LEKA päätti runkosarjan komeaan voittoon Savon derbyssä

LEKA:n 3-2 (19-25, 25-22, 15-25, 25-16, 15-10) voittoon päättynyt Savon derby tarjosi vapautunutta ja iloista hyökkäyspeliä.

| 18.03.2017 - LEKA Volley viestintä / VH
Kuva: Ukko Juntunen

La 18.3.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Sampo Volley
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 584
 
Tulos: 3-2 (19-25, 25-22, 15-25, 25-16, 15-10)

Molemmat joukkueet pääsivät valmistautumaan Savon derbyyn ilman paineita ja se näkyi iloisena lentopallona katsomoon. Täysi Studentian tupa sai todistaa hienon viisieräisen, jossa Sampon Andrus Raadik saavutti uuden Mestaruusliigan piste-ennätyksen. LEKA:n Jan Helenius osoitti olevansa Sampon kaataja tehoin 22/+19. Heleniusta komppasi hienosti kolmannessa erässä sisään tullut Juho Kaunisto 8/+5. LEKA pystyi murentamaan lopulta Sampon vastaanoton ja sen kautta komea nousu voittoon syntyi. Ottelun jälkeen puhelinkokouksena pidetty Mestaruusliigan puolivälierävalinta toi LEKA:lle vastustajaksi VaLePan. Pudotuspelit alkavat keskiviikkona 22.3. Sastamalassa.
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Porkka, Reijonen, Karinen, Helenius, Leikas, Silventoinen (l)
Sampo: Penttinen, Heiskanen, Kaatrasalo, Häyrinen, Raadik, Väliaho, Mutka (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Sampo aloittaa pelin ykköskuusikollaan. Raadikilla haarukassa uusi Mestaruusliigan pistenennätys. LEKA:lla aloittavana hakkurina Timo Leikas entistä seuraansa vastaan. Sampo ja Raadik aloittaa erän terävästi 2-6. Virolainen yleispelaaja on löytänyt sopivat raot ja oksat LEKA:n torjunnasta. LEKA aloittaa kirin hyvällä hyökkäysteholla. Laitapelaajat ovat saaneet tarkkoja passeja Lankiselta. LEKA:n hyökkäysprosentti tähän asti tasan sata. LEKA kruunaa nousun komealla Karisen torjunnalla ja peli tasan 10. Tekniselle erätauolle mennään vieraiden 12-14 johdossa. LEKA:n ensimmäinen hyökkäysvirhe nähtiin tässä vaiheessa erää, kun Reijonen lyö hyökkäyksen leveäksi. Pari virhettä lisää ja Nissi ottaa ensimmäisen aikalisän tilanteessa 12-16. Tähän asti ollaan nähty iloista hyökkäämistä kummaltakin joukkueelta. Sampo on ollut askeleen edellä syöttö-vastaanottopelissä ja se on tehnyt vähemmän virheitä. Erä Sampolle 19-25. Erän tehokkain Andrus Raadik 9/+6.
 
2. erä: Simo Puttonen tulee LEKA:n liberoksi toiseen erään. Muuten kuusikot ennallaan. LEKA aloittaa nyt erän vahvasti ja siirtyy 4-2 johtoon. Raadik taitaa olla uuden Mestaruusliigan piste-ennätyksen haltija. Mies on ollut hurjassa iskussa tänäänkin eikä pysäyttäjää tunnu löytyvän. Tilanne kutkuttavasti LEKA:lle 10-7. Tekniselle mennään keltamustien 14-11 johdossa. Raadikilla kasassa jo 15 pistettä. Sampon vastaanotto on ollut tähän asti täyttä terästä. Tässä erässä se on kuitenkin tehnyt enemmän virheitä, mikä näkyy taululla 17-14. Sampo on hyökännyt aika monta kertaa enemmän keskeltä. Sekä Väliaho että Kaatrasalo ovat olleet tehokkaita Penttisen tarjoilusta. LEKA:n ensimmäinen ässä nähdään Leikkaan kädestä tilanteessa 20-16 ja Jukka Tuovinen ottaa ensimmäisen aikalisänsä. Tuovisen toinen aikalisä tilanteessa 23-19. LEKA on pelannut hyvän erän vähillä virheillä. Sampo kaventaa 23-21 ja Nissi kutsuu joukkueen koolle. Erän lopun shakissa Nissi ottaa toisen aikalisän tilanteessa 24-22. Häyrinen syöttää lerppupallon pitkäksi ja erä LEKA:lle 25-22. Raadik paukuttanut kahteen erään 18 pistettä. LEKA:n tehokkain Helenius 10/+9.
 
3. erä: Silventoinen palaa LEKA:n liberoksi. LEKA:n perinne jatkuu pitkältä erätauolta palatessa. Sampo nopeasti 0-4 johtoon ja kotijoukkue tuntuu uneksivan ihan jostain muusta kuin tästä pelistä. Häyrisen ässä ja Nissin ensimmäinen aikalisä tylyssä 1-6 tilanteessa. Jos kakkoserässä Sampo teki läjän virheitä, nyt on ollut LEKA virheiden tekijänä. Kasampalis kentälle Lankisen tilalle. Heti kohta Kaislasalo tulee passarin perässä kentälle. Sampo jatkaa tehokasta keskihyökkäämistä. Kaislasalolla vahva sisääntulo. Kasampalis löytänyt hakkurin nätisti kakkospaikalta. LEKA:n nousu alkoi Kasampaliksen syöttövuorolla ja kotijoukkue kaventanut jo 9-12. Tuovisen aikalisä samassa tilanteessa. Aikamoisten kotijoukkueen sähläysten jälkeen Sampo karkaa jo 9-19 johtoon. LEKA:lla onnistu oikein mikään ja Nissi vaihtaa Lankisen takaisin kentälle. Pelin painopisteet vaihtelee rajusti ja LEKA kirii nyt 13-19. Tuovinen ottaa aikalisän ja yrittää saada katkaistua LEKA:n kirin. Todella sekava vaihe kotijoukkueelta ja Nissi ottaa aikalisän tilanteessa 14-23. Tämän erän tuuri- ja taitopallot ovat kääntyneet lähes poikkeuksetta Sampolle. Erä Sampolle murskalukemin 15-25. Erän tehokkain Mikko Väliaho 7/+7.
 
