LEKA nappasi tärkeät pisteet

LEKA vei pelin paremmalla hyökkäysvoimalla 3-1 (26-24, 25-19, 18-25, 25-23). Lakkapään aloituksennosto ei toiminut parhaalla tavalla.

| 02.12.2016 - LEKA Volley viestintä / WM

Pe 2.12.2016 klo 18:30
LEKA Volley – Team Lakkapää
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 423
 
Tulos: 3-1 (26-24, 25-19, 18-25, 25-23)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Lankinen, Porkka, Lehtonen, Helenius, Kaislasalo, Leikas, Silventoinen (l)
Lakkapää: Palokangas, Walsh, Gustavsson, Voth, Brown, Dosanjh, Siliämaa (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Erä lähti liikkeelle Lankisen syöttämällä ässällä. Sen jälkeen edettiin vuoropistein tilanteeseen 5-5, jonka jälkeen LEKA:lle tuli heikko hetki hyökkäyksessä ja LEKA:n virheillä Lakkapää karkasi kolmen pisteen johtoon. Tilanteessa 12-15 Kaislasalon syöttö alkoi purra ja LEKA kiri eron kiinni ja Lakkapää oli pakotettu aikalisään tilanteessa 15-15. Kaislasalo ei säikähtänyt aikalisästä, vaan paukutti hyvällä syötöllä aikalisän jälkeen vastaanoton rikki ja näin LEKA siirtyi pisteen johtoon erässä. Tilanteessa 18-17 Palokangankaan syöttövuorolla Lakkapää siirtyi jälleen johtoon ja tilanteessa 18-19 LEKA:n valmentaja Tapio Nissi otti puolestaan aikalisän. Aikalisä auttoi ja Palokangas syötti pitkäksi, minkä jälkeen Lankinen syötti Lekan jälleen niukkaan johtoon. Tilanteessa 21-21 Lakkapään hakkuri Gustavssonin syöttövirheen jälkeen Porkka syötti LEKA:lle helpottavan ässän siirtäen LEKA:n kahden pisteen etuasemaan. Karkumatka ei kuitenkaan riittänyt, vaan Voth pääsi syöttämään ja verkon kautta onnenkantamoisella tulleella ässällä vei Lakkapään eräpallotilanteeseen 23-24. Nissi otti erän toisen aikalisän LEKA:lle,  minkä jälleen Voth teki syöttövirheen. Tähän perään Timo Leikas ratkaisi erän kahdella ässällä. Erä LEKA:lle 26-24.
 
2. erä: Lakkapää vaihtoi toiseen erään liberoksi Miikka Lemolan. Toisen erän alkuun Lakkapää karkasi kolmen pisteen johtoon Vothin syötöllä. Tilanteessa 9-11 Lakkapää vaihtoi kentältä Walshin tilalle keskitorjujaksi Hautalan. Vaihto ei auttanut, vaan itse asiassa sen jälkeen LEKA imaisi eron kiinni Heleniuksen syöttövuorolla ja meni pisteen johtoon 12-11. Tilanteessa 14-13 teknisen aikalisän jälkeen syöttämään päässyt Leikas painosti jälleen Lakkapään ahtaalle ja heti yhden pisteen jälkeen tilanteessa 15-13 Lakkapää otti uuden aikalisän. Se sekoitti Leikkaan pasmat ja seuraava syöttö tussahti verkkoon. Tilanteessa 18-17 LEKA otti aikalisän ja se puri Vothin syöttö suuntautui taivaan linnuille. Tähän perään LEKA sai taottua pari pinnaa eroa lisää ja tilanteessa 21-17 Lakkapää otti erän toisen aikalisänsä. Tilanteessa 22-19 Lakkapää vaihtoi passariksi Matti Toivolan. Tämä ei auttanut, vaan erä LEKA:lle 25-19.
 
3. erä: Kolmanteen erään Lakkapää palasi avauskokoonpanoon, eli liberoksi tuli Siliämaa ja passariksi Dosanjh. Kolmannen erän aluksi Lakkapää karkasi jälleen selkeään pistejohtoon. Tilanteessa 4-8 LEKA turvautui aikalisään, mutta se ei kääntänyt erän suuntaa, vaan Lakkapää jatkoi hyvällä otteella. Tekniselle aikalisälle mentiin Lakkapään 10-14 johdossa. Tämän jälkeen LEKA sai pelistä jälleen kiinni ja kavensi tilannetta jo sen verran, että pisteissä 15-16 Lakkapää otti aikalisän. Tämä palautti taas Lakkapäälle hienoisen etuotteen ja se repi uudelleen neljän pisteen eron. Tilanteessa 17-21 LEKA otti aikalisän. Tämä ei tuonut rytminmuutosta, vaan Lakkapää jatkoi erän hallintaa. Tilanteessa 17-23 LEKA kokeili vielä vaihtoa, kun Karinen tuli Kaislasalon tilalle. Vaihto ei kuitenkaan auttanut, vaan Lakkapään hakkuri Gustavsson takoi viimeisen pisteen kenttään. LEKA:lla oli koko erän vaikeuksia aloituksennoston kanssa. Erä Lakkapäälle 18-25.
 
