LEKA Volley hävisi hallitsevalle mestarille jännittävien vaiheiden jälkeen

| 15.10.2014 - vili
LEKA Volley – VaLePa 0-3 (23-25, 22-25, 28-30)


 
LEKA Volley lähti ottelun alussa ennakkoluulottomasti haastamaan VaLePan ja olikin pirteä aivan erän loppuun asti, jolloin VaLePa rutisti väkisin ohi hyvällä rutiinillaan. Leka pääsi alussa yllättämään VaLePan libero Jarmo Korhosen johdolla hyvin pelanneen puolustuksen nopeilla hyökkäyksillään. Pistepörssin kärkimies, Mart Tiisaar, oli hyvässä iskussa alusta alkaen.  VaLePan hakkuri Sjoerd Hoogendoorn pystyi syöttövuorollaan kuitenkin kääntämään Lekan turvallisen tuntuisen johdon, ja pian sen jälkeen sastamalalaiset juhlivatkin erävoittoa.
 
Toinen erä alkoi VaLePan murskaavalla alulla Lekan tehdessä paljon virheitä. Kumpikin joukkue sortui lukuisiin syöttövirheisiin ottelun aikana. Erän edetessä Leka sai pelin juonesta taas kiinni ja erälukemat olivat melko tiukat 22-25.
 
Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä ja se etenikin aina jatkopalloille asti. Kotijoukkue pääsi yrittämään erävoittoa useampaankin kertaan, mutta VaLePa pystyi runnomaan voiton myös tässä erässä voittaen ottelun suoraan kolmessa erässä. Lekan libero Timo ”Dole” Tolvanen oli jälleen kentän parhaimmistoa puolustaen upeasti läpi ottelun.
 
Studentialla nähtiin runsaslukuisen (503) yleisön edessä hyvätasoista lentopalloviihdettä. VaLePan ja koko Mestaruusliigan kovinta tähteä, Olli Kunnaria, tultiin katsomaan runsain joukoin. Tunnelma hallissa oli huikea läpi ottelun legendaarisen kuuluttaja Timo Ripatin lyödessä löylyä lehtereille.


 
Lekan parhaat pistemiehet olivat tänään Mart Tiisaar 21/+11, Antti Karttunen 9/+7, Kris Johnson 5/+2. VaLePan parhaat tänään Matthew Pollock 14/+12, Olli Kunnari 13/+5, Sjoerd Hoogendoorn 13/+3.
 
Ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen osallistujien kommentit illan ottelusta


 
LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala: rutinoituneempi joukkue voitti tänään. VaLePa oli hyvä ja ansaitsi voittonsa.
 
VaLePan päävalmentaja Ugis Krastins: oli jännittävää pelata pitkästä aikaa Kuopiossa. Uusi joukkue vastassa ja ottelu oli tiukka. Ottelu oli yleisöön menevää lentopalloa ja tärkeintä oli tietenkin voitto.
 
Antti Karttunen, LEKA Volley: Oli mahtavaa päästä pelaamaan pitkästä aikaa ja pelaaminen . Olimme mielestäni ottelussa hyvin mukana ja tappio harmittaa. Ratkaisupallot menivät tällä kertaa VaLePalle.
 
Jarmo Korhonen, VaLePa: Pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta hyvä voitto tänään.
 
LähiTapiolan pistekilpailu:
3 p: Sjoerd Hoogendoorn, VaLePa
2 p: Timo Tolvanen, LEKA Volley
1 p: Jarmo Korhonen, VaLePa
 
LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Antti Karttunen, LEKA Volley
 
Mestar-pelaajakilpailu:
2 p Antti Karttunen, LEKA Volley
1 p Mart Tiisaar, LEKA VolleyUutisarkisto