LiigaSärkät oli yllättää

| 27.02.2015 -

LEKA Volley – LiigaSärkät 3-1(22-25, 25-21, 25-22, 25-23)                

LEKA Volley pelasi maakuntapelin Varkaudessa LiigaSärkkiä vastaan. Tällä kertaa perjantain illan ottelu liigajumboa vastaan ei houkutellut niin paljoa väkeä paikalle kuin edellisessä Varkauden pelissä. LEKA asteli kentälle seuraavalla kokoonpanolla: Penttinen, Tiisaar, Johnson, Säisä, Seppänen, Puttonen ja Tolvanen.Ensimmäinen erä mentiin LiigaSärkkien tahdissa. Varsinkin vieraiden keskimies Danilo Carvalho rakensi muuria kotijoukkueen eteen vaikeuttaen LEKA:n hyökkäystä. LEKA:n syöttö jäi turhan kevyeksi, mikä antoi LiigaSärkille mahdollisuuden pyörittää hyökkäyspeliä tehokkaasti. LiigaSärkkien Carlos Luna juhli laitahyökkäyksillä tehden 4 pistettä ensimmäiseen erään.

Toisena yleispelaajana aloittanut Simo Puttonen sai antaa tilaa Eelis Kariselle. Toisessa erässä LEKA Volley pääsi Eelis Karisen pirteän peli-ilmeen myötä peliin mukaan. Myös LEKA:n kapteeni Pekka Seppänen oli vahvalla peli päällä hyökäten monipuolisesti ja tehokkaasti. Kolmannessa erässä edettiin LEKA:n komennossa. LEKA pystyi pelaamaan pienessä etumatkassa läpi erän. LiigaSärkillä rupesi selkeästi veto loppumaan. LEKA:lle riitti rutiinitason suoritus kolmannen erän voittoon. Tolvanen ja Seppänen kantoivat isoa vastuuta vastaanotossa, mikä helpotti Penttisen passaamista. 

Neljännessä erässä vieraat löysivät uuden vaihteen ja Mikko Keski-Sipilän johdossa Liigasärkät laittoivat LEKA:n ahtaalle. Neljäs erä oli jo menossa vieraille, mutta Seppäsen johdolla LEKA taisteli erän ja pelin kotijoukkueelle. 

Silmiinpistävää oli LEKA Volleyn kehitys laitahyökkäysten kohdalla. Pekka Seppänen ja Eelis Karinen olivat uudesti syntyneitä kentällä. Lehdistötilaisuudessa Hakala kertoi, että LEKA on harjoitellut jo jonkin aikaa nopeampaa laitatempoa yleispelaajien kanssa. Tämä näkyi todellakin laitureiden tehokkaammassa ja monipuolisemmassa hyökkäystyöskentelyssä. 

Pekka Seppänen kantoi pelissä kapteenin tavoin joukkuetta. Taisteli, näytti tunteita, eli joukkueelle ja ennenkaikkea ratkaisi joukkueelle tärkeitä pisteitä. Tämä oli sotahuuto ja näyttö kapteenin roolista, mikä pitää kantaa joka pelissä. Tolvanen on nousemassa kevättä kohti pelivireeseen. LEKA:n libero ei ole majaillut liigan vastaanottotilastojen kärkipäässä. Nyt Dole nosti huikealla 80 % tehoilla sekä nosti maukkauta palloja peliin. 


Shailem Ramdoon: ”Tämän kauden tarina toistui taas pelissä. Osa pelaajista ei pysty pelaamaan omalla tasolla. Taistelimme ajoittain hyvin, mutta emme pysyneet pelisuunnitelmassa, mikä maksoi neljännen erän ja pelin meille”.

Mikko Keski-Sipilä: ”Tänään pelillisesti meiltä hyvä peli. Meillä oli mahdollisuus katkaista neljäs erä, mutta emme olleet valmiita sitä ottamaan. Meidän fokus on säilyttää sarjapaikka ja parantaa omaa peliä kohti loppukautta”.

Lauri Hakala: ”Pelasimme tänään nopeampaa laitatempoa, mikä nosti meidän yleispelaajien hyökkäystehoja. Pelissä oli hyvää taistelua ja pelasimme hyvällä ilmeellä”.

Pekka Seppänen: ”Treeneissä harjoiteltu nopeampi laitatempo siirtyi tänään peliin. Olen ylpeä joukkueesta, koska nousimme neljännessä erässä sillasta voittoon”.

Parhaat pistemiehet:
-       LEKA Volley, Pekka Seppänen 23 pistettä(+15)
-       LiigaSärkät, Mikko Keski-Sipilä 18 pistettä(+11)

Parhaiden palkinnot

Mestar Kilpailu:
1 piste Seppänen
2 pistettä Karinen

LähiTapiolan ottelun VAKUUTTAVIN pelaaja: Pekka Seppänen

Lähitapiola pistekilpailu:
1 piste Keski-Sipilä
2 pistettä Karinen
3 pistettä Seppänen

Ottelun parhaat
Seppänen
Keski-Sipilä

Sunnuntaina vastaan asettuu Studentialla hallitseva suomenmestari VaLePa. Tässä on selkeä tasonmittaus peli, missä kaivataan samanlaista taisteluilmettä ja vastuunkantoa joukkueelta. Mielenkiintoa tulee riittämään, kun maajoukkuetähti Olli Kunnari tuo joukkueensa Kuopioon. 

Siellä nähdään...Uutisarkisto