LEKA vei ottelun, Sampo jatkaa Kupittaalle

Vauhdikas ottelu tarjosi katsojille paljon jännitettävää Studentian lentopallopyhätössä. Sampo lopulta Suomen Cupin lopputurnaukseen.

| 13.12.2017 - LEKA Volley viestintä / ER

Ke 13.12.2017 klo 18:30
LEKA Volley – Sampo Volley
Studentia Kuopio, Suomen Cup, 2. puolivälieräottelu (ensimmäinen ottelu 0-3)
 
Yleisöä: 489
 
Tulos: 3-2 (25-20, 24-26, 25-22, 20-25, 15-10)
 
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Reijonen, Lankinen, Koci, Lehtonen, Kaislasalo, Helenius, Silventoinen (l)
Sampo: Raadik, Kaatrasalo, Penttinen, Herrera, Väliaho, Leikas, Mutka (l)
 

Erien ratkaisut

 
1.erä
Paikalliskamppailun molemmat joukkueet aloittavat ottelun parhailla miehistöillään. Ennakossa Tolvanen kertoi positiivisesta ongelmasta, jossa heidän kaikki 12 pelaajaa ovat potentiaalisia avauskuusikon miehiä. LEKA tarvitsee 3-0 tai 3-1 voiton päästäkseen kultaiseen erään karsiakseen finaaliturnauspaikasta. Tunnelma areenalla on hyvä ja peli alkaa tasaisesti. Sampo ottaa pientä etumatkaa ottamalla 3-6 johtoaseman. Raadikin lyönti on niukasti kentässä. Leikas jujuttaa LEKA:n torjuntaa ja tilanteeksi 5-9. Redi Koci herättelee kotijoukkuetta upealla nelospaikan hyökkäyksellä. Tilanteena 8-10. Nelospaikan hyökkäykset tuottavat LEKA:lle tulosta. Tällä kertaa taiturina Kaislasalo ja tilanteeksi 9-11. Silventoinen ja Kaislasalo osoittavat loistavaa puolustuspeliä tyyleillä, jotka tunnetaan enemmän rantalentopallosta. Tilanteeksi 11-11. Lehtonen syöttää ovelan ässän ja LEKA ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Tilanteessa 16-12 Tolvanen kutsuu joukkueensa aikalisälle. Leikas vaihdetaan Häyriseen. Kaislasalon ässän jälkeen tilanne on 19-13 ja Tolvanen kutsuu joukkueensa uudelleen aikalisälle. Tilanteessa 20-17 on Tuovisen vuoro ottaa aikalisä. Aikalisän jälkeen Sampo sortuu virheisiin ja LEKA on menossa erävoittoa kohti tilanteessa 23-19. Ensimmäinen eräpallo riittää LEKA:lle, kun Kaislasalo hyökkää kakkospuolelta. Lukemat 25-20. Erän parhaana Lehtonen 4/+4. LEKA:n torjunta oli erinomaista. Sampo takkuili syöttöpelissään.
 
2.erä
Erä alkaa tasaisesti ja tilanne on 5-5. Reijonen jatkaa vahvaa pelaamistaan ja lyö tilanteeksi 7-6. Kaatrasalo onnistuu keskeltä ja tasoittaa tilanteen. Pitkän pallorallin päätteeksi Koci lyö nelospaikalta tilanteeksi 9-8. Raadikin on vähennettävä virheitään mikäli haluaa tuoda pisteitä Sampolle. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n 14-12 johdossa. Kaislasalo kylmettää Raadikin hyökkäyksen ja tilanteeksi 16-13. Tolvanen ottaa aikalisän kun taululla on lukemat 18-14. LEKA:n toinen erävoitto on lähellä, kun Lankinen syöttää ässän ja lukemiksi 22-18. Samalla Tolvanen ottaa aikalisän. Tilanteessa 22-19 Herrera vaihdetaan Heiskaseen. Sampo voittaa seuraavan pisteen ja Tuovinen ottaa aikalisän. Pitkä palloralli päättyy LEKA:n voittoon, kun Raadik tekee rajarikon muuten onnistuneessa hyökkäyksessään ja lukemiksi 23-21. LEKA tekee virheen vastaanottojärjestyksessä ja Sampo nousee tasoihin 23-23. LEKA:n hyökkäys menee yli ja Sampolla on jo eräpallo, jonka kotijoukkue kuitenkin selvittää. Toinen eräpallo riittää Sampolle ja lukemat 24-26. Sampo on yhden erävoiton päässä finaaliturnauspaikasta. Erän parhaana Häyrinen 11/+9. Sampolla oli erässä parempi vastaanotto.
 
3.erä
Sampo vaihtaa aloituskuusikkoon Herreran tilalle Heiskasen. LEKA aloittaa vahvasti ja Lankisen syöttöputki venyy jo kuuden pallon mittaiseksi tilanteessa 6-1. Sampo on tehnyt useita virheitä. Ero säilyy samassa, kun Sampo jatkaa virheiden tekemistä. Helenius torjuu LEKA:n 11-8 johtoon. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n 14-10 johdossa. Tilanteessa 16-13 keltaista korttia näkee Eetu Häyrinen. Kaislasalo lyö uskomattomia pommeja peräjälkeen ja lopulta taululle 18-13 lukemat. Samalla Sampo tekee tuplavaihdon: Leikas vaihdetaan Penttisen tilalle ja Häyrisen tilalle Kössi. Kaislasalo tiputtaa johdon jo 20-14. Tolvanen näkee parhaaksi ottaa aikalisän. LEKA menee vahvasti kohti erävoittoa kun Reijonen lyö keskeltä korkeaa ja kovaa. Sampo voittaa seuraavankin pisteen ja Tuovinen ottaa aikalisän. Leikas syöttää pitkäksi ja LEKA saa neljä eräpalloa. Kolmas kerta toden sanoo, kun Koci paukauttaa nelospuolelta ja pallo lentää pitkälle katsomoon Sampo torjunnan kautta. Lukemiksi 25-22. LEKA:n hyökkäys oli parempaa tässä erässä.
 
