LEKA jatkoi kaikki-pelaa -teemalla ja Akaa vei pisteet

Hurmiossa pelannut Joni Mikkonen teki LEKA Volleysta muhennosta.

| 10.03.2018 - LEKA Volley viestintä / VH

La 10.3.2018 klo 17:00
LEKA Volley – Akaa-Volley
Studentia, Kuopio
 
Yleisöä: 303
 
Tulos:  1-3 (18-25, 25-18, 20-25, 22-25)
 

Aloituskokoonpanot

LEKA: Jäntti, Reijonen, Porkka, Karinen, Koci, Heiskanen, Helenius (l)
Akaa: Kuusela T., Walter, Koivunen, Heino, Siwicki, Mikkonen, Köykkä (l)
 

Erien ratkaisut

1. erä: Ottelu on erittäin tärkeä Akaa-Volleylle ja se on saapunut Kuopioon mukavan kokoisen faniryhmän saattelemana. LEKA lähtee otteluun tavallisesta poikkeavalla kuusikolla: Jäntti passarina, Koci hakkurina ja Helenius liberona. Vieraat aloittaa ottelun terävästi Siwickin hyvän syötön turvin. Sinnikkäät ja energiset vieraat ovat olleet niskan päällä ja erän alku menee 6-11. Samassa Tuovinen ottaa aikalisän. Etenkin syöttö ja nelospaikan hyökkäykset ovat olleet tehokkaita. Tekniselle aikalisälle mennään Akaan tukevassa 8-14 johdossa. LEKA:n kuusikkopelaaminen on ollut sekavan näköistä, eikä hyökkäystehot ole nousseet riittävälle tasolle kohtuullisen vastaanoton jälkeen. Tuovinen kutsuu joukot koolle toistamiseen verkolta pyörähtäneen ässän jälkeen tilanteessa 8-16. Erä nopealla tahdilla vieraille 18-25. Redi Koci (6/+5) LEKA:n paras. Akaan paras oli Teemu Koivunen (6/+6). Vieraat olivat pari askelta edellä hyökkäystehoissa (55 % / 70 %) ja syöttöruudussa.
 
2. erä: Ei vaihtoja. Toinen erä alkaa tasaisissa merkeissä molempien puolustaessa hyvin. Tilanne 9-8 sekavan pallon jälkeen. LEKA tekee alussa edelleen paljon helpon näköisiä virheitä syöttöruudussa, kun taas Akaa jatkaa painavalla syötöllä. Karisen ässän myötä mennään tekniselle aikalisälle tilanteessa 14-11. Koci ja Karinen ovat olleet erän parhaat tähän asti. Tänään peli näyttää iloiselta ja hyökkäysvoittoiselta kummallakin puolen verkkoa. Palloa on päästy lyömään hyvällä tempolla niin keskeltä kuin laidalta. Akaan aikalisä tilanteessa 20-16. LEKA on pystynyt parantamaan syöttötehoja ja Akaa onkin ollut vaikeuksissa vastaanoton kanssa. Erä LEKA:lle 25-18. Parhaat Eelis Karinen (5/+5) ja Joni Mikkonen (6/+6). Ratkaisu nähtiin syöttö-vastaanottopelissä, jonka LEKA vei Karisen ja Kocin painavien syöttöjen ansiosta. Selkeä tason nosto kotijoukkueelta ja Lasse Jäntin passipeli on ollut hyvällä tasolla.
 
3. erä: Terävä alku Akaalta pitkän erätauon jälkeen. Tilanne 3-6 ja Tuovinen ottaa aikalisän. Sekava pelivaihe siirtyy verkon toiselle puolelle ja LEKA kaventaa Akaan karmean passihassin jälkeen. Samassa Tihisen aikalisä. Akaa keikkuu parin pisteen johdossa hyvän syötön ansiosta. Mikkonen ja Koci erän parhaat tähän asti, kun taululla on 11-13 lukemat. Akaa nykäisee hyvän vaiheen jälkeen 11-16 johdon ja Tuovinen ottaa aikalisän. Henrik Porkka torjuu lukemat 15-18 ja Lasse Jäntti heti perään ässä. Akaa ottaa aikalisän. Akaa vie kolme seuraavaa palloa todella sekavien vaiheiden jälkeen ja ero taas turvallisen tuntuinen. Karisen syöttövirhe päättää erän lukemiin 20-25. Mikkosella aivan hurja erä: 11/+10. Akaa oli selvästi parempi hyökkäystehoissa ja vastaanotossa.
 
