LEKA Volley sijoittui 4-sijalle Savon Sanomat Syysturnauksessa.

| 14.09.2014 -

LEKA Volley taipui Sampolle pronssiottelussa 3-1


(Kuvassa päävalmentaja Lauri Hakala)Kuva Seppo Vatanen

LEKA Volley pelasi turnauksessa kolme ottelua: 

Alkusarja
LEKA - Pärnu 3-1
LEKA - Särkät 1-3

Pronssiottelu
LEKA - Sampo 1-3

Lauantaipäivän otteluista LEKA - Pärnu LEKA pelasi seitsikolla: Eelis Karinen, Pekka Seppänen, Yrjö Matsi, Kristopher Johnson, Mart Tiisaar, Petteri Penttinen sekä liberona Antti Karttunen. 

Huonon ensimmäisen erän jälkeen LEKAn peli alkoi mennä uomiinsa. LEKAn tiivistäessä torjunta ja puolustuspelaamistaan Pärnun hyökkäyskuvioit alkoivat hyytyä. LEKA onnistui pitämään oman sideout pelinsä monipuolisena ja varmana. LEKAn peli parani selkeästi edellisestä turnauksesta ja monia asioita alkoi toimia LEKAn pelissä. Petteri Penttinen pelaa varmaa peliä ja löysi jo paremmin ykköshyökkäyksessä pitkän jätin Kristopher Johnsonin. Kris sai otetta myös torjuntaan ja tekikin monta pistetorjuntaa, mutta ennenkaikkea vaimensi paljon vastustajan kovia hyökkäyksiä. 

(Kuvassa Kristopher Johnson)Kuvao Seppo Vatanen

LEKA Volley onnistui laajalla rintamalla pelissä. Joukkueen Hakkuri Mart Tiisaar on ehdottomasti Lentopallon Mestaruusliigan parhaimmistoa paikallaan. Korkealta lähtevät lyönnit pysähtyvät harvoin vastustajan torjuntaan. Sen lisäksi Mart tekee järkyttävän ulottuvan ja suoran torjunnan vastustajan laitahyökkäyksen eteen. Pärnun laiturit olivatkin ihmeissään, kun Mart sulki kerta toisensa jälkeen lyöntisuunnat pois. 

(Kuvassa Mart Tiisaar, korkealta ja kovaa)Kuva Seppo Vatanen

LEKA - Särkät


Toisen ottelun Särkät Volleyta vastaan LEKA pelasi seitsikolla: Matti Mustonen, Tatu Säisä, Simo Puttonen, Kasper Pennanen, Esa Hakulinen, Antti Karttunen sekä liberona Eelis Karinen.

Päävalmentaja Lauri Hakala halusi peluuttaa LEKAn nuorempaa kaartia koko ottelun. Nuori kaarti taistelikin hyvin ja ensimmäisen erän tiukka voitto antoi päävalmetajalle aihetta olla ylpeä joukkueestaan. Varsinkin Kasper Pennasen ratkaisut hyökkäyspäässä olivat myrkkyä Särkät Volleylle.

Kolmannessa erässä LEKA Volleylla oli jo kolme eräpalloa, mutta nuorilla ei vielä kestänyt kantti ratkaista erää kotiin. Erävoitto olisi vienyt LEKA Volleyn turnauksen loppuotteluun. Särkät Volley voitti lopulta ottelun 3-1.

LEKA - Sampo


Sunnuntain pronssiottelu Sampoa vastaan antoi hyvää makua jo tulevasta kaudesta! Sampo vei ensimmäisen erän selkeästi kotiin, mutta toisen erän selkeä 24-21 johto kuivui Sampolla kasaan ja LEKA sai nauttia maukkaasta erä voitosta. Toinen erä meni Sampolle tiukkojen vääntöjen jälkeen 30-28. Toinen ja kolmas erä oli viihdyttävää ja näyttävää lentopalloa molempien puolustaessa ja torjuessa näyttävästi. Välillä tunteet kuumenivat kentällä, mutta molempien keskittyessä otteluun yleisö sai nauttia hienosta paikalliskamppailusta.
  
(Kuvassa Pekka, Antti, Eelis, Petteri, Mart ja Kris)Kuva Seppo Vatanen

LEKA Volley hävisi viimeisen erän selkeästi Sampolle. Turnaus antoi kuitenkin LEKAlle osviittaa siitä, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Joukkuepelaaminen oli tiivistynyt selkeästi edellisestä turnauksesta ja ratkaisijoita LEKAlta löytyy hyökkäyspäässä laajalti. Vieläkö LEKA saa Tatu Säisän ja Timo Tolvasen pelaavaan seitsikkoon, niin LEKA voi lähteä taistelemaan tulevaan kauteen tosissaan. 

(Kuvassa Pekka Seppänen)Kuva Seppo Vatanen

Turnauksen pelit osoittivat, että kentälle tarvitaan vielä johtajia. Uudella joukkueella tähän rooliin tarvitaan kokeneita konkareita kuten Pekka Seppänen, Timo Tolvanen sekä Tatu Säisä. Pelillisesti joukkueessa on kovia yksilöitä, mutta pelinjohtaminen verkolla ja takakentällä vaatii vielä kommunikointia pelaajien kesken. Johtaminen tarkoittaa myös vaatimista ja uhrautumista ensin itseltään ja myös muilta pelaajilta. 

Liigakauden kenraaliottelu pelataan ensi sunnuntain kotiareenalla Studentialla Rientoa vastaan. Silloin nähdään koko LEKA Volleyn joukkue kasassa, kun Dole palaa pitkältä MM-kisamatkaltaan ja saamme Tatu Säisän loukkaantumisen jälkeen avauskokoonpanoon.

Tervetuloa seuramaan LEKA Volleyn otteita viikon päästä.  Uutisarkisto