4.erä
LEKA aloittaa jälleen vahvasti ja Koci lyö tutulta nelospaikalta tilanteeksi 5-1. Tolvanen ottaa samalla aikalisän. Tilanteessa 6-1 Herrera tulee Heiskasen tilalle. Sampo kirii tilanteeksi 6-5. Penttinen tuo joukkueensa ässällään jo tasoihin. Kaislasalo lopettaa torjunnallaan Sampon pisteputken. Häyrinen vie ässällään Sampon ensimmäistä kertaa johtoon 9-10. Peli pysyy vauhdikkaana ja Penttinen laittaa pallon komeasti kenttään toisella kosketuksella, tilanteeksi 11-11. Seuraava taistelupallo päättyy LEKA:n voittoon, vaikka Häyrinen hakee palloa jo katsomosta asti. LEKA tekee upeita suorituksia ja tekniselle aikalisälle mennään 14-11 tilanteessa. Sampo nousee 14-14 tasoihin. Tilanne säilyy kutkuttelevana kun vauhdikkaita pisteitä tulee toisensa jälkeen. Tilanne 18-18. Raadik vie syötön jälkeen ensimmäisellä kosketuksella Sampon 19-20 johtoon ja Tuovinen käyttää aikalisän. Samalla Koci lähtee vaihtopenkin puolelle ja Karinen pelaamaan. Tämä ei kuitenkaan estä seuraavaa Häyrisen ässää. Kaatrasalo vie Sampon 19-22 johtoon ja Sampon finaaliturnauspaikka on todella lähellä. Kaislasalo lyö sivusta ohi ja Sampolle 5 eräpalloa. Koci tulee ensimmäisen jälkeen Karisen tilalle. Toinen eräpallo riittää kun Herrera lyö pallon vastustamattomasti kenttään. Lukemiksi 20-25. Sampo varmistaa finaaliturnauspaikkansa tällä erävoitolla. Erä oli hyvin tasainen, mutta tilanteessa 19-20 Häyrisen ässä tuntui ratkaisevan erän.
 
5.erä
Viimeiseen panoksettomaan erään tulee odotetusti paljon vaihtoja. LEKA:lla kentällä Reijonen, Jäntti, Karinen, Kaislasalo, Porkka, Heiskanen ja Silventoinen. Sampolla Kössi, Pitkänen, Leikas, Pennanen, Herrera, Väliaho ja Mutka. LEKA aloittaa erän jälleen vahvasti ja menee 7-3 johtoon. Porkan ässä vie kotijoukkueen jo 9-3 johtoon. Peli on varsin virheiden sävyttämää, mutta myöskin upeita suorituksia tarjotaan. Kaislasalo on hyvässä iskussa. Heiskanen lyö nelospaikalta LEKA:lle ottelupallon tilanteeseen 14-9. Toinen eräpallo riittää kotijoukkueelle kun Kaislasalo lyö pallon nelospuolelta eikä Sampon torjunta saa palautettua sitä. Loppulukemiksi 15-10 ja 3-2 otteluvoitto LEKA:lle.
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Tappio on aina karvas, mutta varsinkin Sampolle tässä tilanteessa. Todella paljon löytyi kuitenkin positiivista. Toisen erän lopussa iski kiire ja hiukan liian helpolla päästettiin kaverit mukaan. Jatkoa ajatellen on paljon asioita joita täytyy petrata mutta kokonaisvaltaisesti olemme menossa oikeaan suuntaan.
 
Jukka Lehtonen: Ei ole kiva tippua Cupista tässä vaiheessa. Hävisimme hyvällä pelillä hyvälle joukkueelle. Toinen erä olisi pitänyt kääntää voitoksi.
 
Timo Tolvanen: Ei ollut helppo peli ja koko ajan oli sellainen tunne ettei homma ole ”lapasessa”. Keikuttiin ohuella narulla mutta neljännessä erässä Häyrisen syöttövuoro ratkaisi. Olen todella tyytyväinen meidän vaihtoihin tänään. Häyrinen hoiti hienon homman ja Heiskanen rauhoitti tilannetta kolmannessa erässä. Huojentunut olo ja kädet tärisi kyllä neljänteen erään asti. Tyytyväinen olen joukkueeseeni.
 
Eetu Häyrinen: Tänään jatkopaikka maistuu todella hyvältä ja olimme vaikeuksissa tänään. LEKA pelasi todella hyvin emmekä saaneet konetta käyntiin oikein missään vaiheessa.
 
 
Ä 8/10 , SV 10/18 TO 14/6, VO 44 %/54 % , H 41 %/46 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA:  Kaislasalo 18/+10, Lehtonen 15/+11, Koci 10/+4
 
Sampo: Häyrinen 22/+13, Kaatrasalo 13/+12, Raadik 12/-1
 
 
Ottelun parhaat pelaajat: Herrera ja Kaislasalo
 
 
 Uutisarkisto