LEKA:n keskitorjujaosasto täydentyy

| 09.05.2016 - LEKA Volley viestintä / VH
leka volley arttu reijonen henrik porkka
LEKA:n uudet keskitorjujat Arttu Reijonen ja Henrik Porkka

LEKA Volley on solminut monivuotiset sopimukset kahden nuoren ja lupaavan keskitorjujan kanssa. Maajoukkueleirityksessä mukana oleva Henrik Porkka sekä Liiga-Riennossa viime kaudet pelannut Arttu Reijonen saapuvat Kuopioon.

Ulottuva nuori keskitorjuja, Henrik Porkka (202 cm, 18 v), on Karhulan Veikkojen kasvatti, joka pelasi viime kaudella Kuortaneella miesten 1-sarjaa. Hän on voittanut kaksi edellistä A-nuorten SM-kultaa Keimolan Kaiussa ja ollut molempina vuosina myös all-stars –kentällisessä. Urakehitys on ollut rakettimainen, sillä Porkka kuuluu Tuomas Sammelvuon maajoukkueleiriryhmään, vaikkei tilillä ole vielä yhtään Mestaruusliigaottelua. Lauri Hakalan valmennukseen saapuva Porkka on yksi Suomen lupaavimmista keskitorjujista.

Henrik Porkka
Keskitorjuja
Pituus: 202 cm
Maksimiulottuvuus: 356 cm
Syntynyt: 14.1.1998
Kasvattajaseura: Karhulan Veikot
Viime kauden seura: Kuortane (1-sarja)
Miesten Mestaruusliigan otteluita: 0
Miesten maaotteluita: 0

- Todella hyvillä fiiliksillä tulen LEKA:an pelaamaan ja uusia haasteita sitä kautta hakemaan. Muutaman kerran on tullut käytyä Kuopiossa ja se vaikuttaa todella mukavalta kaupungilta. Odotan kovia treenejä ja pelejä. Lähden haastamaan muita keskareita ja taistelu pelipaikoista on varmasti kova. Odotukset on huipussaan, suitsuttaa Henrik Porkka.

- Jonkin verran on tullut seurattua keitä LEKA:ssa pelaa ja tutuin on varmaan Kauniston Juho, ja tuttu on myös täältä Kuortaneelta LEKA:an tuleva passari eli Akseli Lankinen, jatkaa Porkka.

- Pitkä, ulottuva ja erittäin potentiaalinen pelaaja. Miesten maajoukkueryhmään noussut Karhulan Veikkojen kasvatti kykenee pelaamaan liigassa varmasti jo ensimmäisenä kautenaan. Henkan kehittyminen viime vuodet on ollut hyvää, mutta uskomme suurimpien hyppäysten olevan vielä edessä. Tämä toki vaatii kovaa ja pitkäjänteistä työtä, mutta kaveri on siihen valmis, kertoo LEKA:n päävalmentaja Lauri Hakala.


Joensuun Liiga-Riennosta saapuvalla Arttu Reijosella (194 cm, 21 v) on Mestaruusliigakokemusta jo muutaman vuoden ajalta. Taitavana syöttäjänä ja torjujana tunnettu Reijonen tuo LEKA:an urheilullisuutta sekä kiehtovan kilpailuasetelman keskitorjujien kesken. Riennon kasvatti on voittanut kaksi A-nuorten SM-kultaa. Viime kaudella mies takoi palloja lattiaan mukavilla 60,6 % tehoilla.

Arttu Reijonen
Keskitorjuja
Pituus: 194 cm
Maksimiulottuvuus: 345 cm
Syntynyt: 6.6.1994
Kasvattajaseura: Mutalan Riento
Viime kauden seura: Liiga-Riento (Mestaruusliiga)
Miesten Mestaruusliigan otteluita: 117
Miesten maaotteluita: 0

- Fiilikset ovat hyvät. Odotan innolla tulevaa kesää, treenaamaan pääsyä ja Kuopioon muuttoa. Kesältä ja kaudelta odotan kovia reenejä ja myös hyviä pelejä. Bussissa matkustamista en vielä ainakaan odota kovin innolla, letkauttaa Reijonen.

- Suora ja rehti nuori mies, joka kovalla työllä raivasi tiensä kuusikkoon Riennossa viime kaudella. Sopi sekä arvoiltaan että peliesityksiltään meidän joukkueeseen ja muuttaa Kuopioon aikomuksenaan raivata tiensä myös meidän avauskokoonpanoon, arvioi Lauri Hakala.Uutisarkisto