LEKA Volley kaappasi Savon herruuden Sampolta!

| 28.09.2014 -

Sampo - LEKA Volley 0 - 3(22-25, 18-25, 23-25)


LEKA Volleyn tarina alkoi huikealla tavalla! Kaksi peliä Sampoa vastaan tänä viikonloppuna, kaksi voittoa ja 6 pistettä. Päävalmentaja Lauri Hakala on tehnyt tyylilleen uskollisesti töitä. Näin lyhyessä ajassa joukkuepelin saaminen kuntoon on yllättänyt kovimmatkin lajiniilot. Kaksi voittoa heti ensimmäisenä viikonloppuna kokenutta ja menestynyttä Sampoa vastaan on suoritus, mikä noteerataan muissa liigajoukkueissa! Voittojen takana on hyvä joukkue, hyviä yksilöitä, mutta ennen kaikkea Lauri Hakala. 


Toisessa pelissä voitonavaimia oli LEKA Volleyn tiivistynyt torjunta ja puolustuspelaaminen. Sampolla hyökkäyspelaaminen tuotti vaikeuksia ja LEKA taas pelasi järkevää hyökkäyspeliä. Hyökkäyksessä Mart Tiisaar teki kovaa jälkeä tehden 27 pistettä(+21). Sampon paras pistemies oli Herrera 9 pisteellä(-1).

Mart on ottanut roolia joukkueen pisteentekijänä. Passari Petteri Penttinen luottaa ykköshakkuriin ja antaa Martille paljon passeja. Martin hyvä torjunta- ja syöttöpeli lisää hakkurin arvoa joukkueelle. 

LEKA Volleyn vastaanottopelaaminen on ollut molemmissa peleissä kovalla tasolla. Eelis Karinen, Pekka Seppänen ja Timo Tolvanen ovat pitäneet huolta, että Penttinen pääsee rakentamaan peliä rauhassa. LEKAn hyökkääminen on ollut viikonlopun aikana järkevää ja tehokasta. Tämän päiväisessä pelissä virheitä tuli hyökkäyksessä enemmän virheitä, mitä eilen. Palloa lyötiin lujaa, kun oli sen paikka ja huonosta paikasta ei tehty virheitä. 

Kolmannessa erässä LEKA Volley oli tappiolla 14-18, mutta Matti Mustosen tulo muutti kurssin. LEKA Volley tasoitti pelin ja erän loppupisteet tuli kentälle passaamaan Petteri Penttinen. 

Viikonlopun peleissä liigadepyytin tehnyt Simo Puttonen on täyttänyt toisen keskitorjujan paikan mallikkaasti. Simo on pelannut vähillä virheillä ja on istunut keskitorjujan tontille erinomaisesti. Toinen keskitorjuja Kris Johnson pelasi jälleen varmasti ja oli johtamassa hyvää LEKAn torjuntapeliä. LEKA otti pelissä 14 torjuntaa. Lauri Hakala oli tyytyväinen illan peliin:

- Ilmeemme oli parempaa pelissä, mitä eilen. Joukkue uskoi siihen, että eilinen voitto ei ollut sattumaa. 46 puolustusta pelissä kertoo, että pääsimme Sampon hyökkäämiseen kiinni ja kentällä joukkue oli valmis tekemään töitä pisteiden eteen. Tiesin, että joukkueessa on potentiaali, mutta itsekkään en odottanut sen realisoituvan näin nopeasti. Odotan tämän joukkueen kehittyvän paljon kauden aikana. 


Uutisarkisto