LEKA varmisti kotiedun pudotuspeleihin

| 12.03.2016 - vili
Otteluraportti

LEKA Volley – Rantaperkiön Isku
klo 17:00 Studentia

LEKA nappasi kotiedun pudotuspeleihin Rantaperkiön Iskun kustannuksella 3-1 (22-25, 25-23, 25-22, 25-14). Isäntien Greg Petty pelasi kauden parhaan pelinsä johdattaen LEKA:n komeaan voittoon.

Iskulta marssi avauskuusikkoon yleispelaajat Helenius ja Mäkinen, keskitorjujat Härkönen ja Koivunen, hakkuriksi Kaislasalo ja passariksi Eaton. Mutka pelasi ottelun liberona. LEKA:n avauskuusikoksi muodostui Karinen, Petty, Lehtonen, Johnson, Leikas ja Austin, Juhani Hakalan ollessa liberona. Iskun maajoukkuekeskitorjuja Sauli Sinkkonen oli kokoonpanossa mukana, mutta säästeli kipeää jalkaansa eikä pelannut.

leka volley - isku

Avauserä alkoi tasaisissa merkeissä LEKA:n ollessa hieman terävämpi. Greg Petty (8/+6) oli alusta alkaen nälkäisenä tappaen palloja hyvällä prosentilla. Iskulta Conor Eaton pyöritti peliä hienosti jakaen passeja tasaisesti. Isku pystyi vastaanottamaan LEKA:a paremmin ensimmäisessä erässä mikä lopulta ratkaisi erävoiton vieraille. Erä oli tasainen kaikilla mittareilla mitattuna. Iskulle avauserä 22-25.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. LEKA pystyi parantamaan hyökkäysprosenttiaan ja etenkin yleispelaajat Karinen ja Petty olivat kovassa tikissä. Isku ei saanut heitä kuriin eikä Samuli Kaislasalon hyvät tehot riittäneet. Tasaisen erän voitto LEKA:lle lukemin 25-23.

leka volley - isku

Pitkän tauon jälkeen kentällä jatkui samat sävelet. Peli oli alusta alkaen hieman LEKA:n komennossa eikä Isku pystynyt lannistamaan LEKA:n puolustusta. Erikoista oli se, että erässä tuli vain yksi torjunta. Kumpikin joukkue vaimensi torjunnallaan toisen hyökkäyksiä, mutta kenttään ne eivät hevin painuneet. Greg Petty nakutti tähänkin erään kovat tehot 62 % (8/+6) vastaanotonkin pysyessä kasassa (50 %). Isku pyrki käyttämään ykköstempon hyökkäyksiä niin paljon kuin mahdollista ja Tatu Härkönen nautti Eatonin nopeista passeista. Tämä tuli kotijoukkueelle ehkä pienenä yllätyksenä, sillä Härkönen oli verkolla monta kertaa aivan omissa korkeuksissaan. LEKA:n yleensä vahvuutena ollut keskipeli oli Kris Johnsonin osalta ajoitukseltaan pielessä eikä pitkä roikale saanut passitempoa kohdalleen. Erä meni LEKA:lle Greg Pettyn näytöksenä 25-22.

Neljäs erä oli alusta alkaen LEKA:n näytöstä. Joukkue meni jo 6-0 johtoon kapteeni Lehtosen syöttövuorolla. Iskun selkäranka tuntui katkenneen eikä aiemmissa peleissä kovia tehoja tehneet Sakari Mäkinen ja Samuli Kaislasalo pystyneet pitämään Iskua pinnalla. LEKA:n keskihyökkäys pääsi jylläämään tehokkaasti sekä Johnsonin että Lehtosen toimesta. Chris Austin löysi molemmat 100 % hyökkäysprosenteilla. LEKA:n hyökkäysprosentti neljännessä erässä oli huikea 72 %.

Ottelu oli kolme ensimmäistä erää tasaista vääntämistä. Erät ratkesivat pienillä marginaaleilla tilastojen ollessa todella tasaisia. Ottelun ehdoton hahmo oli LEKA:n Greg Petty (24/+17), joka tykitti hienot pisteet hoitaen hyvin myös vastaanottovelvoitteet. Timo Leikas (12/+7) pelasi ensimmäisen täyden ottelun loukkaantumisensa jälkeen ja toi kentälle vahvan aloitussyötön sekä ruutia kakkos- ja nelospaikkojen hyökkäyksiin. Iskun parhaat olivat passari Conor Eaton, hakkuri Samuli Kaislasalo sekä keskitorjuja Tatu Härkönen.

Iskun valmentaja Jussi Heino:
-    Kolme ensimmäistä erää roikuttiin mukana ja neljännessä tehtiin vain pakollinen eikä se riittänyt. Kasvun paikka. Vastaanoton olisi pitänyt tänään olla paljon parempi, jotta oltaisiin voitu käyttää ykköstempoa vieläkin enemmän. Tarvitaan pikkusen rohkeampi asenne vastaanottoon ja tästä pitää oppia.

LEKA Volleyn valmentaja Lauri Hakala:
-    Hankala päivä tänään. Isku on paljon parempi joukkue mitä sarjataulukko sanoo tällä hetkellä. Gregillä oli huikea hyökkäyspeli tänään ja Eelis sekä Juhani hoitivat puolutustonttinsa hienosti. Tiukkoja eriä, jotka pystyttiin kääntämään itselle. Tappoteho oli heikohkosta vastaanotosta huolimatta hyvä. Pelissä oli paljon hyvääkin ja tästä on hyvä lähteä ensi viikonlopun paikallistaisteluun Sampoa vastaan.

Greg Petty, LEKA Volley:
-    Lion passasi tänään hienosti ja pääsin iskemään palloja lattiaan. Nyt keskitytään vain Sampo-otteluun ja sen jälkeen vasta pudotuspeleihin. Tämä on minulle ensimmäinen ammattilaiskausi ja pudotuspeleihin pääseminen on upea juttu. Tulen nauttimaan niistä peleistä täysillä.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Greg Petty 24/+17, Timo Leikas 12/+7, Eelis Karinen 11/+5
Isku: Samuli Kaislasalo 17/+8, Tatu Härkönen 12/+9, Sakari Mäkinen 12/+0
 

Palkinnot

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Greg Petty, LEKA
2 p. Sakari Mäkinen, Isku
1 p,  Chris Austin, LEKA

Joukkueiden parhaat:
Samuli Kaislasalo, Isku
Greg Petty, LEKA

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Greg Petty

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Greg Petty
1 p. Eelis Karinen

Ottelun kuvagalleria >
Lehdistötilaisuuden video >
Ottelutilastot >

 Uutisarkisto