LEKA voitti pisteen!

| 17.01.2015 -

LEKA – Tiikerit 2-3 (17-25,25-23,26-24,18-25,16-18)                           Ottelun alussa LEKA Volleyn puheenjohtaja Ilkka Sammelvuo muisti Vuoden joukkue-palkinnon saaneita sankareita lekalla. Kuvassa: Jukka Lehtonen, Timo Tolvanen, Ilkka Sammelvuo ja Olli-Pekka "Lelu" Ojansivu.

Kuopiossa nähtiin tänään ehdottomasti kauden paras lentopallo-ottelu. Ensimmäiset puolitoista erää meni käsikirjoituksen mukaan Tiikereille. Sen jälkeen kotijoukkueen karpaasi Mart Tiisaar heräsi ja nosti LEKA Volleyn hurmokseen. Kotijoukkue pelasi kauden parastaan ja pelissä nähtiin huikeita puolustuspalloja ja pitkiä palloralleja.Vieraat olivat kuitenkin tylyjä lopussa ja veivät jatkopalloille venyneen viidennen erän hakkuri Ojansivun johdolla vieraille. LEKA sai ottelun alussa paljon puolustuksia, mutta tappoi jatkopalloja todella huonolla prosentilla. LEKA:n puolustusten jälkeiset hyökkäykset tippuivat kerta toisensa jälkeen varpaille. Toisen erän puolessa välissä tapahtui jotain? Mart Tiisaar löysi jyvän hyökkäyksessä ja sytytti joukkueen ja koko hallin elämään. Hurmoksen omainen taistelu tarttui luihin ja ytimiin, kun kerta toisensa jälkeen Studentialla pelattiin pitkiä palloralleja. Fiilis ei urheilutapahtumassa juuri paremmaksi voi muuttua! Kotijoukkueessa "uutena" kasvona pelasi Simo Puttonen, tällä kertaa yleispelaajan tontilla. Valmentaja Lauri Hakalan mukaan Puttonen on LEKA:n paras lentopalloilija. Puttonen on pelannut jo kaudella keskitorjujan, hakkurin ja nyt yleispelaajan paikkaa. Tänään Puttonen piti hyvin vastaanoton kasassa ja teki paljon näkymätöntä työtä kentällä puolustaen elukan lailla palloja ylös. Jukka Lehtonen jatkoi hyviä otteitaan tehden 19 (+16) pistettä. Passari Penttinen on löytänyt keskihyökkäyksen yhä paremmin, mikä on tuonut monipuolisuutta LEKA:n peliin. Tolvasen johdolla vastaanotto on parantunut, mikä on helpottanut Penttisen pelaamista. 

Ottelu oli loppujen lopuksi kahden titaanin taistelu. Tiisaar vs Ojansivu. Molemmat saivat ottelun edetessä yhä enemmän ja enemmän passeja. Lehdistötilaisuudessa Lelu kertoi peruskestävyyden kestäneen hyvin läpi ottelun. Tämä piti paikkansa, sillä juuri viimeisiä passeja Tiisaar ei saanut tapettua ja Lelu taas takoi ne kenttään maajoukkuepelaajan rutiinilla. Viimeisessä erässä LEKA Volleylla oli kolme ottelupalloa. Jokaisessa pallossa LEKA:lla oli paikka katkaista, mutta huolimattomuuttaan kotijoukkue hasssasi katkaisun paikat. Pelin jälkeen fiilis oli harmittavan kitkerä. Paikka oli voittaa yksi liigan kovimmista joukkueista. Mutta, jos muistaa fiiliksen toisen voitetun erän jälkeen, niin piste tuntuu voitetulta. Tämä oli parasta urheiluviihdettä ja sitä jatkuu tammikuussa vielä useaan kertaan. LEKA Volleyn paras pistemies oli Mart Tiisaar 30 (+16).

Tiikereiden paras pistemies oli Olli-Pekka Ojansivu 31 (+18).Päävalmentaja Lauri Hakala: Karvas tappio, sillä meillä monta paikkaa katkaista ottelu meille. Juuri ratkaisupaikoissa teimme huolimattomia suorituksia, mistä vastustaja rankaisi meitä surutta.

Päävalmentaja Tommi Tiilikainen: Huono treeniviikko alla, mikä ehkä näkyi ottelussa, mutta toisaalta LEKA:n hurmos käänsi ottelunkulun. LEKA löysi heikkouksia meidän pelistä ja nyt lähdemme tekemään töitä näiden korjaamiseksi.

Olli-Pekka Ojansivu: Hieman huono treeniviikko ja juhlagaala sotki peliin valmistautumista, mutta onneksi lämpesimme lopussa. LEKA yllätti meidät hyvällä syötöllä.

Mart Tiisaar: Sain totutusti paljon vastuuta ja onnistuin tänään hyvää joukkuetta vastaan. Olemme keskittyneet oman hyökkäyspelin kehittämiseen ja olen mennyt siinä eteenpäin. 

Parhaat pelaajat

LEKA: Lehtonen
Tiikerit: Ojansivu

Mestar-pisteet

2 p. Lehtonen
1 p. Tiisaar

Lähitapiola-pistekilpailu

3 p. Ojansivu
2 p. Lehtonen
1 p. Kehoe

Ottelun vakuuttavin pelaaja

Penttinen


Uutisarkisto