Lentopallokauden avaus: LEKA – Riento

| 25.09.2015 - vili
Moni on sanonut, että alkava lentopallokausi tulee olemaan kaikkien aikojen kovin. Mestaruusliiga on saanut kovia paluumuuttajia aina Mikko Eskosta lähtien. Useita maajoukkueen tähtipelaajia pelaa tällä kaudella Mestaruusliigassa: Lelu Ojansivu, Olli Kunnari, Urpo Sivula, Jukka Lehtonen jne. On myös merkille pantavaa, että näin ennakkoon ajateltuna sarjassa ei ole yhtään ns. heittopussia. Sarjasta on helppo löytää kolme ennakkosuosikkia: Kokkolan Tiikerit, VaLePa sekä Hurrikaani-Loimaa. Heidän jälkeen tulee erittäin tasainen ryhmä joukkueita, joista moni on yllätysvalmis aina mitalipeleihin.

LEKA Volley on vahvistunut viime kaudesta merkittävästi. Lähtökohta joukkueen rakennuksessa on ollut siirtyminen ammattimaisempaan harjoitteluun. Joukkueen runko on rakennettu Jukka Lehtosen ja Kris Johnsonin ympärille, jotka molemmat jatkoivat seurassa viime kauden jälkeen. Uusia nimiä joukkueessa on Greg Petty (198 cm, yleispelaaja, USA), Chris ”Lion” Austin (192 cm, passari, USA), Timo Leikas (191 cm, hakkuri), Juhani Hakala (178 cm, libero), Lasse Jäntti (182 cm, passari), Teemu Silventoinen (186 cm, yleispelaaja) ja Juho Kaunisto (206 cm, yleispelaaja). Pelipaikkojensa ykköspelaajat Greg Petty, Chris Austin ja Timo Leikas ovat kovia vahvistuksia, jotka pystyvät ratkomaan pelejä omalla panoksellaan. LEKA:n rosterissa on sunnuntaina mukana myös yllätysnimi, ainakin joillekin...

Kris Johnson
Kesällä USA:n maajoukkueryhmään noussut Kris Johnson (211 cm, keskitorjuja)

Päävalmentaja Lauri Hakala on päässyt kehittämään joukkuetta ihan eri lähtökohdista viime vuoteen verrattuna. Joukkueen runko on ollut kasassa loppukeväästä alkaen amerikkalaisten täydentäessä joukkueen elokuun lopussa. LEKA:n pelissä seuraamisen arvoista on Chris Austinin ja Kris Johnsonin yhteispelin hioutuminen, Greg Pettyn, Timo Leikkaan ja Eelis Karisen voimahyökkäykset laidoilta ja kutospaikalta sekä vastaanoton onnistuminen. Mikäli näillä osa-alueilla onnistutaan, ollaan erittäin vahvoilla ottelujen voittamisessa illasta toiseen.

Avausvastus Joensuun Liiga-Riento on muodostunut tutuksi vastukseksi. Harjoituskaudella pelattiin useampi harjoitusottelu heitä vastaan – pelien ollessa erittäin tasaisia. Riento on myös vahvistunut viime kaudesta. Joukkueessa on nyt kolme ulkomaalaista vahvistusta, joista etenkin kenialainen Michael Chemos on osoittanut olevansa pelimies. Riento on taatusti yllätysvalmis myös sunnuntaina Studentialla. Riennon päävalmentaja Jani Säisällä on ollut käytössään laajempi pelaajarinki viime vuoteen verrattuna ja tämä näkyy varmasti myös kentällä.
Uutisarkisto