4. erä: Neljänteen erään lähdettiin taas avauskokoonpanoilla. LEKA oli erätauolla koonnut rivit kolmannen erän heikon lopun jälkeen aloitti edellistä erää terävämmin karaten parin pisteen johtoon. Palokangas kuitenkin syötti Lakkapään tasoihin 7-7. Pari pistettä myöhemmin LEKA repäisi jälleen karkumatkalle ja Lakkapää joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 12-9. Tämä ei auttanut, vaan LEKA oli saanut taisteluilmeen päälle ja kenttäpuolustuksen toimimaan. LEKA napsi seuraavatkin pinnat ja näin tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 14-9. Teknisen jälkeen Lakkapää sai syöttövuoron ja Voth teki tuhojaan. Ensin ässä ja sitten painavan syötön jälkeen LEKA:lta lyöntivirhe. LEKA:n valmentaja Nissi päätti katkaista orastavan nousun aikalisällä tilanteessa 14-12 ja tämä osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Taas oli Lakkapään vuoro keskeyttää peli aikalisällä tilanteessa 16-12.  Lakkapää vaihtoi passarin tilanteessa 19-15. Tämä piristikin Lakkapäätä ja tilanteessa 19-18 LEKA vaihtoi Karisen Kaislasalon tilalle. Lakkapää pysyi kuitenkin pelissä mukana ja Andre Brown torjui jo tilanteeksi 21-21, jolloin LEKA otti erän toisen aikalisän. Aikalisän jälkeen LEKA vaihtoi Kaislasalon takaisin kentälle. Seuraavassa pallossa passariksi vaihdettu Toivola torjui Lakkapään jo 21-22 johtoon. LEKA taisteli kahdella tiukalla taistelupallolla takaisin johtoon 23-22, mutta Lakkapään Gustavsson löi kakkospaikalta Lakkapään takaisin tasoihin. Syöttämään menneelle Vothille ei kuitenkaan voitto maistunut ja syöttö livahti pitkäksi, jolloin LEKA:lle tuli ottelupallo. Sen syötti Timo Leikas ässänä kenttään. Erä LEKA:lle 25-23.
 

Kommentit

Tapio Nissi:  Peli oli juuri sen näköistä, kuin halusinkin. Suurin parannus on tullut hyökkäyksessä ja erityisesti puolustuksen jälkeinen hyökkäys toimii hyvällä prosentilla. Jan Helenius nousi esille vaikeissa paikoissa tehdyillä kovilla ratkaisuilla ja se on hyvän pelimiehen merkki. Kenttäpeli ei vielä toimi ja sitä parannetaan seuraavaksi. Peli-ilme on jo hyvä, mutta kun saadaan pallot kaivettua kentästä ylös, niin saamme murennettua minkä vaan vastustajan. Olen todella ylpeä joukkueesta.
 
Normund Veinbergs: Vastaanotto oli se elementti, missä oltiin perässä. Gustavsson oli liian yksinäinen ratkaisija laidassa. Lisää ratkaisijoita tarvitaan. Tänä vuonna on vielä kolme peliä jäljellä ja koetan valaa pelaajiin uskoa itseensä. Sitä tarvitaan.
 
Timo Leikas: Tunnepitoinen ottelu, vaikea sanoa selvää syytä voitolle. Varmasti oli yleisöön menevä peli. Nyt keskitytään viikonlopun peliin Kokkolan Tiikereitä vastaan.
 
Jouni Palokangas: Pettynyt olo, ei saatu parasta irti. Chris Voth on saatu vahvistukseksi ja auttaa meitä paljon. Huomenna Sampoa vastaan lataudutaan paremmin ja aletaan tehdä niitä asioita, joita osataan.
 
 
Ä  8/8, SV 15/19, TO 8/8, VO 45 % / 36 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Timo Leikas 18/+8, Jan Helenius 16/+10 ja Samuli Kaislasalo 13/-2
Lakkapää: Fredric Gustavsson 18/+7, Andre Brown 15/+13 ja Chris Voth 11/+1
 
LähiTapiola-pisteet:
3 Timo Leikas
2 Andre Brown
1 Arash Dosanjh
 
Ottelun parhaat pelaajat:
LEKA:  Timo Leikas
Lakkapää: Andre Brown
 
Mestar-pisteet:
2 Timo Leikas
1 Jan Helenius
 
LähiTapiola Savon ottelun vakuuttavin pelaaja: Timo Leikas

Kuvagalleria >
 
Ottelutilastot >
 Uutisarkisto