4. erä: Akaalla on henki päällä ja joukkue aloittaa myös neljännen erän vahvasti. Jan Helenius puolustaa hurmiossa, mutta Akaa onnistuu voittamaan pisteen ja siirtyy 1-3 johtoon. Joni Mikkonen on tehnyt LEKA:n torjunnasta muhennosta eikä miestä ole saatu kiinni millään. Sen näkee, että Akaa janoaa voittoa ja sitä kautta nousua Iskun ohi sarjataulukossa. Kocin syöttövuorolla on LEKA:n kirin aika. Tilanteessa 9-11 Tihinen ottaa aikalisän. Tekniselle aikalisälle mennään 11-14 tilanteessa. Tuovisen aikalisä seuraavan pallon jälkeen. Lankinen syöttövaihtoon Heiskasen tilalle ja LEKA nousee johtoon. Akaan aikalisä tilanteessa 17-16. Mikkonen on saanut hirmuisen määrän passeja tähän asti, jotka mies on iskenyt kovalla prosentilla ja vähillä virheillä kenttään. Jaksaako Mestaruusliigan entinen pistekuningas kantaa joukkuettaan loppuun asti? Saadaan todella jännittävä loppu, kun LEKA on niukassa 21-20 johdossa. Peli tasan ja Tuovinen ottaa aikalisän. Teemu Kuusela ottaa roolia syöttöruudussa ja yhtäkkiä Akaa on 21-24 johdossa. Mikkonen päättää erän ja ottelun ansaitusti vieraille.
 

Kommentit

Jukka Tuovinen: Viikonloppu mentiin kaikki-pelaa –ajatuksella. Oli vähän pelipaikoillakin vaihtelua. Tänään ei saatu Mikkosesta otetta ja mies ratkaisi pelin. Vähemmän tällä kaudella pelanneet saivat peliaikaa mikä on hyvä juttu pudotuspelejä ajatellen että leveyttä löytyy.
 
Lauri Tihinen: Aikamoinen hermopeli oli. Oltiin välillä pulassa kaverin hyppyleijan kanssa. Kun vastaanotto toimi, päästiin hyvin hyökkäämään keskeltä. Mikkonen oli hakkurina todella hyvä. Olisi varmaan pitänyt vaihtaa hänet sille tontille aikaisemminkin.
 
Jan Helenius: Liberona oli hauska pelata niin kuin yleispelaajanakin. Vastustajalla oli tänään enemmän panosta kuin meillä.
 
Teemu Koivunen: Jännittävä ottelu ja onneksi saatiin kairattua se. Mikkosen Joni oli tänään aika hevonen. Joni sai hirveän määrän passeja ja teki vähän virheitä. Vastaanoton kanssa oli välillä hankaluuksia.
 
Ä 9/6, SV 12/14, TO 8/5, VO 44 % / 38 %, H 46 % / 52 %
 
Parhaat pistemiehet:
LEKA: Karinen 21/+15, Koci 14/+7, Heiskanen 9/+1
Akaa: Mikkonen 33/+27, Koivunen 13/+11, Siwicki 12/+8
 
 
Ottelun parhaat pelaajat: Mikkonen ja Karinen
 
LähiTapiola-pisteet:
 
3 Siwicki, Akaa
2 Reijonen, LEKA
1 Heino, Akaa
 
LähiTapiola Savon Ottelun vakuuttavin pelaaja: Reijonen
 
Otteluisäntänä Avek Esitysratkaisut
 
Ottelutilastot >
 Uutisarkisto