Loimu oli parempi

| 28.12.2014 -
Joskus on tilanne edessä, että pitää myöntää rehellisesti vastapuolen paremmuus. Tänään oli se  tilanne. Loimu pelasi valmentaja Henri Tuomen mukaan yhden kauden parhaista peleistä. Toisessa erässä toki LEKA:lla oli momentum ottaa erä kotiin, mutta LEKA ei ollut yksinkertaisesti tarpeeksi kova ottamaan erää kotiin. Toinen erä oli pelin viihdyttävin. Molemmat joukkueet pelasivat rohkeasti ja erän katkaisua haettiin pitkästi jatkopalloille asti. Tunnelma oli hallissa katossa, kun erän ratkaisua haettiin molemmin puolin. Maukkain katkaisun paikka oli, kun Mart Tiisaar pääsi Penttisen passista yhden miehen torjuntaa vastaa niittaamaan täysin vapaasti! Mutta kotikatsomon pettymykseksi 10 cm leveäksi. Pelissä oli loppujen lopuksi yksi selkeä voittaja ja se oli Loimu. Viimeinen erä meni selkeästi vieraille. Pelin kuninkaana hääri Loimun keskitorjuja Joe Klein. Klein naputti keskitorjujalle mukavat 18(+16) pistettä. Joista peräti 7 torjunnalla. Loimun sielu oli selkeästi passari Juntura, kuka pyöritti peliä monipuolisesti ja rohkeasti. Kun laidalla hääri yksi sarjan kovakätisimmistä pelaajista Urpo Sivula, niin peli oli taputeltu kolmessa erässä.Kotijoukkueella oli erien alussa käynnistysvaikeuksia. Loimu sai repäistyä helpohkosti mukavan tuntuisen kaulan, minkä jälkeen LEKA:lla oli täysi työ kiriä kaulaa kiinni. Kotijoukkueen positiivisin pelaaja oli ehdottomasti Antti Karttunen. Antti tuli kentälle vaisun Seppäsen tilalle ja piristi peliä hienoilla torjunnoilla sekä rohkeilla hyökkäyksillä. Katsomossa povattiin jo Antille lisää peliaikaa tuleviin peleihin. Hyvän Hurrikaani pelin jälkeen tuntui, että LEKA otti hieman takapakkia. Yksittäisiä pelejä mistä ei kannata vetää liikaa johtopäätöksiä. LEKA kaipaa pientä hurjapäisyyttä hyökkäykseen. Nyt vastustaja on lukenut LEKA:n jujuja ja elätyslyöntejä liian helposti ja rankaissut niistä surutta takaisin. Pallo tykkää, kun sitä lyödään. Nyt niitä hyökkäysratkaisuja voisi hakea kovallakin hyökkäyksellä vastustajan torjunnan laitakäsiin tai yläkäsiin. 

Tappio Loimulle vaikeutti LEKA:n asetelmaa keväälle sarjataulukkoa ajatellen. Kotiedun saaminen on kiven takana, mutta ennen kaikkea on tärkeää taistella sijoista 5-6. Koska sijat 7-8 toisivat playoffeissa armottomasti sarjan kovimmat joukkueet Tiikerit tai VaLePan vastaan. Tietysti töitä pitää tehdä edelleen playoffpaikan eteen! Mielenkiintoista. 

Seuraava peli pelataan kotona mestarisuosikki Tiikereitä vastaan. Jos tänään oli kovaa tykitystä Urpo Sivulan suunnalta, niin ei sarjan seuratuimman hakkurin otteet jää huomaamatta, kun "Lelu" Ojansivu saapuu 17.1.2015 paikalle. 

Kiitos hienosta vuodesta, tunnelmasta ja kaikesta tuesta, mitä LEKA Volley on saanut kaikilta! Tästä jatketaan mielenkiintoiseen kevät kauteen uusin kujein!Uutisarkisto