LEKA tarjosi kovan vastuksen Tiikereille: ensimmäinen välierä 3-2

| 02.04.2016 - vili
Otteluraportti

Kokkolan Tiikerit – LEKA Volley
klo 16:00 Hollihaan liikuntakeskus

Yleisöä 774

LEKA ja Tiikerit tarjosivat Hollihaan yleisölle viihdettä koko rahan edestä. LEKA järkytti kotiyleisöä kaksi ja puoli erää, mutta Tiikerit onnistui rutistimaan ensimmäisen välierän lopulta itselleen 3-2 (26-28, 34-36, 25-20, 25-20, 15-10).

tiikerit - leka

LEKA aloitti kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Tiikerit aloitti kuusikolla Leppälä, Siirilä, Ojansivu, Sauss, Herrera ja Kehoe, Koga liberona. Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja pelin taso oli hyvää. Molempien vastaanotto toimi hienosti ja molemmat passarit pääsivät pyörittämään näyttävää hyökkäyspeliä. Josh Taylor ja Lelu Ojansivu takoivat vuoron perään palloja lattiaan. LEKA pystyi lopulta pelaamaan monipuolisempaa hyökkäyspeliä ja etenkin Eelis Karisen kutospaikan hyökkäykset yllättivät Tiikereiden puolustuksen housut kintussa. Tasainen erä lopulta LEKA:lle jatkopalloilla 26-28.

Toinen erä oli hyvin samankaltainen kuin ensimmäinen erä. Molempien vastaanotto toimi hyvin ja Tiikereiden Steven Kehoen nopeatempoinen passipeli tuotti ajoittain ongelmia LEKA:n torjunnalle. Toisaalta Chris Austin käytti ovelasti LEKA:n vahvuuksia hyökkäyspelissä eikä piste-eroa joukkueiden välille tahtonut syntyä. Ensimmäisen erän tavoin Tiikerit oli hienoisessa johdossa aina tilanteeseen 19-16. LEKA tuli takaa rinnalle ja taas mentiin jatkopalloille. Niitä pelattiin tällä kertaa useampikin ja kummallakin oli eräpalloja. LEKA onnistui ryöstämään erän hirmuisen taistelun jälkeen lukemin 34-36 ja Hollihaan yleisö ei ollut uskoa silmiään.

tiikerit - leka

Pitkä tauon jälkeen LEKA näytti olevan viemässä ottelua suoraan kolmessa erässä. Se johti jo 5-10 ja 9-12, mutta Tiikereiden hakkurin vaihto Antti Ropposeen tuntui oleva erän ja lopulta koko ottelun käännekohta. Jostain syystä LEKA:n hyvin toiminut vastaanottopeli tuntui murenevan vähän jokaisen Tiikeri-aloittajan kanssa. Tiikerit pystyivät tekemään ottelussa selvästi enemmän ässiä ja lopulta vaikeuttamaan LEKA:n omaa hyökkäyspeliä aloituksillaan. Kotijoukkue nousi LEKA:n rinnalle ja lopulta selvään erävoittoon 25-20 lähinnä Antti Ropposen tehoilla.

Samat sävelet jatkuivat neljännessä erässä eikä LEKA tuntunut saavat vastaanottoaan kuosiin. Erä repesi nopeasti Tiikereiden hyväksi eikä LEKA:n lopun parempi jakso enää riittänyt haastamaan kotijoukkuetta. Erä Tiikereille lukemin 25-20.

Viides ottelu putkeen, kun mennään viidenteen erään LEKA:n pudotuspeleissä. Kokemusta vierailla riittää, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon. Vieraan taistelivat, mutta vastaanoton edelleen repeillessä Tiikereillä oli lopulta helppo työ napata 15 pistettä ensimmäisenä.

tiikerit - leka

Ottelu oli paikoin upeaa lentopalloa ja otteluennakossa povattu syöttö-vastaanotto-asetelma osoittautui paikkaansa pitäväksi. Tiikerit oli tällä kertaa parempi näillä osa-alueilla ja heidän rutiininsa riitti lopussa ottelun kääntämiseen. Yksittäisistä pelaajista voidaan nostaa esille Antti Ropponen, joka tuli kentälle Lelu Ojansivun tilalle kolmannessa erässä. Vaihdon jälkeen LEKA:n pelirytmi katosi eikä se palautunut kuin pätkittäin ottelun edetessä. Ottelu oli kuitenkin osoitus siitä, että hyvällä omalla pelillä LEKA voi horjuttaa myös suurta ennakkosuosikkia, Tiikereitä. Seuraava näytös välieriä esitetään sunnuntaina 3.4. klo 18:00 Studentialla, Kuopiossa.

Tiikereiden päävalmentaja Tommi Tiilikainen:
-    Parissa ensimmäisessä erässä ei saatu hommaa poikki, vaikka eräpallojakin oli. Olin väärässä, kun luulin, että ennen ottelua vain Lauri uskoi voittoon. Antti Ropponen tuli kehiin ja pisti pelin uusiksi. Syötettiin hyvin, mutta LEKA Volleyn vastaanotto pelasi paremmin kuin runkosarjan aikana. Lopussa meidän henkinen kovuutemme näkyi. Huomenna on luvassa kovaa vääntöä.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
-    Kolmannen erän aikana ja jatkossakin Tiikerit alkoi syöttää paljon paremmin. Tiikereille tuli neljä-viisi ässää erissä kolme ja neljä. Omalla syötöllään he saivat pelinsä pyörimään. Pelin kaksi ensimmäistä erää ei ollut parasta peliä meiltä, vaikka ne voitimmekin. Samanlaista hyvää tasoa on ollut aiemminkin ja turhan paljon virheitä tuli alussakin. Hyvää oli, että uskottiin voittoon. Viidennessä erässä oli mahdollisuudet voittoon, muutama piste ratkaisi. Meillä oli paljon hyviä elementtejä pelissä. Syöttöjä voidaan parantaa. Katsotaan video ja mietitään mitä muutetaan, mutta sitä en kerro. Nyt syödään ja ajellaan Tiikereiden kanssa kimpassa Kuopioon.

Parhaat pistemiehet
LEKA: Josh Taylor 27/+16, Eelis Karinen 19/+8, Greg Petty 14/-1
Tiikerit: Romans Sauss 22/+8, Antti Ropponen 16/+10, Enderwin Herrera 13/+5

Hyökkäys: 50 % / 47 %
Vastaanotto: 69% / 50 %
Torjunnat: 7 / 15
Ässät: 12 / 2

Ottelutilastot >

 Uutisarkisto