LEKA Volley avasi kauden uudella ilmeellä ja voitolla.

| 27.09.2015 -
Kausi lähti käyntiin LEKA Volleylla hienolla 3-0 (25-20, 25-22, 25-21) kotivoitolla. Kentällä nähtiin aivan erilainen joukkue, mitä viime kaudella. Lauri Hakala on saanut kasata oman näköisen joukkueen ympärilleen. Alkukauden pienistä säädöistä johtuen allekirjoittaneella ei ole tilastoja käsissään, joten faktat pelistä saadaan pöytään myöhemmin. 

Faktaa on se, että LEKA Volley pelaa monipuolisempaa peliä mitä viime kaudella. Erittäin mielenkiintoinen persoona Chris "Lion" Austin johtaa LEKA:n hyökkäystä viekkaudella ja rohkeudella. Chris ei pelaa missään nimessä varman päälle, vaan jakaa palloja välillä mahdottomiinkin paikkoihin. Pelin hienoimpia suorituksia oli Lionin passit parhaalle kaverilleen Krisille. Vastaanotto oli useasti irti verkolta metrejä ja silti Lion löysi Krisin. Lion pelaa myös mielellään takakentän kuutospaikalle "pipe"-hyökkäystä. Eelis Karinen ja Greg Petty pääsivät nauttimaan maukkaista paikoista useampaan otteeseen. Spekulaatiota herättänyt "libero"-kohun jälkeen ei voi sanoa muuta kuin, että Juhani Hakala lunasti kertaheitolla oman paikkansa kentällä. Varmaa vastaanottamista ja pelinjohtamista takakentällä. Juhanin johdolla koko joukkue pelasi uhrautuvaa peliä. LEKA kaivoi uskomattoman määrän palloja ylös ja Riento yritti vastata parhaimpansa mukaan, mutta kotiyleisön onneksi LEKA voitti useimmiten pitkät pallorallit itselleen. Eelis Karinen on mennyt eteenpäin hurjasti viime vuodesta. Varsinkin hyökkäyspeli on löytänyt uuden vaihteen. Lion löysi hyvin Karisen niin laidasta kuin keskeltä kuutospaikaltakin. Greg Petty toisena yleispelaajana vakuutti ensiesiintymisellään. Toki hänellekin tuli virheputkia, mutta se ei miehen kasvoilla näkynyt. Greg on selkeä luontainen liiderityyppi Lionin lisäksi. Tähän kun vielä lisätään Lehtonen kuusikkoon, niin kasassa on vaatimusta, lujapäisyyttä ja taistelutahtoa. 

Simo Puttonen ja Kris Johnson olivat jäätäviä keskellä. Varsinkin Kris paiskoi palloa kenttään omista korkeuksistaan ja taisi tulla ensimmäinen virhe vasta viimeisessä erässä. Puttonenkin pelasi tuttuun tyyliinsä todella varmasti. Keskitorjujat pitivät huolen, että väliaikaisen comebackin tehneen Saku Määtän ei tarvinnut haaveilla kentälle. Määttä on paikkaamassa kolmannen keskitorjujan paikkaa Lehtosen Jukan ollessa maajoukkuekomennuksella. Timo Leikas pääsi vauhtiin pelin edetessä. Timo tappoi monta tärkeää palloa tärkeillä hetkillä. Sen lisäksi Leikas kunnostautui myös puolustuksessa. Parhaita paloja oli, kun vastustaja heitti peipin torjunnan taakse ja Timolla oli vähän liikaa aikaa hakea palloa. Timohan kerkesi siinä mennä mahalleen ja mallata välillä yhtä kättä, sitten kahta kättä ja loppujen lopuksi pallo nousi kahdella kädellä nenän kautta peliin. No, tuomari vihelsi virhekosketuksen. Vaikka Timo pelaa huumorin kautta peliä, Timo on kasvanut kokemuksen myötä henkisesti kypsemmäksi pelaajaksi. Yleisön kommentit LEKA:n pelistä olivat positiivisia. "Erilainen LEKA, mitä viime kaudella". "Monipuolisempi LEKA". "Kovempi LEKA". Mikä oli tänään parasta; LEKA pelasi täydellä sydämellään kotiyleisön edessä ja jätti kaikkensa kentälle. 

Tästä on taas hyvä lähteä rakentamaan LEKA:n tarinaa uudelle kaudelle. Uutisarkisto