LEKA Volleyn kuherruskuukausi on ohi

| 14.12.2014 -
LEKA Volley kärsi etelän kiertueella kaksi selkeää tappiota. Ensin VaLePa rökitti kakkosmiehistöllä LEKA Volleyta 3-0(25-21.25-19,25-15) ja heti seuraavana päivänä Rantaperkiön Isku otti makean revanssin ja voitti ottelun 3-1.

LEKA Volley oli hampaaton VaLePaa vastaan. Vain ensimmäisessä erässä LEKA pystyi haastamaan hyvin pelanneen kotijoukkueen. Kristopher Johnson ja Jukka Lehtonen pystyivät pelaamaan omalla tasolla, mutta varsinkin Mart Tiisaar oli vaikeuksissa koko ottelun. Simo Puttonen tuli pelissä Tiisaarin paikalle, mutta ei pystynyt tuomaan tarvittavaa energiaa erän tai pelin kääntämiseen. 

Isku - LEKA

Isku sai makean revanssin LEKA:sta, kun se otti 3-1(25-17,19-25,25-21,25-18) voiton. Isku luki LEKA:n peliä kuin avointa kirjaa ja kirjautti pelissä jopa 20 torjuntaa. Iskun ratkaisuhahmo oli Tuomas Tihinen 22(+13) pisteellä. Tihinen on Iskun pitkäaikainen pelaaja ja on todellinen ikoni Tamperelaisten joukkueessa. Tihinen johti nuoren joukkueen kovalla taistelulla voittoon. 

LEKA Volley pelasi paremmin verrattuna edelliseen VaLePa peliin, mutta se ei riittänyt pisteille Iskua vastaan. Mart Tiisaar pääsi lähemmäksi omaa tasoaan tehden 21(+12) pistettä. 

Nyt vaikuttaa siltä, että pelillisesti hienon alkukauden jälkeen Lauri Hakalan ja joukkueen kuherruskuukausi liigassa on ohi. LEKA on tällä hetkellä hienosti viidentenä ja omaa vielä täydelliset mahdollisuudet taistella kotiedusta playoffeihin. Mutta pelillisesti LEKA:lle on tullut notkahdus. Vastustajat osaavat lukea paremmin Tiisaarin hyökkäystä ja kun LEKA:n vastaanotto on ollut vaikeuksissa, niin Penttinen on pelannut paljon Tiisaarin kautta.  

LEKA:n pelissä vastaanotto on elintärkeä osa-alue. Eelis ja Pekka eivät ole liigan ulottuvimpia ja voimaakkaimpia hyökkääjiä ja sen takia LEKA tarvitsee hyvän vastaanoton, jotta passari pääsee levittämään peliä hyvistä tilanteista Eelikselle ja Pekalle. Karttusesta ei ole vielä ollut haastamaan tosissaan yleispelaajaosastolla, mutta Antti on antanut jo hyviä vilahduksia potentiaalistaan. Siksi toisekseen, LEKA:lla on todella vahva keskiosasto, minkä hyödyntäminen vaatii hyvää vastaanottoa. 

LEKA Volley ja Lauri Hakala on tilanteen edessä, missä mitataan valmentajan ja joukkueen tekemistä. Tulevat kotiottelut ovat taas hieno paikka kasvaa joukkueena. Seuraavat harjoitukset on hieno mahdollisuus kasvaa yksilönä kantamalla oma vastuu omasta tekemisestä, asenteesta, motivaatiosta ja sen jälkeen toisten tsemppaamisesta. 

Liiga on mielenkiintoinen ja sijoitukset ovat aivan auki sarjataulukossa. Kuntokäyrän ajoittaminen playoffien alkuun on todella tärkeä, koska tasaisten joukkueiden välillä päivän kunto ratkaisee. Hakalalla on mielenkiintoinen tilanne rakentaa ja kehitää joukkueen tekemistä. Aina haastavien jaksojen aikana löytyy kehityksen ja kasvun siemen. Yksi niistä siemenistä itää vastaanottopelissä.  Uutisarkisto