LEKA päätti Ettan voittokulun

Etta koki Studentian hornankattilan ja Kaislasalo vei nuorten hakkureiden kohtaamisen. LEKA onnistui murtamaan Ettan puolustuksen monipuolisella hyökkäyspelillä 3-1 (22-25, 25-20, 26-24, 25-21).

| 04.11.2017 - LEKA Volley viestintä / VH

La 4.11.2017 klo 17:00
LEKA Volley – Etta
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 503
 
Tulos: 3-1 (22-25, 25-20, 26-24, 25-21)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Lehtonen (c), Porkka, Helenius, Koci, Kaislasalo, Silventoinen (l)
Etta: Väisänen, Haapakoski, Ronkainen, Ahremark, Jokela, Pennanen, Hakala (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Markus Väisänen aloittaa ottelun syötöllään. Kuppinosto Silventoiselta ja kapteeni Lehtonen niittaa ensimmäisen pisteen. LEKA aloittaa ottelun terävämmin ja siirtyy Lehtosen torjunnalla 4-2 johtoon. Kapteeni tehnyt kolme pistettä neljästä. Torilla on kiirinyt huhu, että LEKA olisi harjoitellut viikolla paljon keskihyökkäyksiä. Etta kirii ja nyt ollaan tasatilanteessa 9-9. Silventoisella on hiha tärissyt, kun mies on joutunut passihommiin. Studentian yleisökin on nyt todennut, että Ettalla yksi mies on huimissa korkeuksissa. Jens Ahremarkin keskihyökkäykset lähtevät todella korkealta. Tekniselle aikalisälle mennään vieraiden 13-14 johdossa. Etta palaa aikalisältä terävästi ja nykäisee parin pisteen kaulan. Tuovisen ensimmäinen aikalisä tilanteessa 13-16. Sideout peli toimii kummallakin, kunnes Kaislasalo lyö nelospaikalta vapaalta paikalta leveäksi. Tuovinen ottaa toisen aikalisän tilanteessa 16-20. Ettan puolustus ja vastaanotto on ollut jäätävässä vireessä, mikä näkyy myös tulostaululla. Erä Ettalle 22-25. Ratkaisuna aivan huikea puolustuspelaaminen. Kaislasalo ja Jokela mieheen kuusi pistettä.
 
2. erä: Ei vaihtoja. Vahva alku Ettalta, tilanne 2-4. Olli Kuoksan filosofia on takertunut joukkueen dna:han kuin purkka tukkaan. Etta taistelee joka pallosta hullun lailla ja usein se voittaa pisteen. Ensimmäinen miinus Ettan vastaanottoon tulee Samuli Kaislasalon paukauttaessa pallon Anssi Hakalan oksiin. Taistelutahto näyttää tarttuneen myös LEKA:an. Nähdään kaksi huikeaa taistelupalloa, jossa laidat ryskyivät ja miehet sukelsivat laitamainosten sekaan. Onneksi ei vahinkoja päässyt käymään. LEKA siirtyy 12-11 johtoon, kun Jokela lyö pallon tyhjältä verkolta pitkäksi. Tekniselle mennään 14-11 tilanteessa. Etta kirii tuttuun tyyliin tilanteeksi 15-14 ja Jukka Tuovinen ottaa aikalisän. Hakalan puolustuspallo tippuu viivalle hölmistyneen Kaislasalon katsellessa vieressä ja libero nappaa näin hyökkäyspisteen. Kaislasalo syöttää rullan Ettan etukenttään ja Kuoksa ottaa aikalisän tilanteessa 19-15. Erä 25-20. LEKA pystyi parantamaan omaa hyökkäyspeliään puolustusten jälkeen ja oli muutenkin hieman tehokaampi Kaislasalon, Kocin ja Lehtosen johdolla.
 
