt kauden mittaan reilusti legendaarisen valmentavelho Normunds Veinbergsin alaisuudessa. Lakkapään paras oli tänään hakkuri Fredrik Gustavsson 22/+4.

Lakkapään päävalmentaja Normunds Veinbergs:
-    Olin eilen ensimmäistä kertaa vihainen tuomareille Sampo-pelin sähläyksen vuoksi. Tämä oli kuitenkin nollattu ja keskittyminen peliin oli hyvä. Voimat taisivat jäädä ensimmäiseen erään eikä pisteitä nyt saatu. Olen tyytyväinen meidän peli-ilmeeseen tänään. Meillä oli hyvä vastaanotto ja jos kärsivällisyyttä olisi ollut enemmän, olisi ollut mahdollista saada pisteitäkin. LEKA:n keskitorjujat oli tänään loistavia ja he aiheuttivat meille suuria ongelmia. Passarin ja uuden hakkurin yhteispeli hakee vielä parastaan.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
-    Lakkapää syötti ensimmäisessä erässä vahvasti ja pystyi viemään maraton-erän. Meidän ilmeessä ei tänään ollut moittimista ja etenkin Josh Taylor ja Juhani Hakala onnistuivat hyvin. Nyt on menty pari viikkoa todella kovaa menoa pelien suhteen eikä olla harjoiteltu juuri ollenkaan. Onneksi tuleva viikko antaa meille mahdollisuuden treenata hyvin pitkästä aikaa. Etenkin puolustuksen jälkeisiä hyökkäyksiä tullaan painottamaan treeneissä.

Aleksi Kössi, LEKA Volley:
-    Tänään minulla oli hieman erilainen rooli kuin viikon takaisessa ottelussa, kun pääsin syöttämään tiukoissa paikoissa erien loppupuolella. Rooli maistuu hyvältä ja joukkueen auttaminen on tärkeintä.

Roope Siliämaa, Lakkapää:
-    Eilinen peli oli meiltä hyvä peli vaikka hävittiin. Tänään lataus oli sopivan kova ja pystyttiin voittamaan ensimmäinen erä. Siihen taisi kuitenkin voimat huveta ja joukkue väsyi. Taisteltiin kuitenkin läpi ottelun hyvin ja uskon, että jatkossa samanlaisella pelillä tulee myös pisteitä.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Josh Taylor 23/+16, Greg Petty 19/+5, Eelis Karinen 17/+4
Lakkapää: Fredrik Gustavsson 22/+4, Peetu Mäkinen 16/+8, Markus Kaurto 12/+10

Hyökkäys: 43 % / 38 %
Vastaanotto: 54 % / 40 %
Torjunnat: 13 / 13
Ässät: 6 / 7

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Josh Taylor, LEKA
2 p. Arash Dosanhj, Lakkapää
1 p. Juhani Hakala, LEKA

Joukkueiden parhaat:
Josh Taylor, LEKA
Fredrik Gustavsson, Lakkapää

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Juhani Hakala

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Josh Taylor
1 p. Greg Petty

Otteluisäntä: Veljekset Laakkonen
Kuvagalleria >
Ottelutilastot >

 Uutisarkisto