LEKA maksoi kalavelkojaan Riennolle

| 03.02.2016 - vili
Otteluraportti

LEKA Volley – Liiga-Riento
klo 18:30 Studentia

Yleisöä 483

LEKA pääsi maksamaan kalavelkoja Liiga-Riennolle hyvätunnelmaisessa ottelussa 3-1 (25-18, 22-25, 25-20, 25-22)

leka - riento

LEKA aloitti kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Riento marssitti kentälle kuusikon Chemos, Penttinen, Reijonen, Savimäki, Louhela ja Musoni. Lasse Kukkonen pelasi pelin liberona. LEKA käytti häikäilemättömästi ottelun alussa hyvän vastaanoton mahdollistamana Kris Johnsonin tappavan tehokkaita keskihyökkäyksiä ja karkasi pikkuhiljaa selvään johtoon. Riento oli koko ajan askeleen perässä kaikilla osa-alueilla. Erä meni kotijoukkueelle selvästi 25-18.

Toisessa erässä Riento muutti rotaatiotaan ja puolusti selvästi paremmin LEKA:n ensimmäisen erän tehokkaita keskihyökkäyksiä. Kotijoukkue sortui heikkoon hyökkäyspeliin hyvistäkin paikoista ja erä alkoi kääntyä vieraille. LEKA:n virhesumat hyökkäyksessä ratkaisivat erän Riennolle. Ex-LEKA Petteri Penttinen pyöritti Riennon peliä vakuuttavasti löytäen kenialais-ässä Michael Chemoksen mallikkaasti. Chemosta ruokittiin totutusti ottelun kovimmalla passimäärällä.  Lisäksi Joni Savimäen kovat hyppysyötöt aiheuttivat hankaluuksia muuten erittäin hyvin suoriutuneelle LEKA:n vastaanotolle. Erä vieraille lukemin 22-25.

leka - riento

LEKA asteli kolmanteen erään sisuuntuneena ja hyökkäysvirheitä tuli vähemmän. Uusi hakkuri Josh Taylor oli säästellyt hyppysyöttöään tähän asti, mutta nyt mies antoi käden laulaa hieman isommilla tehoilla. Hyökkäystempot olivat vielä hakusessa, mutta ne paranevat varmasti ajan kuluessa. Taylor tuo joukkueen peliin ulottuvuudellaan myös torjuntatehoja (3 torjuntaa ottelussa). Erän hahmoksi nousi lopulta Greg Petty, joka onnistui hienosti niin vastaanotossa kuin hyökkäysten päättämisessä. Erän alku meni tasaisesti, mutta puolivälissä LEKA otti komennon Johnsonin syöttöputkella. Erä meni lopulta LEKA:lle 25-20.

Neljäs erä oli tasainen aina ratkaisupalloille saakka. Riento johti erää 22-21, jonka jälkeen kapteeni-Lehtosen syöttövuorolla LEKA vei tarvittavat neljä pistettä ja samalla ottelun voiton sekä tärkeät kolme sarjapistettä.

Ottelu oli hyvätunnelmainen Savo-Karjalalainen kamppailu, jossa pelihuumori kukki molemmilla joukkueilla. Ei olisi yllätys jos nämä ottelut nousevat hegemoniaotteluiden kastiin tulevaisuudessa. Viikkopeliksi yleisöä oli kiitettävästi ja ottelutapahtuma oli positiivinen. LEKA pelasi kokonaisuudessaan vieraitaan paremmin ja monipuolisemmin, mikä ratkaisi ottelun kotijoukkueelle. LEKA:lta löytyi enemmän ratkaisijoita, kun taas Riento oli hyvin pitkälle Michael Chemosin tehojen varassa.

Riennon päävalmentaja Jani Säisä:
-    Kokonaisuuden olisi pitänyt olla parempi, jotta olisimme pystyneet saamaan tänään pisteitä. Muutettiin ensimmäisen erän jälkeen hieman rotaatiota, mikä auttoi lopulta erävoittoon. Oma torjuntapeli oli tänään heikkoa ja siinä hävittiin LEKA:lle selvästi. Ottelu oli kohtuullisen tasainen vääntö, mutta parempi voitti. Ottelun tunnelma oli käsinkosketeltavissa.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
-    Meillä oli parempi syöttö-vastaanottopeli. Turhautti, että tehtiin paljon helppoja hyökkäysvirheitä. Ne maksoivat meille tänään toisen erän. Paljon jäi parannettavaa viikonlopun cup-peleihin, mutta olen erittäin tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen. Riento osoitti tänäänkin, että se on vaarallinen joukkue. Olen myös tyytyväinen, että ottelurytmi on ollut viime aikoina kiivas ja Josh Taylor on päässyt näin joukkueeseen paremmin mukaan. Toki on paljon parannettavaa etenkin passitempon kanssa, mutta mies on tuonut meille ulottuvuudellaan  torjuntavoimaa. Tänään onnistuttiin joukkueena laajalla rintamalla.

Juhani Hakala, LEKA Volley:
-    Omalta osalta vastaanotossa pari erää meni hyvin ja kaksi viimeistä erää vielä paremmin (virnistys). Ottelun kulku oli se, että nostettiin palloa hyvin, mutta hyökättiin välillä huolimattomasti. Saatiin lopulta tärkeät pisteet. Riento syötti tänään mielestäni selvästi paremmin kuin kahdessa aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa.

Josh Taylor, LEKA Volley:
-    Oli tosi hienoa pelata kotiluolassa ensimmäistä kertaa. Studentia on tiivistunnelmainen halli, jossa yleisön todella tuntee. Oma peli paranee sitä mukaa, kun harjoituskertoja joukkueen kanssa tulee lisää. Toivon, että pystyn parantamaan omaa peliä selvästi ensi viikonloppuna.


Lasse Kukkonen, Riento:
-    Alussa meillä oli vaikeuksia ottaa LEKA:n keskihyökkäykset kiinni. Tänään LEKA vei myös syöttö-vastaanottopelin ja siinä samalla sarjapisteet.  

Parhaat pistemiehet
LEKA: Greg Petty 22/+12, Josh Taylor 17/+9, Kristopher Johnson 14/+10
Riento: Michael Chemos 26/+15, Ville Louhela 13/+6, Joni Savimäki 7/-3

Hyökkäys: 51 % / 49 %
Vastaanotto: 54 % / 38 %
Torjunnat: 11 / 4
Ässät: 7 / 3

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Kris Johnson, LEKA
2 p. Juhani Hakala, LEKA
1 p. Lasse Kukkonen, Riento

Joukkueiden parhaat:
Kris Johnson, LEKA
Michael Chemos, Riento

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Kris Johnson

Mestar-pelaajakilpailu:
2 p. Kris Johnson
1 p. Chris Austin

Otteluisäntä: Savon Sanomat

Kuvagalleria >
Ottelutilastot > (puutteelliset 3.2. 23:45)


 Uutisarkisto