4. erä: Kolmannessa erässä Karisen tilalle kentälle tullut Juho Kaunisto jatkaa toisena LEKA:n hihamiehenä. Puttonen tulee taas liberoksi. LEKA aloittaa ”hiukan” paremmin kuin kolmannen erän ja siirtyy 6-2 johtoon. Häyrinen napataan kiinni ykköspaikalta ja Tuovinen ottaa aikalisän. Sampo saa Porkan syöttöputken katki ja Raadikin syöttövuorolla se kirii tilanteen 6-5, kunnes Kaislasalo takoo pallon lattiaan. Peli aaltoilee ja yleisö tykkää. LEKA nykäisee ensin 9-5 johdon Kaislasalon syöttövuorolla ja heti perään Sampo kaventaa pelin 9-8 Väliahon syötöllä. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n 14-10 johdossa. Helenius tähän asti tätä erää 5/+5 100 % hyökkäysteholla. Raadik ei ole saanut vielä yhtään palloa kenttään tässä erässä. Sampo vaihtaa passaria tilanteessa 15-10. Tuovisen aikalisä heti seuraavan pallon jälkeen. Häyrinen käy kuumana: ensin keltainen kortti, sitten pallo kovaa kenttään ja perään punainen kortti. Vieraat tuntuu käyvän kierroksilla ja sehän derbyn luonteeseen ja LEKA:lle sopii. LEKA marssii murskaavaan erävoittoon Sampon vaihtoruletin pyöriessä. Tilanne jo 22-13, Kaislasalolla ollut pitkä syöttövuoro. Juho Kaunisto on kunnostautunut päättämään pisteet  LEKA:n eduksi. Nissi ottaa vielä aikalisän ja rauhoittaa joukkuetta, kun Martti Keel onnistuu tekemään ässän. Jan Helenius päättää tämän erän kovaan nittiin nelospaikalta 25-16. Hieno derby ratkeaa vasta viidennessä erässä! Helenius erän ykkönen pistein 7/+7. Raadikin hyökkäysteho tässä erässä erittäin vaatimaton 11 %.
 
5. erä: Penttinen palaa Sampon passariksi. LEKA:n kuusikko sama mihin neljäs erä päättyi. LEKA aloittaa viidennenkin terävästi ja siirtyy 3-1 johtoon Heleniuksen syöttövuorolla. Raadikin peli taisi hajota neljännessä erässä. Mies on ollut aivan kuutamolla pari erää, eikä hän näytä samalta tappavan tehokkaalta laitahyökkääjältä kuin ottelun alussa. Tuovisen aikalisä tilanteessa 6-3. Kauniston syöttövuorolla LEKA nykäisee 10-5 johdon ja Sampo ottaa aikalisän. Upeaa peliä Kaunistolta! Niin syöttö, vastaanotto kuin verkolla toimiminenkin toimii. Iloista ja vapautunutta hyökkäyspeliä kotijoukkueelta. Nissi rauhoittaa joukkuetta ottelupallotilanteessa. Kolmas ottelupallo tuo mukavan tuloksen ja LEKA voittaa Savon derbyn!
 

Kommentit

Tapio Nissi: Voitettiin tänään syöttö-vastaanottopeli, mikä rullasi hyvin läpi pelin. Yksittäisiä juttuja, Puttosen ja Kauniston hyvät sisääntulot. Syötöllä saatiin Sampon vastaanotto rikki. Ensi viikon alkuun pari kovaa fysiikkatreeniä ja sitten olemme valmiita pudotuspeleihin.
 
Jukka Tuovinen: Onneksi olkoon LEKA:lle. He pelasivat paremmin tänään. Tänään tehtiin lapsellisia virheitä syötössä ja hirveästi virheitä. LEKA ansaitsi tänään voiton. Ei silti murheellista ja saatiin hyvä opetus, tästä on hyvä lähteä jatkamaan kautta.
 
Jan Helenius: Meilläkin paineeton peli ja sovittiin, että lähdetään pelaamaan rohkeasti. Peli-ilo löytyi nopeasti lukuunottamatta kuuluisaksi tullutta pitkän erätauon jälkeistä jaksoa. Meillä on ollut monta painepeliä putkeen. Ollaan valmiita pudotuspeleihin.
 
Mikko Väliaho: Passarilla taisi päässä naksahtaa, että laittoi minulle passeja. Pelattiin vapautuneesti ilman paineita ja päästiin valmistautumaan pudotuspeleihin. Tänään oli syötön kanssa vähän ongelmia. LEKA pelasi ihan hyvin. Luottavaisin mielin jatketaan pudotuspeleihin.
 
Ä 4/5, SV 14/18 TO 6/7, VO 56 % / 49 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Helenius 22/+19, Kaislasalo 14/+10, Leikas 9/+3
Sampo: Raadik 27/+15, Väliaho 18/+16, Kaatrasalo 8/+6
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Raadik, Sampo
2 Helenius, LEKA
1 Väliaho, Sampo
 
Ottelun parhaat pelaajat: Raadik ja Helenius
 
Mestar-pisteet:
2 Kaislasalo
1 Lankinen
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Lankinen
 
Ottelutilastot >
 

 Lehdistötilaisuus


 Uutisarkisto