3. erä: Tutut kuusikot jatkavat. LEKA aloittaa tuttuun tyyliinsä kolmannen erän eli erittäin vaisusti. Etta karkaa nopeasti 1-4 johtoon. LEKA tasoittaa tilanteen 4-4, ja nähdään ottelun pisin palloralli. Rättiväsyneet pelaajat keräävät hetken voimia ja sitten ralli taas jatkuu. Tasatahtiin edetään 11-11. Erässä ollaan nähty tavanomaista enemmän niin syöttö- kuin hyökkäysvirheitä. Ettalla enemmän syöttövirheitä kun taas LEKA:lla enemmän hyökkäysvirheitä. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n niukassa 14-13 johdossa. Erä etenee LEKA:n parin pisteen etumatkalla, kunnes Pennanen onnistuu murtamaan Kocin vastaanoton. Jukka Tuovinen ottaa aikalisän tilanteessa 19-18. Eelis Karinen tulee Kocin tilalle vahvistamaan vastaanottoa ja LEKA onnistuu katkaisemaan Pennasen hyvän syöttövuoron. Kuoksa ottaa aikalisän tilanteessa 23-22. Erittäin jännittävä peli menossa! Olli Kuoksan erikoinen seuraavaksi eli toinen aikalisä ilman yhtään syöttöä välissä. Verkkotuomarin erikoinen sitten seuraavaksi, kun LEKA:lla eräpallotilanne. Pallo uusitaan tuomarin seikkaillessa päätuomarin huomaamatta. Sählinki tarkoittaa sitä, että tämä erä menee jatkopalloille. LEKA ratkaisee nopeasti erän itselleen 26-24. Todella tasaisen erän hahmona jälleen Samuli Kaislasalo.
 
4. erä: Ville Kaksonen aloittaa toisen keskitorjujana. Alkutahdit mennään tasatahtiin 3-3 ja Kaislasalo saa tehdä täyden päivätyön väistäessään Pennasen tosi leveäksi mennyttä syöttöä. LEKA kairaa pallo kerrallaan pientä johtoa. Jokelan rajarikon jälkeen tilanne 6-4. Marginaalit ovat pienet kahden hienosti taistelevan joukkueen välillä. Välillä nähdään laadukasta ja yleisöön menevää lentopalloa. Väisänen palaa kentälle Kaksosen tilalle tilanteessa 8-8. Ettan aikalisä tilanteessa 12-10. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n 14-12 johdossa. Joonas Jokela yrittää pitää Ettaa pelissä mukana, mutta mies ei saa riittävästi taustatukea muilta tällä hetkellä. LEKA pystyy hyökkäämään laajemmalla rintamalla Kaislasalon, Kocin ja Lehtosen lyödessä tahtia. Nähdään aika erikoisia ratkaisuita tuomaririntamalla, mutta ne eivät onneksi tätä peliä ratkaise. Jännittävät vaiheet jatkuvat huikeiden puolustusten saattelemana. Tilanne nyt 17-16 kotijoukkueelle. Kuoksa ottaa aikalisän tilanteessa 22-19. LEKA näyttää rullaavan tärkeään kolmen pisteen voittoon. Erä 25-21 ja Ettalle kauden ensimmäinen tappio.
 
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Hyvä peli molemmilta. Toisesta erästä alkaen saatiin käännettyä peliä meidän suuntaan. Torjunta ja hyökkääminen parantui merkittävästi. Hyvä harjoitusviikko toi hyvän tuloksen tästä pelistä.
 
Olli Kuoksa: Onnea LEKA:lle, hieno taistelu molemmilta. Ensimmäisen kerran tällä kaudella vastapuoli osasi asettaa torjunnan hyvin. Kaislasalo ja Lankinen söi tänään meidän eväät. Pelaajien suoritustaso on parantunut viime kaudesta ja harjoittelun kautta tulokset ovat olleet hyviä.
 
Jukka Lehtonen: Tänään voiton avaimena oli kova torjuntapeli ja virheiden karsiminen joka osa-alueella.
 
Niko Haapakoski: LEKA oli tänään parempi hyökkäyssuuntaan. Meillä oli tänään kauden huonoin hyökkäysprosentti ja jäätiin liian monta kertaa torjuntaan.
 
Ä 3/6, SV 11/12, TO 14/7, VO 47 % / 52 %, H 43 % / 39 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Kaislasalo 26/+17, Koci 16/+4, Lehtonen 13/+11
Etta: Jokela 21/+9, Ronkainen 15/+6, Ahremark 11/+9
 
Ottelun parhaat pelaajat: Anssi Hakala ja Samuli Kaislasalo
 
LähiTapiola-pisteet:
 
3 Kaislasalo, LEKA
2 Lehtonen, LEKA
1 Jokela, Etta
 
LähiTapiola Savon Ottelun vakuuttavin pelaaja: Jukka Lehtonen

Otteluisäntä: TMR Invest Oy
 
Ottelutilastot >
 

 
 Uutisarkisto